Utrecht krijgt speciale luchtradar | De Utrechtse Internet Courant Utrecht krijgt speciale luchtradar | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht krijgt speciale luchtradar

Utrecht krijgt speciale luchtradar
De reclamezuil op de Stadhuisbrug waar de gegevens op te zien waren
Om de luchtkwaliteit te meten in de stad worden er tien luchtkwaliteitssensoren in de stad opgehangen. De gegevens bij elkaar vormen de Luchtradar Utrecht die onder andere op de nieuwe reclamezuil op de Stadhuisbrug te zien zal zijn.

Om de luchtkwaliteit te meten in de stad worden er tien luchtkwaliteitssensoren in de stad opgehangen. De gegevens bij elkaar vormen de Luchtradar Utrecht die onder andere op de nieuwe reclamezuil op de Stadhuisbrug te zien zal zijn.

De lancering vindt op 30 oktober om 12.45 uur plaats in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Na afloop van de Culturele Zondag blijven de meetinstrumenten gedurende zes maanden actief. Vanaf zondag worden de gegevens op deze zuil en op de nieuwe website van Luchtradar Utrecht live weergegeven.

Lot van Hooijdonk, wethouder Mobiliteit en Duurzaamheid Utrecht: “Met deze nieuwe realtime techniek zien we op welke momenten op de dag en op welke plekken in de stad de lucht gezonder of minder gezond is. Tot deze Culturele Zondag hadden we alleen maandelijkse gegevens over de luchtkwaliteit. Ik ben dus heel benieuwd welke nieuwe inzichten deze meer gedetailleerde informatie ons gaat geven. Het is sowieso een mooie manier om zichtbaar te maken wat we inademen en het bewustzijn daarop gezamenlijk te vergroten.”

6 Reacties

Reageren
 1. BramD

  Leuk idee. Maar veel hangt natuurlijk af van de locatie van de sensoren.
  Alvast graag in de Adelaarsstraat waar vaak lange rijen auto’s staan de wachten voor het verkeerslicht bij de molen.

 2. Frits Goris

  Spinozaweg ter hoogte van laan van nieuw guinea

 3. Sjoerd van der Veen

  Graag een sensor bij de KleineSingel met dagelijks 150 busbewegingen en de bijbehorende stops + de vrachtwagens en personenauto’s met een getal van 4 cijfers. Ik ben benieuwd na de uitslag van een mogelijke langdurige meting.
  Sjoerd

 4. FD

  Wat een leuk spel !
  Zet er ook één neer op de Daalsetunnel (richting centrum).
  De Oudenoord bij de Hogeschool is ook een leuke plek voor zo’n sensor.
  Oja, en dan ook één op de stadhuisbrug.
  Kunnen we de verschillen zien 😉

 5. Willow

  Gaan ze samenwerken met https://www.luchtmeetnet.nl/kaart/utrecht ?? Trouwens, daar kan je al zien dat de luchtkwaliteit hier niet al te best is.

 6. Albert

  Weer een leuk spelletje?! Kan de gemeente echt niets beter te doen met het geld? (voor deze aanschaf/onderhoud etc…)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).