Utrecht volgens The Guardian: “Het relaxte alternatief voor Amsterdam” | De Utrechtse Internet Courant Utrecht volgens The Guardian: “Het relaxte alternatief voor Amsterdam” | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht volgens The Guardian: “Het relaxte alternatief voor Amsterdam”

Utrecht volgens The Guardian: “Het relaxte alternatief voor Amsterdam”
De Engelse krant The Guardian heeft deze week een artikel aan Utrecht gewijd. Utrecht wordt Nederlands meest charmante stad genoemd en een relaxt alternatief voor Amsterdam.

De Engelse krant The Guardian heeft deze week een artikel aan Utrecht gewijd. Utrecht wordt Nederlands meest charmante stad genoemd en een relaxt alternatief voor Amsterdam.

De aanleiding voor de Britse krant om over Utrecht te schrijven is de Grand Départ van de Tour de France. “Het is voor dit fietsland reden voor een feestje, maar het is ook een kans om de meest charmante stad van het land te laten zien.”

The Guardian vervolgt: “Met z’n middeleeuwse centrum, cafés aan de grachten, en grote studenten populatie vormt Utrecht een relaxte en compacter alternatief voor Amsterdam.”

De krant geeft verder tips over waar je fietsen of kano’s kan huren, waar je Indonesische rijsttafel moet eten (restaurant Blauw) en schrijft dat bezoekers zeker langs het Rietveld Schröderhuis en het Centraal Museum moeten gaan. Een andere tip die ze geven is Blackbird Coffee & Vintage aan de Oudegracht 222.

17 Reacties

Reageren
 1. Erik b

  En de vertaling van “student population” is natuurlijk “studentenpopulatie” en geen “studenten populatie”.
  Goed Nederlands schrijven: het is een vak apart.

 2. Erik b "de azijnzeiker"

  Helemaal gelijk Erik.

 3. Commandant Azijn

  Met relaxte wordt hoogstwaarschijnlijk ook relaxter bedoeld.

  Azijnzeiken of niet, dit zijn zulke onzinnige fouten, die zo makkelijk te voorkomen zijn, dat het lijkt alsof men dit expres doet om het aantal reacties te verhogen ofzo..

 4. Otto Nelemans

  Laten we vooral niet blij zijn met zo’n artikel in de Guardian. Het is een vorm van journalistieke zelfbevrediging waar utrecht niet op zit te wachten. Alle passanten (studenten) zullen daar naders over denken, maar als je een beetje trots bent op de stad, dan is al die verschrikkelijke toeristen aandacht verstikkend. laten die mensen vooral het Damrak en omgeving blijven verstoppen. De nieuwe Gracht is vooral aantrekkelijk omdat deze verstild is en dat geldt voor meer plekken.
  Het is al erg genoeg dat ik vier dagen vanuit mijn raam tegen twee pissoirs aan moet kijken. Waarom encanailleert de stad zich met deze dopingmaffia? we staan al sinds de vroege middeleeuwen op de kaart en de verloedering rommelt toch al jaren voort.
  Ik kijk TV en hang toch de vlag uit. Waar staat geschreven dat je consequent moet zijn?

 5. MJPD

  Goede reclame voor de stad Utrecht! En hoe anders geformuleerd zijn de reacties onder het artikel van The Guardian in tegenstelling tot de reacties hierboven.

  Wij Nederlanders, althans een te groot deel, zijn helaas een volk van notoire online mopperaars geworden.

 6. Luuk Upuuk

  Het artikeltje in The Guardian gaat over Utrecht in Holland, maak je dus geen zorgen Otto. Jij woont toch zeker niet in holland ?

 7. Swenne

  The Village aan de Oudegracht 222?

 8. Dennis

  Otto heeft wat mij betreft helemaal gelijk. Wij (inwoners van Utrecht) weten hoe mooi deze stad is. Laten we ervoor waken dat dit “geheim” verklapt wordt. En we moeten gaan irriteren aan vrijgezellenfeestjes uit Engeland, Macbikes, bierfietsen en aangesproken worden in het Engels. Dat past beter bij Amsterdam, moet je hier niet willen.

 9. Marja Oosterman

  Dat vind ik als geboren Amsterdamse woonachtig in Utrecht, al jaren 😉

 10. UK vistors are Welcome !

  Utrecht has a lot offer ! The kind of visitors who will visit Utrecht are a different kind, than the regular drunk tourist who only come to Amsterdam for the Red light district and ( fake) drugs.
  Meet Holland, Visit Utrecht I would say for sure !

 11. Woutvr

  Ja Dennis ea, helemaal waar. Jammer dus al die publiciteit. Maar ja, dat krijg je als het grote geld zo’n Tour organiseert.

 12. Luuk Upuuk

  @UK vistors are Welcome ! Utrecht is geen onderdeel van Holland!! Net als schotland geen onderdeel van engeland is !

 13. Danny

  @swenne waar lees jij the Village?

 14. Anne Otto

  Jongens, waar maken jullie je druk om? Dit is het zoveelste jaar dat in een Engels- of Amerikaans blad de loftrompet wordt gestoken over ons fraaie stadsie, inclusief de kwalificatie “most underrated”. De invasie is tot nu toe uitgebleven of bestond, inderdaad, uit beschaafde toeristen.
  De reacties in The Guardian zijn natuurlijk anders geformuleerd want van bezoekers, niet van inwoners.
  @Otto: de tweede reactie in The Guardian (van ID986868) is zeer lovend over jouw woonomgeving! En je kan de geraniums toch wel 4 dagen in de achterkamer zetten? 😉

 15. Bernard Tomlow

  @Otto. Precies.Nu pleiten voor sereniteit. Ik zie je nog in 1972 met ons rugbyteam in Parijs die dingen doen,die je nu zo storen.Je geeft het al aan: leve de inconsequentheid.Ter geruststelling .Lees Margriet Oostveen,VK,p.23,vandaag.

 16. Cees van Heemert

  Helemaal eens met dit artikel! Ik woon al meer dan 20 jaren in Nieuw Zeeland maar Utreg blijft mijn stadje woar!
  Ik bewaar al die mooie foto’s. Volgend bezoek naar Andries, restaurant Aal!

 17. Arina Hartwigsen-van Wijnen

  Nou wat een gastvrije en heerlijke stad.
  Behalve wanneer je gehandicapt bent en mijn aangepaste auto te oud is. Dan mag je de stad niet in.
  Alleen de mensen die in staat zijn een nieuwe auto te kopen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).