Utrecht krijgt nieuwe middelbare school met plek voor 1000 leerlingen Utrecht krijgt nieuwe middelbare school met plek voor 1000 leerlingen

Utrecht krijgt nieuwe middelbare school met plek voor 1000 leerlingen

Utrecht krijgt nieuwe middelbare school met plek voor 1000 leerlingen
De school is gepland net buiten het Maximapark
Aan de Hindersteinlaan in Utrecht wordt een nieuwe middelbare school gebouwd. Op deze locatie is straks plek voor 1000 vmbo tl-, havo- en vwo-leerlingen. De nieuwe school krijgt drie gymzalen of een sporthal en de bouw van de nieuwe school duurt ongeveer drie jaar.

Aan de Hindersteinlaan in Utrecht wordt een nieuwe middelbare school gebouwd. Op deze locatie is straks plek voor 1000 vmbo tl-, havo- en vwo-leerlingen. De nieuwe school krijgt drie gymzalen of een sporthal en de bouw van de nieuwe school duurt ongeveer drie jaar.

Er moet een nieuwe middelbare school komen in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn, maar waar moet deze worden gebouwd? Met deze vraag en vier locatievoorstellen ging de gemeente Utrecht op pad om de beste plek te vinden. Na tal van gesprekken met inwoners en het schoolbestuur viel de keuze op de Hindersteinlaan. Daarmee vallen de locaties Ten Veldestraat, Boteyken en Burgemeester Verderlaan af.

De nieuwe school is nodig omdat het aantal inwoners in Utrecht hard groeit. Naar verwachting stijgt het aantal middelbare scholieren in de periode 2019-2035 met bijna 5.000. Daarom zijn er op verschillende plekken in de stad voldoende scholen nodig.

Bij het schoolgebouw worden ook drie gymzalen gebouwd, maar mogelijk wordt dat een grote sporthal. Dat moet later nog bepaald worden. De komende tijd wordt er een ontwerp voor de school gemaakt.


Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

14 Reacties

Reageren
 1. JANSEN

  Totaal foute plek. Vlakbij de rotonde De Tol, de toegangsweg voor Vkeuten waar t verkeer nu in de spits al vast staat. En bij deze gevaarlijke oversteekplaats van t Lint waar je als automobilist slecht zicht hebt op fietsers. In de ochtend en avond spits nog eens 2x 1000 fietsers erbij. Dit leidt tot vele ernstige ongevallen met fietsers. Foute plek, verzonnen door mensen die vanuit t gemeentehuis in Utrecht zonder kennis vanaf een plattegrond de ‘beste’ plek gevonden denken te hebben. En een mega school als zicht- entree voor t dorp Vleuten. Nee toch?

 2. Koem

  Daar gaat een van de laatste groene plekken van Vleuten dat nog niet was volgebouwd. Snap dat het nodig is, maar als geboren vleutenaar doet het toch pijn om te zien hoe weinig er overblijft van het dorpse karakter.

 3. Jessika

  En schiet het al een beetje op met de realisatie van schoolgebouwen van bestaande middelbare scholen zoals X11, Unic en het Gregorius? X11 zit al jarenlang verdeeld over 3 locaties in de stad. Unic over 2 locaties en de verhuizing van het Gregorius naar het groene Welgelegen gebouw wordt maar uit-en uitgesteld.

 4. F H-O

  Is de verdeling over de stad nu niet erg scheef?
  Er is er al een in Leidse Rijn maar bv is vanuit De Rivierenwijk + Hoograven – Lunetten een havo/vwo best ver fietsen (in elk geval voor niet katholieken). Toch?

 5. F H-O

  Is dit niet een scheve verdeling over de stad? In Leidsche Rijn is er al een en vanuit de Rivierenwijk, Hoograven en Lunetten moet je voor havo if vwo hest ver fietsen. Toch?

 6. Sophie

  Ik vind dit een mega slecht plan. De plek, de overlast in het winkelcentrum wat geheid komen gaat. Wat al eerder werd beschreven, de rotonde die vaak nu al helemaal vastloopt. Hier is niet goed over nagedacht, de andere opties boden meer voordelen.

 7. Y

  Prima plek!

 8. Koel Hoofd

  “Op deze locatie is straks plek voor 1000 vmbo tl-, havo- en vwo-leerlingen.”
  Toe maar, de mavo (dat is vmbo tl met heel erg veel pijn en moeite) wordt hier in ere hersteld naast havo/vwo voor de LR elite en krijgt zelfs 3 gymzalen of sporthal cadeau.
  Zijn die nieuwe sportfaciliteiten offlimits voor vmbo basis, kader en gemengde leerweg leerlingen op een andere geografische locatie, of mogen die er buiten schooltijden om gebruik van maken via dure sportverenigingen?

 9. MU

  Bah, wat een negativiteit lees ik hierboven. Denken jullie nou echt het beter te weten dan de professionals die dit vraagstuk goed bestudeerd hebben?

 10. A3aan

  Als je de gemeente professionals vindt dan moet je er veel vertrouwen in hebben. Dat hoort zo. Ze hebben immers het beste met ons voor.

 11. Vernooij

  Professionals of niet, het dorpsgezicht van Vleuten gaat eraan. Vraag me af welk gewicht is toegekend aan de bewonersparticipatie. Verkeerssituatie rotonde is problematisch en je hebt straks drie middelbare scholen in een straal van een kilometer. Dat de toegangsweg er al ligt, geeft mij weinig vertrouwen in de zuiverheid van deze uitkomst.

 12. Bos

  Totaal verkeerde plek voor dit geplande megaproject. Het (wei)land langs de eeuwenoude Vleutense Wetering wordt volledig bebouwd met beton. Dat mag niet gebeuren ! Inwoners van Vleuten, als jullie hart hebben voor je dorp, sta op en protesteer tegen deze aantasting van ons toch al zo aangetaste (ex) dorp !

 13. Pee

  En dan ook nog de klimaatdoeleinden willen halen .
  Dat gaat niet lukken , sowieso niet , met nog meer groen weghalen en met beton volstorten.
  Het gevaar bij die rotonde word natuurlijk opgelost door het de automobilist weer moeilijker te maken om van A naar B te kunnen komen.

 14. Toontje

  Kunnen de bedenkers van dit plan de fiets pakken en ter plekke gaan kijken hoe de situatie is? Komt er een permanente ambulancepost bij die school? En waarom 3 middelbare scholen op zo’n korte afstand van elkaar?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).