Utrecht heeft eerste gerobotiseerde pakketautomaat van PostNL Utrecht heeft eerste gerobotiseerde pakketautomaat van PostNL

Utrecht heeft eerste gerobotiseerde pakketautomaat van PostNL

Utrecht heeft eerste gerobotiseerde pakketautomaat van PostNL
Archieffoto Post NL
Utrecht heeft de eerste gerobotiseerde pakketautomaat van PostNL. In Leidsche Rijn staat het apparaat waarmee klanten zelf pakketjes kunnen afhalen of versturen.

Utrecht heeft de eerste gerobotiseerde pakketautomaat van PostNL. In Leidsche Rijn staat het apparaat waarmee klanten zelf pakketjes kunnen afhalen of versturen.

De komende jaren wil PostNL meer en slimmer gebruik maken van data, digitalisering en robotisering. In de Jumbo aan het Berlijnplein staat daarom nu de eerste gerobotiseerde pakketautomaat.

Met deze pakketautomaten kan de klant zelf zijn of haar pakket ophalen, zonder dat een medewerker daarbij hoeft te helpen. Om de veiligheid te waarborgen krijgt elke klant vooraf een unieke pincode via e-mail of sms, waarmee het pakket uit de machine kan worden gehaald. Ook kan een klant bij deze nieuwe gerobotiseerde pakketautomaat een pakket afgeven voor verzending.

200 pakketten

Er passen zo’n 200 pakketten in de automaat. Aan de buitenkant zien klanten een scherm met een luik waar hun pakket doorheen gaat. Achter dat luik zit een grote ingebouwde opslagruimte. Dit is nieuw ten opzichte van de huidige pakketautomaten.

De pakketautomaat in Utrecht wordt een half jaar getest. Het is de bedoeling dat deze nieuwe pakketautomaten vanaf eind 2021 bij steeds meer PostNL-punten door het hele land te zien zijn.

11 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Hopelijk blijft thuis bezorgen altijd een optie.
  Voor mensen zonder auto is het niet bepaald handig als je zware / grote pakketten bij zo’n automaat af moet halen en achter op de fiets thuis moet brengen.
  Uiteindelijk is dit natuurlijk gewoon een bezuinigingsmaatregel waarbij weer een hoop mensen hun baan gaan verliezen.

 2. Koel Hoofd

  Hopla, weer iemand een baan kwijt omdat een computer het goedkoper doet.
  De aandeelhouders zullen er blij mee zijn, zonder iets te doen toch weer geld verdiend.

 3. Scherpschutter

  Waanzinnig slim! Prachtige oplossing voor het probleem dat arbeid simpelweg veel te duur is in Nederland omdat je je als bedrijf helemaal het schompes betaalt aan sociale belastingen en enorme risico’s loopt als een medewerker ziek of arbeidsgeschikt raakt. Waarom nog iemand aannemen tegen torenhoge kosten en risico’s aannemen als robots het goedkoper en efficienter kunnen?

  De overheid schept een probleem. De markt vindt een slimmere manier. Het blijft een klassiekertje en zal de komende jaren alleen maar op grotere schaal geimplementeerd worden.

 4. Kadoendra

  @Scherpschutter

  “De overheid schept een probleem. De markt vindt een slimmere manier.”

  De markt schept een probleem.

  Want minder banen leveren hogere overheidsuitgaven op aan uitkeringen en hier draait de belastingbetaler altijd voorop.

 5. Scherpschutter

  @Kadoendra

  Scherp. Dat is het tweede probleem waar de overheid de belastingbetaler vervolgens mee opscheept inderdaad na een baan verwoest te hebben. Fijn he, socialisme?

 6. JdV

  @Fred: Wellicht een goed idee om de nieuwe Merwedekanaalzone dan te voorzien van een grote hoeveelheid pakketautomaten. Autovrije wijk tenslotte.

 7. James

  @ Koel Hoofd Wen er maar aan. binnen nu en een jaar of 15 is zeker 30% tot 40% van de bevolking overbodig geworden.

 8. Wim

  Heerlijk verlost van van die scheurende bezorgautos in de wijk

 9. Jannes

  En dan betaalt afzender voor het verzenden waarna de geadresseerde het werk mag doen? Geniaal!

 10. isabelle

  En dan natuurlijk de 1-jarige WW-uitkering versneld invoeren. Want het wordt te duur he, al die uitkeringen.

  Ik wil gewoon mijn superaardige Post-NL pakketbezorgen aan de deur houden!!

 11. Koel Hoofd

  @James
  Daarom zijn de service, vermaak en beleving industrieen ook zo in opkomst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).