Utrecht op twee na leukste studentenstad | De Utrechtse Internet Courant Utrecht op twee na leukste studentenstad | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht op twee na leukste studentenstad

Utrecht op twee na leukste studentenstad
Studenten op een grasveld tijdens de UIT. Archiefbeeld DUIC
Utrecht staat op nummer drie van de leukste studentensteden in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Elsevier onder studenten. Groningen is de leukste stad gevolgd door Nijmegen. 

Utrecht staat op nummer drie van de leukste studentensteden in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Elsevier onder studenten. Groningen is de leukste stad gevolgd door Nijmegen. 

Elsevier heeft gekeken naar het uitgaansleven, culturele hotspots en het percentage studenten per stad. Op een schaal van 1 tot 5 geven Utrechtse studenten een 4,3 voor het uitgaansleven en een 4,4 voor de culturele voorzieningen.

Over de huisvesting zijn de studenten in Utrecht een stuk minder tevreden. De beschikbaarheid van kamers krijgt een 2,8 en de betaalbaarheid van de kamers doet het nog slechter met een 2,4.

4 Reacties

Reageren
 1. BramD

  Het zijn toch best leuke studenten op die foto?

 2. Hannah

  Onbetaalbare kamers, ik wil het geloven. Eind jaren zeventig had ik een grote kamer voor negentig gulden per maand in de Balistraat die toen nog uitkwam op het terrein van de lood en zinkpletterij, mooi van lelijkheid allemaal. De huisbaas werkte vlakbij, burgerbaantje op de Hojelkazerne, ik moest op zoek naar iets anders toen hij met zijn fiets verongelukte op de Croeselaan.

  Ik herinner me niet dat het in die tijd lastig was om iets te vinden, ook niet dat ik het duur vond. Je moest wel bepaalde bemiddelaars mijden (Bureau S., bijvoorbeeld, voor de goede verstaander) als je geen trek had om te veel huur te betalen voor te weinig ruimte en daar bovenop ook nog bemiddelingskosten van soms drie maanden huur…)

  Voor mijn laatste kamer in Utrecht zal ik niet meer dan 150 gulden hebben betaald en die was werkelijk groot, in de Kerkstraat vlakbij de oude fotozaak. Daarvan is de huisbaas ook bij een fietsongeluk omgekomen maar dat was na mijn tijd. Je laat toch wel een sliert doden achter je als je vanaf je geboorte in je stad blijft hangen, getver zeg.

 3. Elise

  De twee na leukste studentenstad, maar de leukste stad als je net bent afgestudeerd. Alle grote steden met werkgelegenheid op redelijke afstand!

 4. Appels met Peren vergelijken..

  Blij dat we niet Groningen of Nijmegen zijn want dat zijn steden waar de student bijzonder dominant zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).