Utrecht ligt bedekt onder dun laagje sneeuw; KNMI waarschuwt voor gladheid Utrecht ligt bedekt onder dun laagje sneeuw; KNMI waarschuwt voor gladheid

Utrecht ligt bedekt onder dun laagje sneeuw; KNMI waarschuwt voor gladheid

Utrecht ligt bedekt onder dun laagje sneeuw; KNMI waarschuwt voor gladheid
Utrecht lag dinsdagochtend bedekt onder een dun laagje sneeuw. Hierdoor kan het op sommige plekken glad zijn en het KNMI heeft dan ook code geel afgekondigd.

Utrecht lag dinsdagochtend bedekt onder een dun laagje sneeuw. Hierdoor kan het op sommige plekken glad zijn en het KNMI heeft dan ook code geel afgekondigd.

Maandag sneeuwde het al op verschillende momenten in Utrecht. In de avond bleef de sneeuw op veel plekken ook liggen. Het zijn geen grote hoeveelheden, maar het was genoeg om de stad wit te kleuren.

Tekst loopt door onder afbeelding

Code geel

Vanwege de sneeuw en de kans op gladheid heeft het KNMI code geel afgekondigd. “Vanochtend kan het ook nog overal glad zijn door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten”, is te lezen op de website van het meteorologisch instituut. In de middag loopt de temperatuur verder op en verdwijnt de gladheid.

Woensdag geldt in de noordoostelijke delen van Nederland en in Limburg alleen nog code geel. Tot het eind van de week kan het in de nacht nog vriezen, maar overdag lijkt het kwik boven de 0 graden te blijven. Volgende week loopt de temperatuur vermoedelijk nog verder op.

11 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Code geel maakt kennelijk geen indruk op iedereen, want ik heb vanochtend al meerdere fietsers onderuit zien gaan. Spoedeisende eerste hulp en gipskamers zullen het wel druk hebben.

 2. Noorman

  Arme zielen! 2 mm sneeuw en het vriest ook nog. Hier (Blaker, Noorwegen) is het -29 C en het sneeuwt, terwijl er al 45 cm ligt.

 3. buurtbewoner

  zonder knmi of code geel, of zonder welke infobron dan ook, kun je toch zelf ook wel nagaan dat op fiets met dun laagje sneeuw de grip behoorlijk afneemt??

 4. J

  @lombokker: dat komt wellicht omdat er te vaak een code geel wordt afgekondigd. Geen hond die zich daar nog iets van aantrekt.

 5. Statler

  Dun laagje sneeuw of niet, glad of niet, men moet er blijkbaar toch op uit. Of de fiets dan een goede keus is blijft nog altijd eigen verantwoordelijkheid en inzicht.

 6. Teringjantje

  @Noorman

  Moet jij niet op De Blakerse Internet Courant zijn?

 7. Utrechtse Jantje

  Beste @ Teringjantje deze site is bij voor baad voor Utrechters , en eventueel anderen … en dan maakt het ook nog niet uit , waar ze nu wonen !!!

 8. Boogschutter

  @ Noorman
  Ik ben oprecht jaloers op u!

 9. WvR

  @Boogschutter:
  Ben benieuwd hoe lang die jaloezie duurt, als het op dag T+1, +2, en +30 nog steeds -29 graden is met meer dan 45cm sneeuw.

  Ik heb tenminste niet de indruk dat de Noren juichend door de straten lopen vanwege de temperaturen en de sneeuw. En die zijn er nog enigszins aan gewend.

  Ik denk dat de gemiddelde Boogschutter het na anderhalve dag echt wel beu is om iedere stap buiten de deur als een mini-expeditie te moeten benaderen.

 10. Katja

  Voor de zekerheid naar mijn werk gelopen. Dat kan ook, is maar 2,3 kilometer.

 11. J

  Goed dat we dat weten Katja.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).