Utrecht spreekt van een succes: ook andere parken krijgen coronacirkels Utrecht spreekt van een succes: ook andere parken krijgen coronacirkels

Utrecht spreekt van een succes: ook andere parken krijgen coronacirkels

Utrecht spreekt van een succes: ook andere parken krijgen coronacirkels
Foto: Bas van Setten
De witte cirkels en vierkanten die zijn aangebracht in het Julianapark en Griftpark komen ook in andere parken. De vormen moeten bezoekers van de parken helpen herinneren om 1,5 meter afstand te houden.

De witte cirkels en vierkanten die zijn aangebracht in het Julianapark en Griftpark komen ook in andere parken. De vormen moeten bezoekers van de parken helpen herinneren om 1,5 meter afstand te houden.

Deze vrijdag komen er ook coronacirkels in het Wilhelminapark, Park Lepelenburg en Park Paardenveld. De gemeente Utrecht spreekt van een succesvolle proef in de andere parken.

Wethouder Diepeveen (openbare ruimte): “We zien dat de cirkels en vakken in het Julianapark en Griftpark goed worden gebruikt en deze zorgen voor verspreiding van de bezoekers. De reacties van bezoekers zijn positief, ze vinden het fijn om een ‘eigen’ stukje park te gebruiken en daarnaast help het hen om makkelijker 1.5 meter afstand te houden. Helaas zien we ook dat er veel afval in de parken achterblijft, ook in de vakken en cirkels. Zorg ervoor dat je deze plekken voor de volgende bezoekers schoon achterlaat.’”

Van groot tot klein
Net zoals in het Julianapark en Griftpark, hebben de cirkels in het Wilhelminapark, Park Lepelenburg en Park Paardenveld verschillende maten. Zo kun stelletjes en gezinnen kiezen voor een kleine cirkel, maar vriendengroepen voor een grotere cirkel.

In de cirkels gelden dezelfde regels als daarbuiten. Mensen die niet tot hetzelfde huishouden horen moeten nog altijd 1,5 meter afstand houden. Ook op plekken buiten de cirkels mag je gewoon zitten met 1,5 meter afstand van elkaar.

16 Reacties

Reageren
 1. M

  Onbegrijpelijk dat de doelgroep die perse in het park moet zitten hun troep niet meenemen.

 2. HArry

  Combineer een docent geschiedenis als Premier met een GL/D66 bestuur en je krijgt kinderlijke onvolwassen oplossingen die naar hun eigen beoordeling een succes zijn.

  De teloorgang van zelfredzaamheid en zelfbeschikkingsrecht.

 3. Angelique

  Geen gezicht. Er zijn al zoveel lijntjes en hokjes waar je netjes in hoort te blijven in een drukke stad, het park was de open ruimte waar je hier even aan kon ontsnappen.

 4. Johan H

  Niet vergeten: de parken aan de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal: Maximapark, Amalia park etc.

 5. isabelle

  Topidee! Ziet er ook nog eens heel leuk uit.

 6. Koel Hoofd

  @M dat is de praktische uitwerking van hedonisme.
  Er staan geen prullenbakken in de grascirkels?

 7. M.K.

  Nog onbegrijpelijker dat wij deze gekte buiten braaf volgen als al lang bekend is dat aanraking geen besmetting veroorzaakt en de aerosolen in de uitademing in de buitenlucht meteen wegwaaien. Als je ziek bent blijf je thuis is het enige juiste advies!

 8. Marcel

  Echt helemaal van de gekke. Kan binnenkort ik ook nog geholpen worden met oversteken ?

 9. Erwin

  De vierkanten in het Griftpark zijn 2 weken later amper nog zichtbaar…

 10. W

  Prima besluit gemeente, echt!
  Een beetje sturing hebben de Utrechtse parkbezoekers gewoon nodig, en daar is niks mis mee.
  En Johan, je hebt helemaal gelijk. Maar misschien denkt men bij de gemeente wel dat jullie geen cirkels nodig hebben. Misschien wel genoeg discipline bij jullie, ook goed toch?

 11. Wim Vreeswijk

  In hoeverre is deze verfspuiterij schadelijk voor de grasmatten in onze parken ?

 12. J van turnhout

  Ik zou die gek wel eens willen spreken die dat bedacht heeft.

 13. Janneke

  Persoonlijk had ik een ander kleurtje wel mooier gevonden. Als ze toch creabea gaan doen, waarom dan niet verschillende kleurtjes. En natuurlijk extra betalen voor een plekje in de zon. En niet te vergeten een wandje er omheen. Via een app dan bijhouden hoe lang je er zit en met wie.
  ik ga wel ergens anders heen.

 14. Anlies

  @wim: fijn dat je oog hebt voor het milieu!

 15. Maja

  Belachelijk, als makke schapen in een hok😡

 16. jaap

  als iedere bezoeker nu 1 stukje afval meer mee naar huis neemt dan dat degene daar produceert. Dan is het probleem binnen no time opgelost.

  Hoe moeilijk is het om je peuken voordat je weggaat ff in je leeg blikje of flesje te stoppen. Zo weinig moeite zoveel plezier voor anderen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).