Utrecht ‘logische keuze’ voor vierde Europese editie internationale Campus Party | De Utrechtse Internet Courant Utrecht ‘logische keuze’ voor vierde Europese editie internationale Campus Party | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht ‘logische keuze’ voor vierde Europese editie internationale Campus Party

Utrecht ‘logische keuze’ voor vierde Europese editie internationale Campus Party
De vijftigste editie van het internationale rondreizende Campus Party vindt aankomend voorjaar plaats in Utrecht. Vanaf 25 tot en met 29 mei is de Jaarbeurs even het grootste techfestival ter wereld.

De vijftigste editie van het internationale rondreizende Campus Party vindt aankomend voorjaar plaats in Utrecht. Vanaf 25 tot en met 29 mei is de Jaarbeurs even het grootste techfestival ter wereld.

Utrecht is een ‘logische keuze’ locatie voor de organisatie om de pas vierde Europese editie te houden. In verband met het voorzitterschap van Nederland in de Europese Unie is gekozen voor Nederland en Utrecht kent veel studenten, ligt centraal, is ondernemend op het gebied van ICT, Healthcare en creatieve industrie en kent veel onderwijsinstellingen.

Het festival rekent op zo’n 5000 studenten, waarvan veertig procent uit het buitenland, die een kijkje komen nemen naar innovatieve ideeën van starters wereldwijd en komen luisteren naar lezingen van vooraanstaande personen uit de techwereld. Het festival wil namelijk een inkijk geven in de wereld van digitale oplossingen voor globale problemen.

“Over vijftig jaar leven er tien miljard mensen op de wereld,” vertelt Roderick Wijsmuller, lid van het Campus Party-bestuur. “Negentig procent van al deze mensen komen in steden te leven. Die moeten allemaal goed eten en goed drinkwater krijgen. Dat is nog niet zo vanzelfsprekend, als je bedenkt dat door de stijging van de zeespiegel er steeds meer zout water bijkomt, terwijl er juist meer zoetwater nodig is. Maar ook: huisvesting, transport, energie, onderwijs en veiligheid zijn allemaal grote vraagstukken die vooruit geholpen moeten worden door middel van technologie en internet.”

Voor het festival worden wedstrijden voor studenten uitgeschreven om oplossingen te zoeken voor deze problemen. Door middel van robots, drones, virtual reality, 3d-printers en bijvoorbeeld de Google Car krijgen bezoekers inzichten in wat technologie de wereld kan gaan bieden.

Voor wie een indruk wil krijgen van de Campus Party, zie deze video.

2 Reacties

Reageren
  1. Utrecht Internationaal

    Complimenten , super dat het Utrecht gelukt is zo’n bijzonder internationaal event op hoog niveau binnen te halen !

  2. Paul

    Super dat dit gelukt is, een heel bijzonder event die echt past bij Bright Utrecht !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).