Utrecht Marathon vanwege coronaperikelen verplaatst naar herfst 2022 of lente 2023 Utrecht Marathon vanwege coronaperikelen verplaatst naar herfst 2022 of lente 2023

Utrecht Marathon vanwege coronaperikelen verplaatst naar herfst 2022 of lente 2023

Utrecht Marathon vanwege coronaperikelen verplaatst naar herfst 2022 of lente 2023
De Utrecht Marathon wordt verplaatst naar de herfst van dit jaar of het voorjaar van 2023. De organisatie laat weten dat de voorbereiding van de geplande editie van 3 april onder meer door corona zoveel vertraging, tegenslag en onzekerheid kende dat het evenement van de kalender is gehaald.

De Utrecht Marathon wordt verplaatst naar de herfst van dit jaar of het voorjaar van 2023. De organisatie laat weten dat de voorbereiding van de geplande editie van 3 april onder meer door corona zoveel vertraging, tegenslag en onzekerheid kende dat het evenement van de kalender is gehaald.

“Vooropgesteld: wij kijken enorm uit naar het weer mogen organiseren van sportevenementen. Het besluit de Utrecht Marathon nog even uit te stellen hebben we dan ook met pijn in het hart genomen. Vooral omdat er nu mogelijk versoepelingen worden aangekondigd”, zegt Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland.

“Tegelijkertijd is het gezien alle hindernissen op ons pad onvermijdelijk. Het is voor alle betrokkenen – de deelnemers in de eerste plaats – een grote teleurstelling. Ook omdat andere hardloopevenementen in dezelfde periode mogelijk wel doorgaan. We willen iedereen in elk geval in een vroegtijdig stadium duidelijkheid geven.”

Hard geraakt

Barbier zegt dat Golazo net als de rest van de evenementensector hard is geraakt door de coronapandemie. “In ons bedrijf is veel ervaring verloren gegaan. Wij hebben daar zo goed als mogelijk op proberen te anticiperen, maar net als andere bedrijven merken wij dat in onze branche de arbeidsmarkt krap is.”

Volgens Barbier is de voorbereidingstijd voor het huidige team ‘voor een complex evenement als de Utrecht Marathon te kort voor een volwaardige editie in het voorjaar’. Met de gemeente en andere betrokken partijen wordt nu gekeken of de marathon in het najaar plaats kan vinden. Als dat niet mogelijk blijkt, wordt het evenement verplaatst naar april 2023.

Startbewijzen

De Utrecht Marathon kent verschillende afstanden, namelijk de marathon (42,195 kilometer), een halve marathon (21,1 kilometer) en een kwart marathon (10,55 kilometer). Verder zijn er de KWF Mini Marathon (1,5 kilometer) en Businessruns van 21,1 en 10,55 kilometer.

De startbewijzen voor de Utrecht Marathon blijven geldig en deelnemers kunnen zich ook gratis inschrijven voor de Singelloop Utrecht, die op 2 oktober 2022 op de planning staat.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Slappe hap zeg!
  Singelloop (zelfde organisator) ging ook al niet door terwijl het coronatechnisch wel mogelijk was.
  3 april zijn we van alle maatregelen af.
  Waardeloos!

 2. Scherpschutter

  @Erwin

  Really?!

  De ondernemer heeft dankzij de coronabestuurscrisis zijn personeel moeten ontslaan en de rest zal zelf zijn opgestapt omdat ze klaar waren met de verveling…Tegelijk kun je als evenementondernemer op dit moment precies he-le-maal niets met het totaal irrationele overheidsbeleid zonder zelfs ook maar uitzicht op perspectief…

  Dus wat wilt u nu dat deze man doet? Z’n laatste tonnen spaargeld in de waagschaal gooien in de gok dat hij in zo weinig tijd met incapabel personeel een topevenement op poten kan zetten, met het enorme risico dat de overheid de boel weer last-minute verstiert met de zoveelste bespottelijk-absurde maatregel? Ga dan gewoon naar het casino en zet alles in op zwart of rood…Scheelt gedoe.

  Iedere ondernemer in de schoenen van deze ondernemer zou hetzelfde doen. De risk-reward ratio staat bespottelijk uit het lood. Zo kun je geen onderneming leiden.

 3. Baliekluiver

  @Erwin: het gaat hier niet om corona maatregelen maar om personele problemen. En we waren gewaarschuwd: al die versoepelingen gaan een enorm ziekteverzuim veroorzaken. En een afgezegde marathon is de komende tijd dan nog wel je kleinste probleem.

 4. Confusius

  Vaak zijn dit soort argumenten, zie Nederlandse Spoorwegen, ook gewoon verkapte besparingskosten. Men heeft dus gewoon personeel laten gaan, waardoor het slecht organiseren is in de organisatie.

 5. Fabio

  En dan is er nog het vuiltje uit 2019 met de verkeerde route en gratis kaarten voor het jaar erna. Ik vraag mij af hoe het met de financiën gaat nu elke keer kaarten doorgeschoven worden.

  De singelloop afblazen kwam de gemeente ook wel goed uit want die waren aan het werk op een deel van het parcours.

 6. Adrie

  Belachelijk. Iedereen ziet al weken dat de coronacijfers de goede kant op gaan, dan schakel je toch even een tandje bij. Daarnaast laten veel deelnemers zich sponsoren voor het KWF, met een reden, en dan trekken ze 1,5 maand voor de start de stekker eruit. Slap gelul organisatie!
  Groeten van een gefrustreerde deelnemer.

 7. Peter

  Lekker rustig!

 8. Erwin

  @ss: de laatste toon spaargeld van die ondernemer? Mag ik even lachen!. Ook van sport en sportorganisaties blijk je geen verstand te hebben. Golazo is een agressieve multinational die overal sportevenementen opkoopt. Bestaat uit 45 bedrijven met kantoren in 12 steden in 7 Europese landen.

 9. Fabio

  Scherpschutter het zou dan sympathiek zijn als de organisatie het spaargeld van de deelnemers teruggeeft ipv dit vast te houden tot de volgende keer. Na de wanprestatie in 2019 zijn er nog steeds lopers die ooit hun afstand mogen lopen. Want geld teruggeven daar doet deze eerzame ondernemer niet aan. De berg geïnde gelden is behoorlijk groot.

 10. Scherpschutter

  @Fabio

  Dat hangt af van de algemene voorwaarden waarmee u zelf akkoord mee bent gegaan…Als daar een regeling in staat die erin voorziet dat inschrijfgelden mogen worden vastgehouden door de organisator in geval van afgelasting door overmacht, dan kunt u natuurlijk boos op uzelf zijn dat u daarmee akkoord mee bent gegaan, maar boos worden op het bedrijf zou wat belachelijk zijn…

 11. Fabio

  Maar er is nu toch geen sprake van overmacht? Begin april mag en kan een evenement plaats vinden. De organisatie is wel goed in het innen van het geld loop na loop maar leveren ho maar. Als de overheid dit zou doen dan zou jij zeggen ga plantsoenen onderhouden maar verwijs je wel heel makkelijk naar de voorwaarden die dan ook nog eens heel losjes wordt geïnterpreteerd. Blijkbaar is spaargeld van een ondernemer anders dan spaargeld van de klant, die toch koning hoort te zijn?

  Mij maakt het niet uit. Ik ga er namelijk van uit dat deze partij nooit gaat leveren dus boek pas een loop in het weekend van het evenement.

 12. Scherpschutter

  Fabio

  U weet helemaal niet of dit evenement op 1 april kan plaatsvinden. Daar is geen beslissing over genomen en met deze zwabberende overheid kun je daar al helemaal geen gok op nemen dat ze daar uiteindelijk toe zullen beslissen. Er is in juridische zin op dit moment dus 100% sprake van overmacht. Dit soort evenement ZIJN verboden. Dat dit volslagen bespottelijk is, laat dat verder volkomen onverlet.

  Dus nogmaals; u heeft alleen uzelf om boos op te zijn omdat u de algemene voorwaarden waar u akkoord mee bent gegaan niet kent. Verder zou u natuurlijk ook nog boos op de overheid kunnen zijn. Die hebben u immers nooit een overeenkomst gepresenteerd, laat staan de algemene voorwaarden laten zien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).