Utrecht verliest kansloos van Amersfoort in Facebook-battle | De Utrechtse Internet Courant Utrecht verliest kansloos van Amersfoort in Facebook-battle | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht verliest kansloos van Amersfoort in Facebook-battle

Utrecht verliest kansloos van Amersfoort in Facebook-battle

‘Welke stad is gezelliger?’ luidt de vraag in Facebook-game ‘Utrecht versus The World’. In het eerste deel was Amersfoort de tegenstander en deze stad blijkt een stuk gezelliger te zijn. 1738-3430 was de eindstand in deze eerste Facebook-battle.

Woensdag begon de vijf dagen durende strijd op het sociale netwerk en de Domstad keek meteen tegen een duidelijke achterstand aan, die ze in de rest van de week niet meer kon goed maken.

Ondanks de nederlaag dankt team-captain de Utrechters die moeite hebben gestoken in het spel. “Iedereen die voor Utrecht heeft gepost, geliked en gedeeld onwijs bedankt. We zijn nog meer over onze prachtige en gezellige stad te weten gekomen.”

Een stad kon punten verdienen door een voorbeeld te geven waaruit bleek dat de stad gezellig was. Als dit argument (dat bijgevoegd moest zijn van een foto of video) geliked of gedeeld werd, kreeg de stad punten hiervoor.

Of de game navolging krijgt na dit pijnlijke verlies is nog niet duidelijk. “Maar..durft Utrecht nu nog wel tegen een andere plaats te strijden na zo’n enorme nederlaag?” luidt dan ook één van de Amersfoortse reacties.

5 Reacties

Reageren
 1. Jiri

  Sjonge jonge, wat is dit kinderachtig zeg!

 2. George Knight

  Het spel is bedoeld om mensen buiten Utrecht ‘op een speelse en vernieuwende manier‘ te laten zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Is dat verliezen van Amersfoort? Zie ook:
  http://georgeknightlang.wordpress.com/2013/03/25/utrecht-vs-utrecht-vragen-bij-stadspromotie/

 3. Van Pimpelen

  … er wordt voorbij gegaan aan de vraag waarom menigeen in Utrecht woont en niet in A’foort, al zal deze inkorting van een eigennaam mij niet in dank worden afgenomen…

 4. Erik

  Wat een onzin. Maakt goed duidelijk dat er in Amersfoort niets te beleven is als ze hier tijd voor hebben. Hier in Utrecht zijn we gewoon te druk met leuke dingen doen om tijd voor zoiets te hebben.

 5. Stijn

  Ja Erik, precies wat jij zegt.
  (ik vind zelf Amersfoort ook niet eens perse gezelliger, dat vindt duidelijk niet iedereen maargoed)
  Ook al is het misschien iets minder ‘gezellig’ zijn de mooiste stukken van Utrecht tien keer beter dan de mooiste stukken van Amersfoort, en dan is er daar ook nog is niks te doen. Utrecht is een stad, Amersfoort komt over als plattelandsdorp.
  Gezelliger, misschien, maar beter niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).