Utrecht Science Park en Rijnsweerd nemen extra maatregelen tegen corona Utrecht Science Park en Rijnsweerd nemen extra maatregelen tegen corona

Utrecht Science Park en Rijnsweerd nemen extra maatregelen tegen corona

Utrecht Science Park en Rijnsweerd nemen extra maatregelen tegen corona
Utrecht Science Park. Foto: Bas van Setten
Op het Utrecht Science Park en Rijnsweerd worden extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de oproep van het kabinet om regionale afspraken te maken.

Op het Utrecht Science Park en Rijnsweerd worden extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de oproep van het kabinet om regionale afspraken te maken.

Binnenkort begint het studiejaar weer. Dit betekent dat er meer mensen naar de twee wijken reizen. Verschillende organisaties waaronder de gemeente, provincie, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC en Stichting Utrecht Science Park hebben daarom een aantal maatregelen genomen.

Zo willen ze ervoor zorgen dat reizigers richting het Utrecht Science Park niet allemaal tijdens de spits reizen. Om een zogenoemde piekbelasting te voorkomen hebben de universiteit en hogeschool hun roosters op elkaar afgestemd. Aan de werknemers van het Utrecht Science Park en Rijnsweerd wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken.

Verkeersregelaars

Daarnaast worden er verkeersregelaars ingezet die moeten zorgen dat mensen bij de bus- en tramhaltes genoeg afstand houden. Ook worden de reizigersstromen constant in de gaten gehouden. Zo worden er waarnemers ingezet die de drukte in het openbaar vervoer gaan monitoren.

Tot slot geven de partijen aan ook ‘spelregels’ te hebben opgesteld. Zo wordt bijvoorbeeld aan mensen bij een drukke halte gevraagd het mondkapje tijdens het wachten vast op te doen. Ook wordt men verzocht alleen bij afspraak naar het gebied te komen en de spits zoveel mogelijk te vermijden.

Als blijkt dat bovengenoemde maatregelen niet voldoende zijn, zullen er extra maatregelen volgen.

5 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Jongens, hoe vaak moet het nog herhaald worden? Nieuwe studies geven aan dat de kans op besmetting in de buitenlucht MINIMAAL is. En als er echt een kans op besmetting is BINNEN zet dan ook een goed FFP2/3 masker op!

  Zelf blijven nadenken dus

 2. Scherpschutter

  Wat moet je hier nou nog van zeggen? Met z’n allen uren opgepropt in slecht geventileerde klaslokalen zonder mondkapje? Geen enkel probleem! Maar in de 5 minuten in de buitenlucht bij het O.V. station of in de 10 minuten in de tram of bus met nota bene verplicht mondkapje is er kennelijk extra begeleiding nodig?

  Het is nou wel mooi geweest met de totale gekte. Man man man….LOL.

 3. Esrin W.

  De Uithof. Wat dafukkk is “Science Park”

 4. Koel Hoofd

  Laat het maar aan hogeropgeleiden over om hysterische maatregelen te nemen.

  Ga toch lekker gewoon fietsen!

 5. Pee

  Ze zorgen er zelf voor dat mensen hun bedenkingen hebben over dat virus en de maatregelen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).