Utrecht start vuurwerk-inleveractie: geen boete of strafblad Utrecht start vuurwerk-inleveractie: geen boete of strafblad

Utrecht start vuurwerk-inleveractie: geen boete of strafblad

Utrecht start vuurwerk-inleveractie: geen boete of strafblad
Utrechters kunnen volgende week straffeloos vuurwerk inleveren bij de gemeente. Er is dit jaar een landelijk vuurwerkverbod, maar naast legaal vuurwerk mag er ook illegaal vuurwerk ingeleverd worden.

Utrechters kunnen volgende week straffeloos vuurwerk inleveren bij de gemeente. Er is dit jaar een landelijk vuurwerkverbod, maar naast legaal vuurwerk mag er ook illegaal vuurwerk ingeleverd worden.

De burgemeesters van Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht vinden het belangrijk dat iedereen vuurwerk tot 25 kilo kan inleveren, zonder consequenties. De gemeenten zorgen, samen met specialistische bedrijven, voor een veilige afvoer en vernietiging van het ingezamelde vuurwerk.

Veilige afvoer

Alle typen vuurwerk kunnen ingeleverd worden. Ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod illegaal was. Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt.

Vanwege veiligheidsaspecten vragen de gemeenten iedereen lopend of met eigen vervoer te komen. Het is niet toegestaan met het openbaar vervoer naar een inleverlocatie te komen.

Straffeloos

Het inleveren van het consumentenvuurwerk of ander illegaal vuurwerk kan straffeloos in het kader van de pardonregeling, zoals door ministerie van Jusititie en Veiligheid eerder op vrijdag is gecommuniceerd.

Wanneer inleveren?

Woensdag 23 december
10.00-13.00 Afvalscheidingsstation Tractieweg (Bedrijventerrein Cartesiusweg)
15.00-17.00 Afvalscheidingsstation Lunetten

Donderdag 24 december
10.00-12.30 Afvalscheidingsstation Tractieweg (Bedrijventerrein Cartesiusweg)
13.30-15.30 Afvalscheidingsstation De Stits Leidsche Rijn Vleuten – De Meern

15 Reacties

Reageren
 1. Thom

  “ Ook het thuis bewaren is niet meer toegestaan door dit landelijke verbod, ook al is dit vuurwerk eerder legaal aangeschaft.”

  Dit is onjuist, er staat duidelijk op Politie punt nl dat er voor dit jaar een tijdelijk afsteekverbod is, maar dat je tot 25 Kg mag bewaren.

 2. 030

  In dit artikel staat dat het thuis bewaren van vuurwerk niet is toegestaan, dat is niet waar. Je mag al het vuurwerk van categorie F1 en F2 tot 25kg gewoon thuis bewaren, zie: https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html#alinea-title-mag-ik-vuurwerk-bewaren-tot-volgend-jaar

 3. Scherpschutter

  Het zal vast storm lopen…LOL

 4. Hans

  Ongelooflijk suf om vuurwerk thuis te bewaren.
  Onveilig en onverantwoord.
  Denk op zijn minst ff aan je buren!

 5. HArry

  Zo zijn er meer zaken die vanuit de coronawet zouden kunnen worden verplicht maar eigenlijk geen juridische grondslag kennen als verbod.
  Zoals:
  – Aantal mensen aan de kersttafel ( betreft een dringend advies)
  – 1,5 meter afstand binnenshuis ( betreft een dringend advies)

  Dus bijna alles achter uw voordeur is binnen uw eigen privacy waar uw grondrechten nog van toepassing zijn.

 6. Pee

  Degenen die vuurwerk hebben gehaald hebben dat niet gedaan om het in te leveren.

 7. Alex

  Je hebt kans dat je verzekering moeilijk gaat doen als je huis afbrand en er worden vuurwerk restanten tussen puinhopen gevonden. En werkt het vuurwerk nog wel na een jaar?

 8. Ok

  Oke harry

 9. wollie

  explosieven horen niet in particulier bezit.

 10. Scherpschutter

  @Hans 21:39

  “Onveilig en onverantwoord om vuurwerk thuis te bewaren. Denk op zijn minst ff aan je buren!”

  Want? Vuurwerk ontbrandt spontaan of….? Of vliegt het spontaan door muren heen om huizen van buren in de fik te steken? Of maken de gillende keukenmeiden teveel herrie? LOL!

 11. Hans

  @ Scherpschutter
  Ach beste meneer,
  het betreft hier immers v.n.l. illegaal vuurwerk, dat hoef ik u als man van de wereld toch niet uit te leggen? Dit oorlogstuig bestaat zoals gevoeglijk bekend mag zijn uit (z)ware explosieven. En ja, in Nederland is het nu eenmaal verboden om in een eenvoudige doorzonwoning bommen en granaten op te slaan. Indien het u ontgaat waartoe een dergelijk verbod van kracht is dan kan ik u waarschijnlijk niet verder helpen op de weg van redelijkheid en verstand. In het geval u een dergelijk goedje op uw zolder zou bewaren dan moge god mij bewaren dat u mijn buurman ware.

 12. Katja

  @Thom, je kunt niet legaal aangeschaft hebben. Het was altijd drie dagen vóór Oud en Nieuw. Ben overigens voorstander van totaalverbod.

 13. Jeroen

  ” Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt.”

  “Vanwege veiligheidsaspecten vragen de gemeenten iedereen lopend of met eigen vervoer te komen. Het is niet toegestaan met het openbaar vervoer naar een inleverlocatie te komen.”

  Nou, ik zorg er wel voor dat ik tijdens de inlevermomenten even niet naar de stort rijd. Je zal maar achtereen paar auto’s staan met ieder 25 kilo (il)legaal vuurwerk op de achterbank.

  Misschien is het wel erg verstandig om de stort gedurende die tijden even te sluiten voor alle andere bezoekers en medewerkers.

 14. HArry

  Er gaan inmiddels geruchten de ronde dat de politie gaat staken tussen 23.00 en 00.00.

  Dit oudjaar wordt dan waarschijnlijk het grootste knalfeest sinds decennia.

  Droogleggen maakt een potentieel probleem altijd groter.

  Dit niet inzien resulteert in bestuurlijke incompetentie.

 15. Manou De R.

  Dit wordt gewoon lekker afgestoken de laatste dag van het jaar. Vanaf de vroege middag al. Ik wil de meldkamer van de politie wel eens zien en al die handhavers buiten in de rondte zien rennen, fietsen en vliegen om alles bij te houden. Kanniewachten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).