Utrecht verbiedt protestoptocht tegen vluchtelingenopvang door het centrum | Utrecht verbiedt protestoptocht tegen vluchtelingenopvang door het centrum – De Utrechtse Internet Courant

Utrecht verbiedt protestoptocht tegen vluchtelingenopvang door het centrum

Utrecht verbiedt protestoptocht tegen vluchtelingenopvang door het centrum
De demonstratie ‘Zeg nee tegen AZC’ morgen in Utrecht mag geen mars door de stad lopen. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen bepaald. De groep wilde vanaf het Neude een ronde maken, maar zijn nu verwezen naar het Lucasbolwerk.

De demonstratie ‘Zeg nee tegen AZC’ morgen in Utrecht mag geen mars door de stad lopen. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen bepaald. De groep wilde vanaf het Neude een ronde maken, maar zijn nu verwezen naar het Lucasbolwerk.

De demonstratie wordt ondersteund door Pegida en zal vanaf 13.00 uur bij de Stadsschouwburg plaatsvinden. Tegendemonstraties zijn officieel niet aangemeld, maar op Facebook roept de groep ‘Laat ze niet lopen’ op tot het verstoren van de demonstratie.

In oktober en november vorig jaar kwam de anti-islam beweging Pegida ook al naar Utrecht. Beide demonstraties verliepen toen onrustig, onder andere door de aanwezigheid van tegendemonstranten. De politie verrichte meerdere arrestaties onder Pegida-aanhangers en tegendemonstranten. De mobiele eenheid was massaal aanwezig.

20 Reacties

Reageren
 1. Ronald

  Da’s er eentje uit de categorie “misleidende kop”.
  Demonstratie is gewoon wel toegestaan.

 2. Carlo

  “Tegendemonstraties zijn officieel niet aangemeld”
  Dus ik mag er vanuit gaan dat die gelijk worden verwijderd als ze toch komen?

 3. Timo

  Dat racistische tuig van Pegida mag wat mij betreft wel weg blijven.
  Ik gun het echte bezorgde burgers om hun onvrede te uiten, maar je standpunt zet je geen kracht bij door extreem-rechtse lieden en daaraan gelieerde discriminerende symboliek erbij te betrekken.

  De eerste Pegida demonstratie werd al bijgewoond door leden van extreem-rechtse organisaties als Voorpost, Identitair Verzet, de Nederlandse Volks Unie en Blood&Honour.

  Dat soort neonazi’s hebben niets te zoeken in Utrecht, zeker niet met hun eigen racistische agenda.

 4. Willem

  @ronald: ik lees toch echt “optocht” in de titel…
  @carlo: tenzij zij zich vanmiddag nog aanmelden…

 5. Chantal

  Kunnen de bruingehemde tokkie-power pegida-aanhangers niet ergens buiten de binnenstad hun haatdragende boodschap verkondigen, bijv op het Berlijnplein..?

 6. JdV

  Kunnen de eventuele linkse tuig-demonstranten hun communistich/socialistische terreurdemonstraties tegen Pegida niet houden op Amelisweerd of zo, Charlotte?

 7. chantal

  @JdV: waar lees jij dat er een tegendemo wordt gehouden? En hoezo is een demo tegen de bruingehemde fascisten van pegida een terreurdemonstratie..?
  Overigens heet ik Chantal, en maak je een ietwat verwarde indruk.

 8. DutchSelfDefenseArmyUtrecht

  Wij zullen alles filmen, dus ook aanvallen van de linkse hoek, dit zal als bewijsmateriaal dienen bij eventuele aangifte tegen personen.
  Het is een vreedzame demonstratie, zonder enige vorm van geweld.

 9. JdV

  Excuses Chantal dan. De afgelopen keren dat Pegida haar recht op vrije meningsuiting probeerde uit te oefenen werden deze toegestane demonstraties verstoord door extreem linkse beroepsbetogers die met geweld anderen het spreken wilden beletten, net zoals hun soortgenoten in Noord Korea, China en Rusland dit doen. Het vervolgen van mensen met een afwijkende mening is nu eenmaal standaard in dit soort zogenaamde socialistische vrije landen. En vindt nu helaas dit soort facistoide gedrag door extreem links ook in NL plaats.

 10. Erwin

  @dutchselfdefensearmyutrecht: dat zeiden de tegen Joodse vluchtelingen protesterende NSB’ers 75 jaar gelden ook.
  Waarom trouwens deze Engelse naam? Is dat niet in tegenspraak met jullie patriottisme?

 11. Sjoerd

  @JdV: Rusland een socialistisch land?!?! Foei, jongen toch!

 12. Trol

  @Edwin, linkse domme redenatie Edwin, jammer.

 13. Hans Oudwijk

  Ah Gossie. De reddertjes van ‘Links’ komen weer eens een vreedzame demo van verontruste burgers met geweld bedreigen.
  Vergeten jullie je ‘meneer van kleur’ niet mee te nemen, anders wordt het – net als die demo laatst tegen racisme – weer zo’n rare optocht van ‘n handvol exclusief blanke millennials die boos de wereld inkijken.
  Da’s zo’n sneu gezicht, waor.

 14. DutchSelfDefenseArmyUtrecht

  Je kunt mensen of groepen nog zo belachelijk maken of in de rechtse hoek drukken als bruinhemden,NSB’ers droegen trouwens zwart, maar dat zal het vrije woord niet tegenhouden, ook niet de mening van mensen veranderen over de islam en asielzoekers.
  Er zal van iedere vorm van geweld tegen ons, aangifte worden gedaan bij de politie, ook eventueel letselschade zal worden geclaimd door onze juristen.
  Het is jammer dat vrijheid van meningsuiting zo teniet word gedaan door radicalen zonder respect voor de vrijheid.

 15. Erwin

  @Trol: want..? Probeer je “gedachten” eens onder woorden te brengen?

 16. Trol

  @Erwin, zucht ……….

 17. Erwin

  @Trol: indrukwekkende reactie. Jammer dat je geen inhoudelijke reactie kan geven. Is misschien ook wel teveel gevraagd van een bruinhempje.

 18. Utregger

  Volledig vreedzaam DutchSelfDefenseArmy. Net als vandaag. Daarom hadden jullie ook messen en andere verboden wapens bij je. Omdat jullie zo vreedzaam zijn.

  Hou toch op met doen alsof jullie iets anders zijn dan nazi’s. You’re not fooling anyone.

 19. Van Pimpelen

  … holle hoofden klinken het hardst…

 20. DutchSelfDefenseArmyUtrecht

  @ERWIN; ga nou eerst eens geschiedenis les nemen, bruinhemden was de aanloop naar het NS in Duitsland,je komt zo dom over alsof je een supervraag hebt gesteld, ik voel mij totaal niet aangesproken door jou opmerking, jammer hé.
  Bruinhemd hahahahahahaha ……………

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).