Utrecht volgens: 100% NL-DJ Lars Boele | De Utrechtse Internet Courant Utrecht volgens: 100% NL-DJ Lars Boele | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht volgens: 100% NL-DJ Lars Boele

Utrecht volgens: 100% NL-DJ Lars Boele
Zijn eerste stap op de arbeidsmarkt zette hij als bonenplukker bij de lokale boer in zijn geboortedorp Dordrecht. Maar Lars Boele (31) wilde al van jongs af aan op de radio te horen zijn. En dat is hem gelukt. In alle vroegte rijdt hij elke werkdag vanaf zijn woning in Utrecht naar de studio van radiozender 100% NL in Naarden, om daar de ochtendshow te verzorgen.

Zijn eerste stap op de arbeidsmarkt zette hij als bonenplukker bij de lokale boer in zijn geboortedorp Dordrecht. Maar Lars Boele (31) wilde al van jongs af aan op de radio te horen zijn. En dat is hem gelukt. In alle vroegte rijdt hij elke werkdag vanaf zijn woning in Utrecht naar de studio van radiozender 100% NL in Naarden, om daar de ochtendshow te verzorgen.

Jouw ochtendshow begint al om 06.00 uur. Kun je beschrijven hoe jouw dagindeling eruitziet?

Mijn dag begint erg vroeg, terwijl ik diep van binnen eigenlijk een avondmens ben. Om 04.00 uur gaat de wekker al (au!). Om 05.00 uur moet ik bij de studio zijn, want om 06.00 uur gaan we live. Vaak ben ik rond 14.00 uur weer thuis en neem ik even de tijd om te ontspannen. Om 19:00 uur komt mijn vriendin thuis van haar werk in het UMC en eten we samen. Onze avonden duren niet lang, want rond 20:00 vertrek ik al naar boven om te gaan slapen. Ik ben wel echt een persoon die acht uur slaap nodig heeft. De ochtendshow wordt anders niet heel gezellig, haha!

Waarmee houd jij je bezig buiten de muziek- en radio-wereld?

Ik ben een enorm groot fan van pretparken. Ik bezoek ze het liefst zo veel en zo vaak als het kan. Afgelopen zomer ben ik naar Spanje gereden om daar een pretpark te bezoeken waar ik nog niet was geweest. Ik vind dat zó onwijs leuk!

Je bent sinds kort ambassadeur van Support Casper. Wat is dat precies en hoe is dat zo gekomen?

Support Casper is een stichting die draait om Professor Casper van Eijck. Hij is bezig met baanbrekend onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker, een verschrikkelijke ziekte waarvan de prognoses ongelofelijk slecht zijn. Ik ben er mijn vader zeven jaar geleden aan verloren en daar heb ik op de radio over verteld. Direct daarna werd ik gebeld door de stichting of ik ambassadeur wilde worden. Daar hoefde ik natuurlijk niet over te twijfelen.

Hoe was je eerste keer in Utrecht?

Ik denk dat ik toen met mijn vriendin naar een musical ging in het Beatrix Theater. Van tevoren gingen we wat eten in de binnenstad en ik was meteen verkocht.

Waar kan je culinair genieten in Utrecht?

Ik houd echt van eten. Als ik uit eten ga, vind ik het leuk om tapas te eten, bijvoorbeeld bij El Olivo. Ook de spareribs bij Broadway aan de gracht zijn heerlijk.

En waar drink je het lekkerste biertje in Utrecht?

Bij Biercafé Olivier. Het blijft daar meestal niet bij één biertje kan ik je vertellen…

Beste plek om een muziekje te luisteren in Utrecht?

Ik woon in Leidsche Rijn, dus het Maximapark is voor mij op fietsafstand. Dat is een prima plek om rustig muziek te luisteren. Op een bankje zitten en even je hoofd leegmaken, heerlijk.

Wat mist Utrecht?

Een pretpark! Als liefhebber zou ik een pretpark wel op fietsafstand willen hebben. Dan zou ik direct een abonnement nemen.

Hoe ziet jouw favoriete weekend eruit in Utrecht?

Omdat mijn schema er doordeweeks zo gek uitziet, probeer ik in het weekend vaak een beetje rustig aan te doen. Regelmatig ga ik dan samen met mijn vriendin de stad in om te lunchen. We proberen om nooit bij hetzelfde tentje te gaan eten, zo ontdekken we toch steeds weer leuke plekjes. Als het ‘s middags mooi weer is, gaan we lekker chillen aan de Haarrijnse Plas.

Wat is je grootste ergernis aan Utrecht?

De drukte met de auto rondom de binnenstad. Dat wordt bewust gedaan om iedereen aan te moedigen om met de fiets te gaan, maar ik vind de auto vaak wel fijn. Vooral als je inkopen gaat doen in de binnenstad, dan hoef je niet met al die tassen op de fiets naar huis.

Favoriete Utrechter?

Na mijn vriendin? Romy Monteiro! Ik heb haar leren kennen toen ik haar vorig jaar interviewde op 100% NL. We hadden direct een klik. Behalve dat ze een fantastische zangeres en presentatrice is, is ze ook nog eens een heel leuk mens.

Waar haal jij inspiratie uit in Utrecht?

Misschien is dat wel de markt op het Vredenburg. Als je daar even lekker rondloopt met een patatje kom je de mooiste mensen en situaties tegen die heel inspirerend kunnen zijn.

Wat is je mooiste herinnering aan Utrecht?

De huldiging van de voetbalvrouwen in Lepelenburg vorig jaar zomer. Wat een feest was dat! Fantastisch dat zoiets kan in Utrecht.

Utrecht is…

een hele fijne stad om in te wonen! Ik ga hier voorlopig niet weg!

1 Reactie

Reageren
 1. Dirk

  “Wat is je grootste ergernis aan Utrecht?
  De drukte met de auto rondom de binnenstad. Dat wordt bewust gedaan om iedereen aan te moedigen om met de fiets te gaan, maar ik vind de auto vaak wel fijn. Vooral als je inkopen gaat doen in de binnenstad, dan hoef je niet met al die tassen op de fiets naar huis.”

  Stokpaard alert:

  Te veel mensen willen helaas tegelijkertijd gebruik maken van hetzelfde stuk weg. Dat is de kern van het probleem en niet het huidige beleid rondom die paar boulevards.

  Utrecht heeft vier grote bottlenecks die voor talloze knelpunten zorgen om het centrum in te komen en die versterken elkaar:

  1. het spoor dat de stad in vier stukken deelt met slechts enkele plekken waar de auto’s onderdoor/langs kunnen
  2. de A2, A12, A27 en de N230 die entree tot en vertrek uit Utrecht limiteren tot bepaalde toegangswegen (die vervolgens vollopen)
  3. het amsterdam-rijnkanaal, het merwedekanaal, de vaartse rijn, de leidsche rijn, de vecht, en de andere waterwegen die rondom de stad liggen/de stad doorkruisen en waar de bruggen de knelpunten vormen
  4. de grachten die toegang tot het centrum limiteren tot de bruggen

  Het feit dat deze bottlenecks bestaan en niet weg zullen gaan en dat er uberhaupt weinig ongebruikte openbare ruimte is in Utrecht, zorgt ervoor dat we in Utrecht tegen de grenzen van de groei van het autoverkeer aan het lopen zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).