Utrecht niet verkozen tot fietsstad 2016 | De Utrechtse Internet Courant Utrecht niet verkozen tot fietsstad 2016 | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht niet verkozen tot fietsstad 2016

Utrecht niet verkozen tot fietsstad 2016
Fietsen op het Smakkelaarsveld. Archiefbeeld DUIC
Utrecht is de titel Fietsstad 2016 misgelopen. De prijs die driejaarlijks wordt uitgereikt door de fietsersbond ging dit jaar naar de stad Nijmegen. Utrecht had met het behalen van de titel gehoopt het ‘Tour de France gevoel’ nog even te kunnen vasthouden.

Utrecht is de titel Fietsstad 2016 misgelopen. De prijs die driejaarlijks wordt uitgereikt door de fietsersbond ging dit jaar naar de stad Nijmegen. Utrecht had met het behalen van de titel gehoopt het ‘Tour de France gevoel’ nog even te kunnen vasthouden.

Wethouder Lot van Hooijdonk feliciteert Nijmegen met de overwinning. ‘’Natuurlijk vinden we het jammer dat Utrecht de titel niet heeft gewonnen. Toch verandert dat niets aan onze ambities en projecten om het fietsen in Utrecht leuker en aantrekkelijker te maken en de fietseconomie te stimuleren.’’

De gemeente Utrecht heeft de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in het fietsklimaat van Utrecht. Door de bouw van onder andere fietsstallingen en het verbeteren van fietspaden en verkeerslichten had de gemeente gehoopt de titel binnen te slepen. De jury noemde deze veranderingen in de stad ‘de transitiefase’.

Naast Utrecht en Nijmegen waren Groningen, Goes en Maastricht genomineerd.

12 Reacties

Reageren
 1. Van Pimpelen

  … ik ben ontroostbaar…

 2. Jasper

  Fietsstad? Zeker vanwege al die fietsenstallingen. Als je een paar keer van het Smakkelaarsveld, over de Catharijnesingel naar Moreelsepark hebt gefietst vraag je je af hoe je dat hebt overleefd..

 3. Don

  Zal er wel mee te maken hebben dat je in Nijmegen rustig de stad in kunt zonder bang te zijn dat de gemeente je fiets deporteert. En probeer eens met je fiets het Westplein over te steken. Tenminste het zou een plein worden is ons beloofd kan inmiddels beter verkeersknoop Westplein gaan heten.

 4. Sander

  @Jasper, of vanaf het Smakkelaarsveld richting Neude.. Wat Zeg ik, tot aan de Uithof..
  Nee, wat mij betreft (nog) niet de fietsstad die we pretenderen te zijn..

 5. Sander

  @Don, waar steek jij het Westplein over dan, dat het zo’n probleem is?

 6. Wim

  Hoe haal je het ook in je hoofd om te denken dat je een fietsstad bent als het een grote bouwput is met allerlei negatieve gevolgen en ondoordachte plannen.

 7. Spees

  Don wilt waarschijnlijk achteruit hinkelend het Westplein diagonaal oversteken

 8. Dagelijkse fietser door Utrecht

  Ik ben in veel steden in Nederland geweest en ik kan alleen maar zeggen dat Utrecht 1 van de meest fietsonvriendelijke steden van Nederland is. Het is werkelijk onmogelijk om je fiets hier in de buurt van het station te parkeren, of je moet eerst verplicht inloggen in de grote fietsenkelder met je OV en vervolgens 3 verdiepingen omhoog lopen. Lekker praktisch…
  Het is ook onmogelijk om met de fiets het centrum te doorkruisen of te parkeren zondar dat je fiets door de overheid wordt ontvoerd wegens verkeerd parkeren.
  laten we het ook maar niet hebben over de Wild-west taferelen die elke dat op het Smakkelaarsveld en de Straatweg plaatsvinden. De Straatweg is veel te smal voor zoveel fietsers die constant de stoep op moeten wegens allerlei gemeentekarretjes die daar in de spits rijden. Het Smakkelaarsveld heeft voetgangerskegelen als belangrijkste activiteit voor fietsers.
  Nee, doe mij maar iedere willekeurige stad in Nederland behalve Utrecht. Dat Utrecht uberhaupt is genomineerd is al bizar.

 9. BB

  @ Dagelijkse fietser door Utrecht

  Die nominatie komt uiteraard uit de koker van Lotje. Ze wilde pochen dat ze het zo goed doet. Gelukkig is die luchtballon doorgeprikt.

 10. Al de Coole

  @BB: De Fietsersbond kiest de genomineerde steden uit alle inzendingen, niet de wethouder

 11. Fietser in Utrecht

  @BB en Al de Coole, volgens mij hebben jullie beiden gelijk. De voordracht komt in inderdaad van ons Lotje, en daaruit worden 5 genomineerden gekozen door de in Utrecht gevestigde Fietsersbond.

  De Fietsersbond drijft financieel voornamelijk op subsidie van het Rijk en de gemeentes Amsterdam en Utrecht, dus A’dan en Utrecht zullen sowieso altijd een nominatie krijgen, hoe erg het fietsersbeleid in deze steden ook wordt.

 12. De Fiets vriend

  Nijmegen is een lachertje … wat hebben zij te bieden ? Lege fiets paden ?
  In Utrecht is de ” fiets liefde” er groot, en hebben we daardoor uiteraard ook ” het drukste fiets pad” van NL. Overigens ook het eerste van NL !
  Utrecht bouwt intensief aan de toekomst, De grootste fiets stalling ter wereld, eerste fiets route parkeer systeem, en straks de eerste fiets brug met bomen. De Jaarbeurs garage voor fietsen is perfect ! Droog, niet duur, goed verlicht, top nivo !
  Ga zo door, dat is belangrijker dan een nominatie van een bond…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).