Utrecht maakt werk van diervriendelijk bouwen | De Utrechtse Internet Courant Utrecht maakt werk van diervriendelijk bouwen | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht maakt werk van diervriendelijk bouwen

Utrecht maakt werk van diervriendelijk bouwen
Ontwikkelaars in Utrecht moeten voortaan diervriendelijk bouwen als de gemeente de grond verkoopt. Die eis wordt vanaf nu gesteld om voldoende nestplekken te houden in de stad.

Ontwikkelaars in Utrecht moeten voortaan diervriendelijk bouwen als de gemeente de grond verkoopt. Die eis wordt vanaf nu gesteld om voldoende nestplekken te houden in de stad.

Verschillende vogelsoorten zoals de huismus en de gierzwaluw komen in de problemen als er niet voldoende nestplekken zijn. De gemeente wil nu zorgen voor meer leefgebied in de stad.

Bij gronduitgifte voor eengezinswoningen met tuinen zijn huismusnestkasten verplicht, bij hoge gebouwen moeten gierzwaluwnesten of vleermuiskasten komen, afhankelijk van de nabijheid van een waterrijk of groen gebied.

6 Reacties

Reageren
 1. Ihsan

  Een goed begin, maar het klinkt nog een beetje selectief.
  Hoe zit het met andere vogels, insecten, kleine zoogdieren, amfibieën?
  Bijvoorbeeld bruine daken, groene gevels en waterbuffers kunnen hierbij helpen.
  Ook zou de gemeente naast de gebruiks- en zichtwaarde van het groen voor mensen ook de ecologische waarde hiervan voor andere dieren moeten zien als streefwaarde in de bestaande publieke ruimte.

 2. cas

  Dus elke m2 verkopen en dan het verlies wat ze zelf hebben aangebracht op een of andere vage manier terug laten komen…
  Kunnen ze de focus niet beter leggen op het beschermen van de laatste stukje onbebouwd gebied ipv dus vreemde en debiele beleid voeren…

 3. katja

  Veganistisch bouwen ?

 4. Harry

  Stelt een gemeente die zelf gehuisvest in het meest dieronvriendelijk gebouw van het centrum. Behalve voor de ratten dan, die telen daar welig.

 5. Cor Nelis

  Het blijft een tikkie krom… je verkoopt iets, dan is het dus niet meer van jou, maar denk je toch nog te mogen bepalen wat een ander er mee moet doen….

 6. Els Nuchelmans

  Zou het een goed idee zijn om in de al bestaande woonwijken van heel Utrecht deze vogelhuisjes ook beschikbaar te stellen?! Die wijken zijn in ieder geval groener dan de nieuwbouwwijken en hebben eerder kans weer huismussen en gierzwaluwen en ik hoop meer merels en koolmeesjes enz… te lokken!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).