Utrecht geteisterd door autobranden: zeven keer afgelopen avond-nacht | De Utrechtse Internet Courant Utrecht geteisterd door autobranden: zeven keer afgelopen avond-nacht | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht geteisterd door autobranden: zeven keer afgelopen avond-nacht

Utrecht geteisterd door autobranden: zeven keer afgelopen avond-nacht
Archieffoto DUIC / Robert Oosterbroek
Afgelopen avond en nacht zijn er zeven autobranden geweest in Utrecht. De brandweer moest voor het eerst uitrukken rond 17.30 uur voor een auto op het Nijenrodeplantsoen. Daarna volgden er zes andere meldingen.

Afgelopen avond en nacht zijn er zeven autobranden geweest in Utrecht. De brandweer moest voor het eerst uitrukken rond 17.30 uur voor een auto op het Nijenrodeplantsoen. Daarna volgden er zes andere meldingen.

Het tweede voertuig ging in vlammen op rond 18.45 uur, op de Huis te Zuylenlaan. Gevolgd door een autobrand om 19.25 op de Dr. Max Euwestraat. De volgende was om 19.44 uur op de Rooseveltlaan. Om 22.14 was het raak op de Ankaradreef en om 23.26 uur op de Schermerhornstraat. De laatste autobrand vannacht was om 04.42 aan de Terrastuinplaats.

Het was deze week al een paar keer eerder raak. Tijdens kerst brandden er ook vier voertuigen uit. Op woensdag ging een motor in vlammen op de Ankaradreef.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. James

  Ik wil minder, minder, minder autobranden!

 2. Objectivist

  Zo gaat het al aantal jaar. De Verbalkanisering van Utrecht zet onverminderd voort. Vermoedelijk is dit nog maar het beginstadium van grotere onlusten waar Utrecht in de komende jaren mee te maken zal gaan krijgen, kijkende naar andere samenlevingen waar op enorme schaal mensen uit achterstandsgebieden zijn toegelaten. Het is een kwestie van tijd totdat de multi-culturele snelkookpan de druk niet meer aan kan. Een ongemakkelijke boodschap wellicht, maar dat maakt ze niet minder waar.

  Maar goed. Wellicht dat mevrouw van Hooijdonk tegen die tijd iedere aanwezigheid van auto’s in Utrecht reeds verboden heeft. Wat er niet is, kan ook niet in de fik gestoken worden. Het zou zo maar nog een uitleg van haar kunnen gaan worden ook.

 3. Peter Joosten

  @ Objectivist.

  Grappig dat je zit zegt, nu onze data-duic’ers, je weet wel, die van het platform waar jij als objectiefst of als schepsrchutter zijnde zo veelvuldig te vinden bent, nu net hebben laten zie hoe hard de criminalistietscijfers gedaald zijn de afgelopen tien jaar. Het aantal geregistreerde misdaden zelfs met 30%. Ook over de jaren dat er veel mensen uit andere gebieden buiten Nederland naar Nederland zijn gekomen.

  Je baseren op een stijgend aantal autobranden (vooral rondom oud en nieuw) slaat dus de plank nogal mis. Vooral wetende dat het in brand steken van auto’s zo’n fijne oer-oude Hollandse en Utrechtse traditie is met oud en nieuw.

 4. Erwin

  @objectivist: knap werk man hoe je ook bij dit onderwerp wethouder Van Hooijdonk weet te betrekken! Chapeau!

 5. Objectivist

  @Peter Joosten 30/12/2016 – 15:30

  Heer Joosten,

  U maakt meerdere kardinale denkfouten. Dat het aantal geregistreerde misdaden daalt, wil niet zeggen dat het werkelijke aantal misdaden ook daalt. Dit is uw eerste grove denkfout.

  Uw tweede denkfout is zo mogelijk nog kwalijker. U bagatelliseert het feit dat (in ruime overtal) lieden uit achterstandsculturen op grote schaal auto’s in brand steken door dit een ‘fijne Hollandse en Utrechtse traditie’ te noemen? Dat is welhaast een verminking van epistemologie als zodanig.

  De teller stond in Utrecht vorig jaar op 33 auto’s tijdens Oud en Nieuw. U zult, ongetwijfeld genoegzaam, mogen vaststellen dat deze fijne *kuch* “Hollandse traditie” (in de jaren 70 nog nooit een bewust afgefikte auto gezien met Oud en Nieuw) dit jaar ambitieus te lijf zal worden gegaan.

  Fijne jaarwisseling alvast in Belgrado der Lage Landen!

 6. Stephanie

  @peterjoosten ; dacht toch echt dat random auto’s in brand steken enkel het werk van pyromanen was. Aangezien die zich gelukkig maar onder een kleine groep mensen bevinden, kan ik me niet vinden in jouw opmerking van ” een oerhollandse en Utrechtse traditie” waar baseer je dat op? Ik ben van ’71 en ken jouw tradities niet. Verder mocht het om mijn eigen zuurverdiende auto gaan of die van mijn buurman dan hoop ik voor desbetreffend multicultureel denkstemmend of blanknationalistisch individu dat ik hem niet te pakken krijg. Zou namelijk geen politie verder bij komen dan. Denk namelijk niet dat ons rechtstelsel hier nog veel aan kan doen.

 7. mmmmmmm

  @ Peter Joosten

  Kleine correctie: het aantal aangiftes daalt al jaren gestaag. Daaraan de conclusie verbinden dat de criminaliteit eveneens gedaald is, lijkt mij te kort door de bocht

 8. Peter Joosten

  @ Objectivist/ scherpschutter

  Even voor de goede orde, ik ben niet diegene die deze autobranden koppelt aan mensen uit den vreemde, dat doet u op nogal ongefundeerde wijze. Er is geen enkele basis waarop u een dergelijke uitspraak kunt baseren. Slaat dus nergens op, net als bijna al u anonieme geroep dat nooit te verifiëren is. Dat valt dus onder de noemer stennis schoppen. Succes met uw leven.

  @ Stephanie. Ik zeg nergens dat ik het een fijne traditie vindt, maar het gebeurt al decennia lang en kennelijk is er sprake van een toename van het aantal autobranden. Iets dat al decennia lang bestaat en niet heel erg hard wordt aangepakt door politie en justitie, is idd helaas een traditie geworden. Weliswaar een zeer negatieve traditie. Wat hebben multiculti mensen en blanke nationalisten er mee te maken? Het is gewoon criminaliteit en dat dient aangepakt te worden. Ongeacht wie het is.

  @ mmmmmm

  As je begrijpend zou lezen, dan zie je dat ik het zelf al heb over “geregistreerde criminaliteit”. Jouw post is een nogal bij de hand commentaar over iets dat ik heel duidelijk zelf al vermeld heb.

  Overigens is een afname van 30% nogal fors over 10 jaar. Als de conclusie is dat zoveel mensen geen aangifte meer doen, dan kan ik daar niks aan doen. Je kan je nu eenmaal alleen maar baseren op officiële cijfers en of mensen aangifte doen is hun eigen verantwoordelijkheid. Ongefundeerd dingen roepen als “maar de politie doet toch niks met aangiftes” slaat natuurlijk nergens op, als je niet daadwerkelijk aangifte doet. Als je dat doet kan je namelijk ook uit de cijfers halen hoeveel aangiftes daadwerkelijk (succesvol) worden opgepakt door politie en justitie en welke niet. Bij een afname van 30% minder registraties mag je er, naast het feit dat er wellicht minder aangifte gedaan wordt, toch stiekem heel erg hard vanuit gaan dat de criminaliteit gedaald is. Dit zou ook in lijn zijn met een internationale trend in de wat grotere steden. Het is niet voor niks dat steden zo hard veryuppen, na de “blanke vlucht” uit de jaren ’70 en met name jaren ’80. Toen waren steden namelijk veel onveiliger als/ dan nu. En ja, dat weet ik uit eigen hand. Al met al is er dus wel degelijk een stijgende trend te zien van een forse toename van veiligheid over de afgelopen 30 jaar.

 9. mmmmmm

  @ Peter Joosten
  http://www.nu.nl/binnenland/4385133/nederlandse-criminaliteit-groter-dan-officiele-cijfers-blijkt.html

  Het lijkt erop dat je toch een aantal verkeerde aannames doet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).