Utrecht krijgt een maandelijkse markt voor tweedehands spullen Utrecht krijgt een maandelijkse markt voor tweedehands spullen

Utrecht krijgt een maandelijkse markt voor tweedehands spullen

Utrecht krijgt een maandelijkse markt voor tweedehands spullen
Utrecht krijgt een nieuwe markt voor tweedehands spullen. Het evenement wordt elke laatste zondag van de maand georganiseerd op Beton-T aan de Europalaan. 30 april is de eerste editie.

Utrecht krijgt een nieuwe markt voor tweedehands spullen. Het evenement wordt elke laatste zondag van de maand georganiseerd op Beton-T aan de Europalaan. 30 april is de eerste editie.

Op de markt, die de naam Betonnerie krijgt, worden spullen verkocht als kleding, meubels en kinderspullen. De organisatie verwacht dat er tussen de 80 en 200 verkopers per editie komen en de sfeer moet ‘knus en laagdrempelig’ zijn.

De Betonnerie wil naast het verkopen van tweedehandsspullen, ook een platform zijn die ontmoeting en verbinding stimuleert tussen mensen uit verschillende wijken en culturen. Daarom is er ook muziek en hapjes en drankjes die verzorgd worden door horecaondernemers. Daarnaast is er een aanvullend programma waarbij wordt laten zien hoe mensen op een makkelijke manier kunnen verduurzamen. Zoals een repair café of een doe-het-zelf fietsenmakerij.

Bekijk de website van de organisatie voor meer informatie.

13 Reacties

Reageren
 1. rmn

  Leuk! We hebben toch ook de Stichting Arm in Laagraven? En de Emmaus bij het kasteel? Het is natuurlijk weer gesubsidieerd idealisme – en das prima. Maar we hebben dit al.

 2. w

  samengevat: elke laatste zondag vd maand vrijmarkt troep, incl de horeca

 3. Pee

  Totdat het weer te commercieel word en Beverwijkse toestanden krijgt.

 4. Koel Hoofd

  Bazaar versie 2.0 eco?

 5. Ton

  @ rmn
  Psst, niet verder vertellen, er zijn ook al meerdere bakkers in Utrecht.
  En zelfs meer dan 1 AH.

 6. JdV

  Legitimeren indien verkoop bij een kringloopwinkel. Hier ook? Of creeeren we nu een gesubsidieerde marktplaats voor gestolen goederen?

 7. W.H.de Groen

  Perfect al had ik hem liever in het centrum zien komen.

 8. Sien

  Het is toch de bedoeling dat particulieren hier een kraam kunnen hebben?

 9. Anita

  Leuk! Ik ben benieuwd

 10. Swartjes

  Ah, een soort zwarte beurs? Leuk idee!

 11. Pierre

  Dit heet gewoon een rommelmarkt. Niets nieuws onder de zon.

 12. rmn

  @Ton

  De vraag is natuurlijk of het dan gesubsidieerd moet worden. Het zal niet om astronomische bedragen gaan maar het is allicht wat dubbelop.

 13. Eddy

  Volgens mij hadden we een rommelmarkt, elke week maar moest die weg wegens niet te controleren !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).