Utrecht kleurt oranje; Voetbalvrouwen warm onthaald op vol Lepelenburg | De Utrechtse Internet Courant Utrecht kleurt oranje; Voetbalvrouwen warm onthaald op vol Lepelenburg | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht kleurt oranje; Voetbalvrouwen warm onthaald op vol Lepelenburg

Utrecht kleurt oranje; Voetbalvrouwen warm onthaald op vol Lepelenburg
Vanavond is de huldiging van de Nederlandse voetbalvrouwen in Utrecht. De Europees kampioenen zijn vanaf 19:00 uur toe te juichen; dan worden ze vanaf de Sterrenwacht in een boot over de Singel naar Park Lepelenburg gevaren. Rond 19:20 worden de Oranje Leeuwinnen op het podium verwacht, waar ze zo’n twintig minuten zullen blijven. Het programma zal om 20:30 eindigen.

Vanavond is de huldiging van de Nederlandse voetbalvrouwen in Utrecht. De Europees kampioenen zijn vanaf 19:00 uur toe te juichen; dan worden ze vanaf de Sterrenwacht in een boot over de Singel naar Park Lepelenburg gevaren. Rond 19:20 worden de Oranje Leeuwinnen op het podium verwacht, waar ze zo’n twintig minuten zullen blijven. Het programma zal om 20:30 eindigen.

20.00 uur – Liveblog gesloten

Terwijl op Lepelenburg het feestje nog even doorgaat sluiten wij dit liveblog. Houd DUIC in de gaten voor meer foto’s, filmpjes en sfeerimpressies.

19.40 uur – Hulpdiensten

De hulpdiensten vinden het in ieder geval alvast geslaagd. Er zijn wel wat klachten op Twitter over te weinig capaciteit bij de barren op Park Lepelenburg en het feit dat er niet te pinnen is.


19.35 uur – Vrouwen groots onthaald in Utrecht

De Nederlandse vrouwen worden op enthousiaste wijze onthaald door een uitzinnig publiek. De 12.000 man juichen en zingen voor de voetbalvrouwen.

19.34 uur – Van Zanen

Burgemeester Jan van Zanen geeft een nijntje aan de voetbalvrouwen en zegt: “Jullie inspireerden, waren individueel geweldig en als team geweldig. Gefeliciteerd.”

19.20 uur – Voetbalvrouwen komen aan op Park Lepelenburg

De voetbalvrouwen zijn na een korte boottocht aangekomen op Park Lepelenburg. Daar zullen ze zo op het podium worden gehuldigd.

19.10 uur – Lepelenburg vol

Park Lepelenburg is helemaal vol. Op de schermen langs de Maliesingel en op de Neude is nog wel plek.

18.55 uur – Live uitzending op NOS

De huldiging is ook live te volgen via de NOS.

18.35 uur – Singel kleurt oranje

De voetbalvrouwen zijn in aantocht en worden opgewacht door honderden fans langs het water voordat ze Park Lepelenburg zullen betreden.

18.20 uur – Leeuwinnen onderweg

De vrouwen zijn in aantocht! Utrecht maakt zich op voor een prachtige huldiging.

18.14 uur – Nog drie kwartier

Over ongeveer drie kwartier zullen onze Leeuwinnen in een bootje stappen en richting het podium vertrekken. Net als in het park begint het ook aan het water gezellig druk te worden.

De fans op Lepelenburg vermaken zich intussen opperbest met optredens van verschillende artiesten.

18.05 uur – Ingangen aan de zijkant nog toegankelijk

Fans die nog op Park Lepelenburg het feest willen meemaken moeten het park via de zijingangen proberen in te komen.

17.58 uur – De aankomst via het water

Terwijl het feest op Park Lepelenburg in volle hevigheid is losgebarsten verzamelen zich ook fans aan de singel waar de dames zo aan zullen komen met een boot.

17. 50 uur – Politie op het water

Ook de politie heeft er zin in vandaag. De wijkagent horeca uit Utrecht zit vandaag op de boot en zal de dames over het water begeleiden.

17.45 uur – Lepelenburg stroomt vol

Bij de hoofdingang worden weer mondjesmaat mensen toegelaten, maar het park begint vol te raken. Fans kunnen alleen nog via de ingang aan de kant van de Maliebaan naar binnen. Bezoekers die niets willen missen van de huldiging kunnen ook op de Neude terecht. Daar is een groot scherm dat alles live zal uitzenden.

Ook bij het scherm op de Maliebaan is nog genoeg plek voor iedereen die samen naar de huldiging wil kijken.

17.40 uur – Oranje zee in Utrecht

Tussen de prachtig bomen op Park Lepelenburg door is de oranje zee bijna compleet. Het terrein is bijna vol. De hoofdingang is inmiddels afgesloten. Beveiligers laten er niemand meer door.

17.25 uur – Stroopwafels voor felicitaties

Een gratis pakje stroopwafels voor iedereen die een welverdiende felicitatie voor de Oranjevrouwen opneemt op Utrecht Centraal. Kanjers viert het kampioenschap van de Oranjevrouwen namelijk met de opening van een pop-up-store in de stationshal van Utrecht Centraal.

17.16 uur – Park Lepelenburg stroomt binnen de kortste keren vol

17.11 uur – Groot scherm op Neude

Terwijl er zich duizenden mensen verzamelen bij Park Lepelenburg staat op de Neude ook een groot scherm om de huldiging live te bekijken. Mensen die naar Utrecht komen en geen plekje op het park weten te vinden kunnen zo toch de huldiging volgen.

17.10 uur – Toegangswegen bomvol

De supporters die vroeg al bij Park Lepelenburg aankwamen zijn inmiddels binnen, maar de toegangswegen tot het park staan nog altijd bomvol.

17.03 uur – Fans zijn binnen

De fans die als eerste binnen zijn zorgen direct voor een mooi plekje in de buurt van het podium. Het duurt nog wel even voordat onze kampioenen daar te zien zijn, maar in het zonnetje zal dat geen probleem zijn.

17.00 uur – Bijna het terrein op

De organisatie zorgt dat de stroom van supporters om beurten naar binnen kan. Dat zorgt voor wat frustratie, maar voorlopig kan iedereen die staat te wachten nog naar binnen.

Aan de kant van de Tolsteegbrug moesten de verzamelde fans wachten op de andere supporters. Dat zorgde bij deze man voor wat frustratie.

16.45 uur – Om beurten naar binnen

De poortjes van Park Lepelenburg zijn open. Eerst mogen de supporters aan de kant van de Herenstraat (vanuit de stad) het terrein op. Het zorgt voor enig gemor want ook aan de kant van de Tolsteegbrug staan sommigen al uren te wachten.

16.28 uur – Poorten open

De poorten van Park Lepelenburg gaan bijna open en daarmee kan de huldiging beginnen. Bij elke ingang van de Oranje Fanzone in Park Lepelenburg vindt tassencontrole plaats en in het park zijn er eet- en drinktentjes opgezet.

16.15 uur – Organisatie heeft moeite weg te komen

Een busje van de opbouw heeft moeite om door de mensenmassa weg te komen.

Langs de singels is nog wel meer dan genoeg ruimte om een plekje te vinden. Daar zullen onze kampioenen in een bootje richting het park varen.

16.10 uur – Duizenden fans rond Lepelenburg

Momenteel hebben zich al enkele duizenden supporters verzameld rond het terrein. Er kunnen 12.000 mensen op het terrein. Daarna wordt het afgesloten.

16.00 uur – Programma

Hierbij nogmaals het programma van vanavond. De huldiging wordt ook live uitgezonden bij de NOS vanaf 18:50 uur.

15.45 uur – Drukte bij Park Lepelenburg

15.30 uur – Pendelbussen vanaf UCS

Vanaf Utrecht Centraal Station worden pendelbussen ingezet vanaf 16.00 uur richting Park Lepelenburg. Daarnaast wordt geadviseerd om via Station Vaartsche Rijn te reizen en vanuit daar te lopen naar het park.

Demy (13) uit Oosterhout keek gisteren al de finale in Enschede en pas om 01:00 uur thuis. Ze keek alle wedstrijdven van de Europees kampioen en mag ook de huldiging natuurlijk niet missen.

15.17 uur – Het weer zit mee

Voor de wachtende Oranjesupporters is in ieder geval een mooi zonnetje besteld. Het weer blijft stralend in Utrecht.

15.10 uur – Katwijkers verwachten groot feest

Deze supporters uit Katwijk zijn zo vroeg mogelijk gekomen want ze verwachten een groot feest: “Twaalfduizend mensen gaat nooit passen op Lepelenburg.”

Als Lepelenburg vol is dan is de huldiging nog op een groot scherm te volgen op de rotonde aan de Maliesingel én de Neude.

15.05 uur – Treinen vol Oranjesupporters

Op Utrecht Centraal komen momenteel steeds meer Oranjesupporters binnen. Vanuit alle hoeken van het land komen steeds meer supporters aan op het centraal station.

14.55 uur – ‘Uniek’

Deze mensen zaten al vanaf half twee voor de poortjes bij Lepelenburg. Ze noemen het een uniek evenement en kijken het meest uit haar het moment waarop de meiden aankomen: “Hier kun je maar één keer in je leven bij zijn. Dit moet je gewoon meemaken, want het is uniek.”

14.45 uur – Eerste supporters gearriveerd

De eerste supporters zitten al in de rij op de Herenstraat in afwachting van de huldiging vanavond. Hieronder is de Herenstraat al oranje gekleurd

6 Reacties

Reageren
 1. Shanice

  Heeft iemand beppie en de kinderen gezien?

 2. JdV

  Topdag voor de nimby’s die Festival Lepetje Lepeltje niet in het park wilden laten plaatsvinden. Rechtszaak verloren, en voor straf huldigen we de voetbalvrouwen in…..? Juist ja, jullie park. What goes around comes around. Vergeleken hierbij is een festivalletje een ….. komt ie: walk in the park.

 3. Frits

  Echt een chaos zeg. Nee, echt precíes zoals al die reaguurmutsen hier al dagen voorspelden. Honderdduizenden mensen voor niks gekomen, dit had absoluut bij de jaarbeurs gehouden moeten worden.

  Grapje.

  Complimenten aan de burgemeester en organisatie, precies goed georganiseerd.

 4. Gregor

  Grootste smet op deze fantastische dag was het uitfluiten van burgemeester Van Zanen. Deze burgemeester is er eindelijk eentje in Utrecht die integer en keurig zijn werk doet, binnen 2 dagen een prachtig feest in de binnenstad kan organiseren en die een prima speech had op het bordes. Stel tokkies bij elkaar om deze man zo te bejegenen!

 5. Jelle

  @Frits: vooral ook omdat die sfeervolle Jaarbeurs zo lekker per boot bereikbaar is. #rondvaart. 😉 twas inderdaad prima zo.

 6. Joris

  Het was een geweldig feest. Uitstekend georganiseerd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).