Utrecht neemt maatregelen vanwege toenemend aantal coronabesmettingen Utrecht neemt maatregelen vanwege toenemend aantal coronabesmettingen

Utrecht neemt maatregelen vanwege toenemend aantal coronabesmettingen

Utrecht neemt maatregelen vanwege toenemend aantal coronabesmettingen
De gemeente Utrecht neemt maatregelen vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen. De GGD regio Utrecht registreert sinds vorige week weer een toename, voornamelijk onder jongeren.

De gemeente Utrecht neemt maatregelen vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen. De GGD regio Utrecht registreert sinds vorige week weer een toename, voornamelijk onder jongeren.

De besmettingen zijn volgens de gemeente te herleiden naar informele feesten (waar geen testregime is) en vakanties, waaronder examenreizen. “We zien in Utrecht dat het overgrote deel van de horeca-ondernemers en studentenverenigingen het naleven en controleren van de maatregelen serieus neemt”, legt de gemeente uit.

Toch hebben verschillende studentenverenigingen te maken met besmettingen. Triton, Veritas en Unitas hebben in overleg met de GGD tijdelijk de deuren gesloten nadat de verenigingen, ondanks Testen voor Toegang, te maken kregen met coronabesmettingen.

Horeca

Besmettingen binnen horecagelegenheden komen tot nu toe incidenteel voor, meldt de gemeente.  De verantwoordelijkheid voor het naleven van de maatregelen en procedures ligt volgens de gemeente primair bij de horeca-ondernemers. Wel is dinsdag na beraad tussen de gemeente Utrecht en de GGD besloten dat er extra actie wordt ondernomen.

De gemeente gaat onder meer de inzet van Toezicht en Handhaving op uitgaansavonden versterken. “We gaan af op excessen en treffen waar nodig passende maatregelen.” Die maatregelen beginnen bij waarschuwingen, maar er kunnen ook boetes worden uitgeschreven en een zaak kan worden gesloten als dat volgens de gemeente nodig is. Ook is er extra aandacht voor de wachtrijen voor uitgaansgelegenheden waar de anderhalve meter nog wel geldt.

Brief

Verder gaat de gemeente een brief sturen naar horeca en studenten. Daarin staat extra informatie over het coronaproof organiseren van activiteiten en evenementen. In die brief staan contactgegevens van de GGD, waar organisatoren kunnen aankloppen voor vragen en advies.

De GGD onderzoekt ook wat er nog gedaan kan worden om de vaccinatiebereidheid onder (aankomende) studenten en jongeren extra te vergroten. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van voorlichting, maar ook prikken op locaties waar die jongeren veel komen behoort tot de mogelijkheden.

Waterdicht

Burgemeester Dijksma gaat dinsdagavond tijdens het Veiligheidsberaad onderstrepen dat de versoepelingen veel lucht geven, maar dat het cruciaal is dat Testen voor Toegang waterdicht is. “Daar zijn zorgen over”, aldus de gemeente.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Henk

  Houd toch op met die onzin. Het leven, gezond verstand en natuurlijke weerstand mag ons niet langer ontzegd worden.
  Alles kan al die tijd al gewoon en zonder rare fratsen! Wij willen weer leven! Nu!

 2. Erik

  Grappig als minister Grapperhaus op hetzelfde moment landelijk de horeca ondernemers nog een laatste kans geeft om hun zaakjes op orde te brengen en anders wordt het sluiten. Toch een andere toon dan het Utrechts bestuur die het bekende slappe geneuzel weer inzet en dreigt met toezicht en handhaven. Daar reageert al jaren niemand meer op en zeker niet de horeca. Die weten al jarenlang dat dan het sein op groen staat. Trouwens, ooit een BOA op straat gezien ‘ s avonds.

 3. Justin

  Speak for yourself, Henk. Je bent niet mijn volksvertegenwoordiger.

 4. Marcel

  @henk
  Gezond verstand probeer t is ?

 5. Erwin

  Arme Henk! Hij verwart “leven” en “nachtclub bezoeken”…

 6. Yvonne

  Stelletje idioten, wat is er nu erg aan om je nog aan voorwaarden te houden of wat ook. Mens wees blij dat we er zo nog vanaf mogen komen en dat beetje moeten inleveren moet absoluut geen kwestie zijn. Pff.. wat een fenomeen dat mens zijn.
  Dom en stom en het altijd maar beter weten. Leef gewoon met heel je wezen en kan het niet allemaal naar wens gaan, jammer dan. Maar zo erg is deze fase nu echt niet. Zie de geschiedenis en wat de mensheid op andere delen in de wereld moet doorstaan! Laten we tenminste hopen op een goede vooruitgang en een fijne toekomst.

 7. Lombokker

  Nog even doorfeesten, dan worden alle vakantiegangers straks bij de grenzen linea recta teruggestuurd omdat ze geen Nederlanders meer toelaten vanwege de opgelopen besmettingen.
  Dat gaat nog een hele gezellige zomer worden; met dank aan Henk en al die andere wappies, egoïsten, eigenheimers en querulanten.

 8. Theo

  Gezond verstand, dat vinden mensen gewoonlijk van hun eigen mening.
  Als ieder nu eens zijn eigen lijn volgt in deze lastige zaak, en we ophouden anderen te beschuldigen die er anders over denken, dan krijgen we de situatie hopelijk weer tot rust.

 9. Koel Hoofd

  “De verantwoordelijkheid voor het naleven van de maatregelen en procedures ligt volgens de gemeente primair bij de horeca-ondernemers.”

  Dit is zo typisch voor de overheid, idiote plannen bedenken en dan de ellende afwentelen op de burger. D66 en GL spelen dat spel vol overgave mee, ordinaire neoliberalisten die aan greenwashing doen op kosten van de samenleving.
  Volgend jaar mogen we hier weer stemmen, kan niet wachten!

 10. Pee

  @henk
  Mensen zijn te bang gemaakt om dat te beseffen.

 11. Trol

  Wat is nu nog het probleem? Laten we eerst eens afwachten wat er met de ziekenhuis opnames gebeurt, nu veel mensen gevaccineerd zijn. Al zijn er straks 20/30 k aan besmettingen per dag. Als de opnames straks niet anders zijn dan bij een griep, dan is er toch niks aan de hand.

  Want anders zitten we straks altijd met maatregelen.

  Net zoals dat de 1.5 meter niet steeds geldt voor gevaccineerden. In een club geldt een vaccin als toegang, dus geen 1.5 meter. Waarom elders dan wel. Wat hebben we dan aan een vaccin?

  Overigens wijst iedereen naar elkaar. Lekker makkelijk. Kern is gewoon goed controleren en niet sjoemelen (dan ben je gewoon treurig)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).