Utrecht in trek bij toeristen na Tourstart | De Utrechtse Internet Courant Utrecht in trek bij toeristen na Tourstart | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht in trek bij toeristen na Tourstart

Utrecht in trek bij toeristen na Tourstart
De start van de Tour de France was vorig jaar een groot succes. Foto: Robert Oosterbroek
Onze stad trekt steeds meer toeristen. Toerisme Utrecht geeft aan dat ‘de interesse in de stad toeneemt’.

Onze stad trekt steeds meer toeristen. Toerisme Utrecht geeft aan dat ‘de interesse in de stad toeneemt’.

Dit jaar kwam het aantal hotelovernachtingen in Utrecht het eerste kwartaal neer op 126.000. In vergelijking: vorig jaar waren er in die periode 114.000 hotelovernachtingen, 10 procent minder. De hotelovernachtingen worden vooral geboekt door buitenlandse toeristen.

Het aantal hotelovernachtingen dat we vorig jaar in juli door de Tourstart hadden, valt moeilijk te evenaren. “Toen was de stad fully booked, het was krankzinnig”, zegt directeur Ronald Besemer tegen het AD. Toch ziet hij wel dat die groei zich de afgelopen maanden heeft doorgezet.

1 Reactie

Reageren
  1. Rene

    De vraag is natuurlijk of dit een (direct) gevolg is van de tour start, of van andere media aandacht zoals de Lonely Planet. Hoe dan ook; fijn dat Utrecht de waardering krijgt die het verdient. Nu maar hopen dat de Amsterdamse toestanden met tientallen souvenir winkels per straat uit blijven!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).