Utrecht krijgt waarschijnlijk drive-through coffeeshop aan de Griffioenlaan Utrecht krijgt waarschijnlijk drive-through coffeeshop aan de Griffioenlaan

Utrecht krijgt waarschijnlijk drive-through coffeeshop aan de Griffioenlaan

Utrecht krijgt waarschijnlijk drive-through coffeeshop aan de Griffioenlaan
Archieffoto
Utrecht krijgt binnenkort waarschijnlijk een drive-through coffeeshop. Het college van burgemeester en wethouders laat vrijdag weten dat de Griffioenlaan, tegenover P+R Westraven, aangewezen is als plek voor de drive-through locatie.

Utrecht krijgt binnenkort waarschijnlijk een drive-through coffeeshop. Het college van burgemeester en wethouders laat vrijdag weten dat de Griffioenlaan, tegenover P+R Westraven, aangewezen is als plek voor de drive-through locatie.

De gemeente is al langer in gesprek met een partij die in Utrecht een drive-through coffeeshop wilde beginnen, maar nu lijkt er aan de Griffioenlaan dus ook een locatie gevonden te zijn die hier geschikt voor is. De plek ligt volgens het college van B&W aan verschillende uitvalswegen en er zijn geen woningen in de directe omgeving. Ook denkt het college dat een nieuwe coffeeshop aan de rand van de stad kan leiden tot minder drukte bij de bestaande elf coffeeshops. In Utrecht is in totaal plek voor zeventien coffeeshops.

De ondernemer die de drive-through coffeeshop wil starten is, zoals gebruikelijk is, onderworpen aan een Bibob-onderzoek. Daarin wordt gekeken of er bezwaren zijn om een partij een vergunning te geven, bijvoorbeeld omdat er gevaar is dat de vergunning wordt misbruikt. Volgens het college van B&W zijn uit het Bibob-onderzoek geen bezwaren naar voren gekomen. De huurovereenkomst tussen de gemeente en de ondernemer is vervolgens gesloten.

Tien jaar

De huurovereenkomst voor de drive-through coffeeshop loopt tien jaar. In eerste instantie gaat het om zeven jaar, dat vervolgens nog eens met drie jaar verlengd kan worden. Vanwege de looptijd van de overeenkomst verwacht de gemeente ook geen problemen met het oog op de plannen voor de A12-zone.

Nu de huurovereenkomst is getekend, kan de ondernemer een omgevingsvergunning indienen om af te mogen wijken van het bestemmingsplan. Verder moet de ondernemer een horeca-exploitatievergunning en een gedoogverklaring aanvragen, die nodig is om de coffeeshop te mogen openen. Deze maand is er een bijeenkomst voor belanghebbenden. Zij kunnen een zienswijze indienen op de plannen.

18 Reacties

Reageren
 1. Wil

  Ik wil het feestje niet bederven hoor maar meestal wordt een stromannetje zonder antecedenten naar voren geschoven zodat ie door de bibob komt…

 2. JdV

  Prima plan. Nog 5 koffieshops te gaan daarna. Wellicht ook een stuk of wat in Oost? Wilhelminapark, Oudwijk, Rijnsweerd?
  Legaliseren en vrijgeven met accijns zou nog beter zijn, maar dat is helaas landelijk beleid.

 3. Katja

  Alle coffeeshops op Lage Weide. Dan heeft er niemand last van

 4. Geenstijl@Utrecht

  Het is juist goed dat er meer coffeeshops komen in de stad Utrecht.

 5. Don

  Mooi he dat kan alleen in utrecht. Bij de benzine pomp mag geen bier verkocht maar wij krijgen een Mc wiet drive.

 6. Sjef

  Hoeveel kilo ONZIN en VERVUILING kun je nog verzinnen. Je kunt toch zelf je koffie wel zetten???????????????? en een thermosfles meenemen??????? wat is dit voor luxepaardengedrag. Kost allemaal electra, onzinnige electra.. Zet een kar langs de kant van de weg….

 7. Chef Plongeur

  @katja – als er al een koffieshop is waar je last van zou hebben. Minder overlast – véél minder dan een doorsnee AH, Etos of Hema: die laatsten zorgen níet dat er niet fout geparkeerd wordt, dat de scooters en fietsen overdwars op de stoep staan. Koffieshops hebben hun zaken strak op orde; kunnen veel winkeliers een voorbeeld aan nemen!

 8. Dennis

  Heel Utrecht jagen ze de auto uit, wijken worden autoluw maar de wiet kan per auto worden afgehaald.
  En dan zo met je auto de snelweg weer op, briljant idee!
  Jaarlijks al meerdere verkeersdoden door idioten onder invloed van (soft)drugs. Je zou dus verwachten dat de gemeente een ontmoedigingsbeleid zou aanhangen.
  Helaas is het tegenovergestelde waar en zal de opening van deze Wietdrive binnenkort een feit zijn.

 9. Bas

  En vervolgens met je joint half high de ring op rijden. Belachelijk

 10. Wim

  Belachelijk, rookwaar wordt overal verboden maar wiet wordt gepromoot?

 11. JdV

  @dennis@bas: want de kopers bij de andere 11 coffeeshops komen nu allemaal lopend? Verkeersdeelname onder invloed van cannabis is verboden. Ook voor fietsers, snorfietsen of brommers.

 12. Zuilen030

  @Katja; dan hebben de mensen/bewoners op de wegen naar de Lage Weide er last van, vooral in de avonduren wordt er door veel bezoekers/klanten van deze shops harder gereden dan gewenst, als bewoner van de ASW heb ik dat aan den lijve ondervonden sinds de shop op de Vlampijpstraat open is.

 13. Piet Kee

  Gekker kunnen we het niet maken blijkbaar in dit land.. gestoord!!!!

 14. Len

  Er wordt enkel zo paniekerig gedaan omdat er met ouderwetse kaders wordt gewerkt en zo het stigma in leven wordt gehouden. Haal die horecavergunning eraf en open een wietwinkel popup in de stationshal. Laat iedereen er maar eens kennis mee maken. Niet per se met wiet, maar wel met het feit dat het gewoon een normale zaak is.

 15. Charles Bruinderij

  Len: Drugs zijn , zonder medische noodzaak, NOOIT een normale zaak. Je wilt ene land helemaal de vernieling in helpen. Dat is door illegale drugs al bijna gelukt en jij wilt het helemaal afmaken? Ga ergens anders reclame maken voor die rotzooi ! Niets met kaders te maken.
  Alles met gezond verstand !

 16. trol

  Dennis, ik deed laatst boodschappen bij de AH en kocht een flesje wijn. Die dronk ik ook maar direct op in de auto, volgens jouw redenatie. Zo kun je alles wel verbieden….

 17. Connaisseur

  Drugs kopen aan de rand van de stad! IVM overlast
  Goed idee
  Maar dan ook graag
  De binnenstad evenementen
  De binnenstad festivals
  Naar de randen van de stad
  Die geven namelijk ook giga overlast in de binnenstad

 18. Hoofd cipier Rex

  lekker man, kan je zo met je vrienden de penitentiaire inrichting uit en de drive through in.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).