Utrecht volgens: Cleo Vehmeyer, directeur externe horeca TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant Utrecht volgens: Cleo Vehmeyer, directeur externe horeca TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht volgens: Cleo Vehmeyer, directeur externe horeca TivoliVredenburg

Utrecht volgens: Cleo Vehmeyer, directeur externe horeca TivoliVredenburg
Afgelopen week werd bekend dat er geen enkel Utrechts restaurant in de top 100 van de Lekker 500 staat. DUIC sprak onder meer hierover met Cleo Vehmeyer. Zij is directeur externe horeca bij TivoliVredenburg en van het in september geopende restaurant Danel, dat onder het dak van het muziekpaleis zit.

Afgelopen week werd bekend dat er geen enkel Utrechts restaurant in de top 100 van de Lekker 500 staat. DUIC sprak onder meer hierover met Cleo Vehmeyer. Zij is directeur externe horeca bij TivoliVredenburg en van het in september geopende restaurant Danel, dat onder het dak van het muziekpaleis zit.

Wat heb jij met Utrecht?

“Hoewel ik in Amsterdam woon, is Utrecht een stad die ik aan het verkennen ben nu ik er dagelijks werk. Er is niets leukers om een stad te ontdekken, zeker een stad als deze: zo mooi, in beweging en gezellig!”

In de top 100 van de Lekker500 staat geen enkel Utrechts restaurant. Hoe kijk jij daar tegenaan?  

“In algemene zin hecht ik niet zoveel waarde aan dit soort lijsten, want ze houden er allemaal andere criteria op na. Ik beoordeel liever zelf. Er zijn zo veel goede restaurants in Nederland dat je je niet hoeft te schamen als je niet in die top 100 staat. Utrecht heeft genoeg goede restaurants. Zelf kom ik graag bij Le Jardin en De keuken van Gastmaal voor de verrassende menukaart en het echt goede eten. Bij Madeleine en Sea Salt Saloon zijn vooral de sfeer en entourage fijn, maar ook daar is het eten goed.”

Is er iets wat je met Danel en de externe horeca van TivoliVredenburg graag wil bereiken?

“Naast alleen maar tevreden gasten, wil ik bijdragen aan het verbeteren van de uitstraling van het gebouw. Zo zouden mooier terrasmeubilair op de net opgeleverde ‘boulevard’ aan de Catharijnesingel en een invulling van de dode hoeken van het pand de uitstraling zeker ten goede komen. Veel gasten reageren positief op Danel. Maar er valt altijd nog wel iets te verbeteren.”

Lekkerste biertje

“Bij Café Ledig Erf hebben ze een ontzettend grote keuze uit speciaalbieren waardoor je steeds wat nieuws kunt proeven. In Café Brun in de Lange Jansstraat is geen bar, maar wel kunnen ze je altijd bijzondere biertjes aanbevelen die ze in kleine aantallen inkopen.”

Waar beleef je de leukste avond in Utrecht?

“In TivoliVredenburg natuurlijk! Of je nu zin hebt in een zwoele jazzavond, een lekker biertje met je vrienden of tot in de vroege uurtjes wil doorgaan op de dansvloer – in TivoliVredenburg is altijd wat te doen. En je treft er altijd een leuke mix van mensen.”

Grootste ergernis

“Er wordt in de stad altijd aan de weg gewerkt. Ook het lelijke, deprimerende, bruine gebouw van de MediaMarkt waar ik dagelijks op uitkijk stoort me.”

Mooiste herinnering

“Dat is een opmerkelijk tafereel tijdens een Eerste Kerstdag in restaurant Luden, waar ik nog steeds om kan lachen. Twee verschillende gezelschappen zaten in hun meest chique outfits te dineren. De ene tafel had last van de huiskat van Luden, dus iemand pakte hem op en gaf hem een zetje in de richting van de andere tafel. Die mensen waren daar niet van gediend en er ontstond een discussie die steeds hoger opliep. Ik heb maar net een knokpartij kunnen voorkomen.”

Favoriete Utrechter

“Douwe Werkman. Met hem heb ik zeventien jaar gewerkt en hij maakt me wegwijs in Utrecht – laat me de leukste adresjes zien en praat me bij over de horeca hier.”

Droomhuis

“Mijn droomhuis staat net buiten Utrecht, aan de Vecht. Daar staan zulke mooie huizen. Als ik erlangs rijd wil ik altijd zo graag naar binnen kijken.”

Utrecht mag trots zijn op…

“Op het feit dat het alle faciliteiten heeft van een stad, maar het knusse van een dorp. Je kent er snel de weg en voelt je er snel thuis. Verder ontwikkelt Utrecht zich in sneltreinvaart. Ook op horecagebied, hoewel Utrechters daar zelf vaak te bescheiden over zijn. Het enige wat de stad mist, is een sterrenrestaurant.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).