Utrecht gemaakt – De meubels van Dille Thomas: ‘Ik heb mezelf leren meubelmaken’ | De Utrechtse Internet Courant Utrecht gemaakt – De meubels van Dille Thomas: ‘Ik heb mezelf leren meubelmaken’ | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht gemaakt – De meubels van Dille Thomas: ‘Ik heb mezelf leren meubelmaken’

Utrecht gemaakt – De meubels van Dille Thomas: ‘Ik heb mezelf leren meubelmaken’
In de rubriek Utrechts Gemaakt staat een creatief, ambachtelijk of historisch product uit de stad centraal. In deze editie: de meubels van Dille Thomas.

In de rubriek Utrechts Gemaakt staat een creatief, ambachtelijk of historisch product uit de stad centraal. In deze editie: de meubels van Dille Thomas.

De Europalaan huisvest tegenwoordig verscheidene verzamelplaatsen voor creatieve ondernemers, waarvan Dille Thomas er een is. Het atelier van zijn bedrijf Dille Thomas Design zit in de bovenste verdieping van De Createur, een plek waar de nadruk vooral ligt op houtbewerking. “Ik kom uit een andere hoek: ik heb internationale betrekkingen gestudeerd en daarna tien jaar bij de Rabobank Foundation gewerkt. Dat was onwijs leuk, maar ik miste iets. Ik kon er mijn creativiteit niet in kwijt.”

Het begon met de zoektocht naar een televisiemeubel. Dille en zijn vrouw zochten wat af, maar konden alleen dingen vinden die allemaal zo’n beetje hetzelfde, of anders veel te duur waren. “Ik werd er doodmoe van, dus besloot ik zelf maar een kastje te maken. Dat vond ik zo leuk dat ik het ben blijven doen; het begon zeven jaar geleden als hobby en inmiddels ben ik een jaar fulltime bezig. Alles wat ik leuk vind komt hierin samen: ontwerpen, creatief denken, met je handen werken, marketing en ondernemen.”

Sinds hij besloot zich op meubelmaken toe te leggen, ontwerpt hij diverse meubelstukken. “Ik heb nu vier items die ik op bestelling in verschillende kleuren kan leveren. Lampen, een televisiemeubel, een bijzettafel en een boekenkast.” Dilles stijl wordt gekenmerkt door vloeiende, exotische vormen en het gebruik van hout. Hij is autodidact – wat hij doet, heeft hij zichzelf geleerd. “Tegenwoordig is dat niet zo moeilijk. Het internet staat er vol mee. Iets nieuws leren gaat reuzesnel; al mijn zintuigen staan op scherp. Omdat ik het zo tof vind om te doen.”

2 Reacties

Reageren
 1. Huib van Burik

  Wat kost nu zo’n kast, zoals op de foto. (heel erg mooi!!)

 2. WvR

  @Huib:
  2495,= euro
  http://dillethomasdesign.nl/product/bubba/

  Inderdaad een erg mooie kast!
  Zelf zou ik’m graag hoger zien, 1 niveau extra, zodat’ie rond de 180 uitkomt, of misschien zelfs wel 2, voor rond de 215. Ik ga de goede man’ns een belletje geven denk ik 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).