Utrecht Marathon compenseert deelnemers met startbewijs voor volgend jaar | De Utrechtse Internet Courant Utrecht Marathon compenseert deelnemers met startbewijs voor volgend jaar | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht Marathon compenseert deelnemers met startbewijs voor volgend jaar

Utrecht Marathon compenseert deelnemers met startbewijs voor volgend jaar
De Croeselaan lag niet op de route. Foto: Bas van Setten
De organisatie van de Utrecht Marathon compenseert de lopers van de kwart marathon. De deelnemers aan de afstand werden de verkeerde kant opgestuurd en kwamen uiteindelijk zelfs tussen het verkeer terecht.

De organisatie van de Utrecht Marathon compenseert de lopers van de kwart marathon. De deelnemers aan de afstand werden de verkeerde kant opgestuurd en kwamen uiteindelijk zelfs tussen het verkeer terecht.

Organisatie Golazo bood zondagavond al hun excuses aan voor de situatie en meldt nu dat het een deceptie was voor de deelnemers aan de kwart marathon. “Wij beseffen goed dat de deelnemers uitermate teleurgesteld zijn en wij als organisatie betreuren ten zeerste dat dit is gebeurd. We willen daarom alle deelnemers aan de ¼ Utrecht Marathon tegemoetkomen.”

De organisatie biedt daarom alle deelnemers van de kwart marathon een gratis startbewijs aan voor dezelfde afstand voor de editie in 2020. Ook krijgen de deelnemers een gratis persoonlijk fotocertificaat van de afgelopen editie via de website van Marathon-Photos. Als deelnemers een ‘medaille graveren’ besteld hebben in het inschrijfformulier wordt ook dit teruggestort.

 

8 Reacties

Reageren
 1. Eleonora

  Ik had het verwacht, commercieel bedrijf heeft van jouw geld buitenlandse lopers over laten komen verblijf en startgeld betaald en jij kan een gratis startnummer voor volgend jaar krijgen. Mag hopen dat ze volgend jaar geen vergunning meer krijgen dus reken maar niet op je gratis startbewijs.

 2. Erwin

  Hahaha na de 8,8 km in 2012 zou ik van de organisatie in 2013 een gratis startbewijs krijgen. Oeps, toen waren ze “failliet”.
  Dus zou maar niet te veel rekenen op een gratis startbewijs voor 2020.

 3. Nlz

  Wat is dat voor rare, zure reactie Eleonora? Alsof een commerciële partij zoiets niet kan organiseren. Een simpel voorbeeld, de Rotterdam Marathon is ook gewoon een BV en geen stichting zonder winstoogmerk.
  Ja, het is mis gegaan. Het was dan ook de eerste keer dat zij dit organiseerden, dan kan er wat fout gaan, het is en blijft mensenwerk.

  Als ik jouw gedachtegang volg blijft er geen enkel commercieel evenement meer over. Ga nou niet doen alsof al die evenementen door het jaar heen allemaal door de gemeente worden georganiseerd, daar heeft de gemeente het geld en de mankracht niet voor namelijk. Het zou dan wel een vrij dooie boel worden voor een stad van dit formaat.

 4. NK

  Lekker afschaffen deze onzin.

 5. Gerard Brugmans

  Volgens mij moet de Gemeente Utrecht ook nog even een schadeclaim wegens imagoschade neerleggen bij Golazo. Want de rest van de wereld ziet de Utrecht Marathon eindigen in een chaos en betrekt dat op onze stad. En natuurlijk ook nu meteen op zoek naar een andere organisator voor volgend jaar, Golazo lijkt me echt geen betrouwbare partner meer na dit debacle!

 6. Maria

  @ Gerard Brugmans

  Volgend jaar? Ik mag hopen dat er geen volgend jaar komt van dit de stad ontwrichtende evenement.

 7. wim

  Sommigen hebben al genoeg kilometers afgelegd voor volgend jaar.

 8. Luuk Upuuk

  Grappig om een foto van het pand van een al bijna 3 jaar failliete electronicaketen als illustratie bij dit verhaal te gebruiken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).