Utrecht volgens 3FM-dj Sander Hoogendoorn | De Utrechtse Internet Courant Utrecht volgens 3FM-dj Sander Hoogendoorn | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht volgens 3FM-dj Sander Hoogendoorn

Utrecht volgens 3FM-dj Sander Hoogendoorn
Foto: Kasper van Steveninck
3FM Serious Request gaat vanaf dit jaar anders: drie dj-teams lopen in zes dagen het land door. Ze eindigen allemaal bij het hoofdkwartier: TivoliVredenburg in Utrecht. Ook 3FM-dj Sander Hoogendoorn (30), vanaf september presentator van de ochtendshow, doet mee met het nieuwe Serious Request dat op 18 december begint. We vroegen hem naar zijn Utrecht, of hij het Glazen Huis gaat missen en waar hij de leukste avonden in de stad beleeft.

3FM Serious Request gaat vanaf dit jaar anders: drie dj-teams lopen in zes dagen het land door. Ze eindigen allemaal bij het hoofdkwartier: TivoliVredenburg in Utrecht. Ook 3FM-dj Sander Hoogendoorn (30), vanaf september presentator van de ochtendshow, doet mee met het nieuwe Serious Request dat op 18 december begint. We vroegen hem naar zijn Utrecht, of hij het Glazen Huis gaat missen en waar hij de leukste avonden in de stad beleeft.

Voor het eerst sinds 2004 geen Glazen Huis dit jaar. Wat vind je daarvan?

“Met het jonge team dat nu bij 3FM werkt, en de oude garde die weg is, hebben we iets heel tofs verzonnen. Het was tijd om van zo’n grote succesformule af te stappen: het voelde niet meer als van ons. Met z’n allen staan we aan het begin van iets nieuws: urenlang wandelend vanaf locatie radio maken. En dat in december. Ik weet niet wat ik kan verwachten. Dat maakt het leuk, maar ook heel spannend. En er mag ook wel een beetje moeite in het geld ophalen zitten.”

Wat kunnen we verwachten van het hoofdkwartier in TivoliVredenburg?

“Dat wordt het epicentrum van de actie; het schakelpunt tussen de wandelende dj’s en de luisteraars. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd. De dj’s die niet wandelen zijn er te vinden en het eindfeest vindt er plaats.”

Hoe denk je dat deze nieuwe formule van Serious Request zal bevallen?

“Nieuwe dingen zijn bij voorbaat lastig. Het Glazen Huis was ook niet meteen een succes. Serious Request is meer dan het Glazen Huis: de week gaat erom dat we ons bewust zijn van hoe goed we het hebben en om iets te doen voor een ander. De actie blijft hetzelfde, alleen het middel om de aandacht te vragen is anders.”

Waar kijk je het meest naar uit van de komende Serious Request-editie?

“Ik heb afgelopen zomer de Vierdaagse gelopen en het is heel leuk als je weet dat je onderweg bent naar iets leuks: een feest of een actie. Ik hoop dat we met veel warmte worden ontvangen. We proberen op hetzelfde level als de luisteraar te zijn. En niet op een verhoging in een huis: we moeten het samen doen.”

Waar ga jij in Utrecht heen voor een avondje goeie muziek?

“Dan kom ik toch vaak uit bij TivoliVredenburg of EKKO. Ik hou van livemuziek, van bandjes. En het is ook nog eens in de buurt van mijn huis.”

Wat was het beste optreden dat je ooit in Utrecht gezien hebt?

“Het concert van Twenty One Pilots in het nieuwe Tivoli was een waanzinnig optreden. Het publiek is hun podium eigenlijk. Het was dezelfde avond als de aanslag in Bataclan in Parijs. Zo’n avond blijft je bij. Als bezoeker van een concert ben je zo kwetsbaar als de pleuris uitbreekt, terwijl je staat te genieten van de muziek. Het meest onschuldige wat je kan doen.”

Hoe en wanneer was je voor de eerste keer in Utrecht?

“Ik was een jaar of vijf. Samen met mijn opa en oma ging ik naar het Spoorwegmuseum. We kwamen uit Delft met de trein. Mijn oma vertelde over het station, over de stad. Toen we Utrecht binnenreden zag ik de spaghetti aan sporen en dacht ik: ik ben in een wereldstad. In 2007 ging ik studeren aan de HKU, maar toen had ik al een oogje op Utrecht. Ik ben hier als jochie uit Delft volwassen geworden.”

Waar drink je het lekkerste biertje in Utrecht?

“In Café Flater: het is een relaxte kroeg en je komt er altijd wel iemand tegen die je kent. Als het mooi weer is kan je lekker onder de kap op het terras aan de gracht zitten. Ik ben er iedere week wel te vinden. Vroeger vaak doordeweeks, maar nu meer in het weekend door de ochtendshow.”

Hoe ziet jouw favoriete weekend eruit in Utrecht?

“Ik ‘slaap uit’ tot 06.30 uur… Dan ben ik klaarwakker en ga ik thuis rommelen: opruimen, een vinylplaatje luisteren, een radioprogramma van een collega. Daarna de stad in en vroeg bij de Flater eindigen met een biertje. En lekker rozig de avond in.”

Waar haal je je inspiratie vandaan in Utrecht?

“Als radio-dj haal je inspiratie uit het leven. Het is niet dat ik ergens naartoe ga en zeg: kom maar op inspiratie. Tijdens een optreden in Tivoli of het hardlopen, als je onbekende mensen spreekt in de Flater. Voor ik het weet sta ik notities te maken.”

Utrecht is …

“… de stad waar ik mijn onschuld ben verloren.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).