Utrecht volgens Toni Peroni: ‘Ik kan genieten van een whiskeyproeverij bij de Makro’ | De Utrechtse Internet Courant Utrecht volgens Toni Peroni: ‘Ik kan genieten van een whiskeyproeverij bij de Makro’ | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht volgens Toni Peroni: ‘Ik kan genieten van een whiskeyproeverij bij de Makro’

Utrecht volgens Toni Peroni: ‘Ik kan genieten van een whiskeyproeverij bij de Makro’
De Utrechtse artiest en ondernemer Toni Peroni (58) werd bekend als drummer van Secret Sounds en Het Goede Doel. Onder de naam Tony Peroni & His All Stars had hij in 1988 een hit met het nummer KNMI, wat een parodie was op Y.M.C.A. van Village People. Toni Peroni is daarnaast eigenaar en oprichter van Starsound Studio op de Ceylonlaan. Hij kreeg samen met zijn voormalige vriendin Linda Dubbeldeman een zoon, Toni Junior – die nu als dj is doorgebroken.

De Utrechtse artiest en ondernemer Toni Peroni (58) werd bekend als drummer van Secret Sounds en Het Goede Doel. Onder de naam Tony Peroni & His All Stars had hij in 1988 een hit met het nummer KNMI, wat een parodie was op Y.M.C.A. van Village People. Toni Peroni is daarnaast eigenaar en oprichter van Starsound Studio op de Ceylonlaan. Hij kreeg samen met zijn voormalige vriendin Linda Dubbeldeman een zoon, Toni Junior – die nu als dj is doorgebroken.

U heeft bijgedragen aan een WK-lied voor België. Hoe komt dat zo?

“Het is als grap ontstaan, omdat we toch ergens voor moeten juichen als Nederland niet meedoet. België is ons buurland en het Goede Doel heeft ooit een lied gemaakt over België, dus de keuze was niet zo moeilijk. België is ook een klein beetje Nederland. We spreken dezelfde taal en het zal ooit nog wel gebeuren dat het Vlaamse gedeelte zich bij Nederland aansluit. We hebben iets met die Belgen, en zij ook met ons. We maken wel grappen over elkaar maar we hebben toch een band.”

Hoe is het om samen te werken met Henk Westbroek?

“Samenwerken met Henk is altijd lachen. Hij is zo lekker onvoorspelbaar en onberekenbaar en de beste frontman die je je maar kunt voorstellen. Ik heb heel veel van Henk geleerd toen ik achter de drums zat. Een verademing dat je drumt met zo’n frontman die een hele zaal naar zich toe kon trekken. We hebben nog steeds veel contact en geven elkaar ook nog tips.”

Hoe is het om als vader te zien dat je zoon het zo goed doet?

“Zien dat je zoon het goed doet is nog leuker dan zelf succesvol zijn. Hij treedt veel op in Nederland en daarbuiten. Hij is een bijzondere dj met een rock-’n-roll-aspect in zijn muziek. Hij zet de hele boel op stelten.”

Utrechter sinds…

“Mijn geboorte. Toen Junior geboren werd, 25 jaar geleden, zijn we naar Nieuwegein verhuisd. Dat is een betere woonomgeving voor een kind. Maar als echte Utrechter wil je natuurlijk op den duur weer terug naar Utrecht. Bovendien hebben ze ook helemaal niet veel buiten gespeeld zoals ik dat deed. Dus dat was wel jammer.”

Wat is je droomhuis?

“Mijn eigen woning boven de Starsound Studio in Utrecht, waar ik alle goede vrienden, familie en muzikanten om me heen heb. The Starsound Gang noemen we onszelf. Hier heerst altijd zo’n goede sfeer.”

Waar kom je tot rust?

“Heel simpel: dat doe ik op mijn eigen dakterras. Met een muziekje erbij lekker chillen. Dan zeg ik beneden dat ze me even met rust moeten laten. Soms hoor ik, met een drankje in mijn hand, verderop bandjes repeteren. Heerlijk is dat.”

Culinair genieten?

“Mijn favoriete eten is de sushi van Maneki op de Nachtegaalstraat. Wij komen daar al jaren. De sushi komt het dichtst bij hoe die hoort te zijn. Of een whiskyproeverij bij de Makro, daar kan ik ook heel erg van genieten.”

Waar beleef je de leukste avond?

“Die heb ik beleefd bij de Starsound Studio, of het was een van de keren die ik met Toni Junior mee was. Bij zijn concerten breekt hij de tent helemaal af. Zo prachtig om te zien. Soms ga ik even het publiek in om zo mijn zoon te kunnen bewonderen.”

Wat is je mooiste herinnering aan Utrecht?

“De keren dat ik met mijn opa en oma naar het Julianapark ging, om te spelen in de speeltuin en de karpers te voeren. Daar krijg ik een heel sentimenteel gevoel bij.”

Favoriete Utrechter?

“Herman Berkien. Ik heb ooit met hem Utreg me Stadsie opgenomen. Hij is nog niet zo lang overleden. Bij FC Utrecht hoort iedereen zijn lied. Hij is naar de klote gegaan, een beetje te veel aan de drank gezeten. Maar een fantastisch mooi mens, een icoon.”

Beste optreden in Utrecht?

“Ik was een keer bij een optreden van het Cocktail Trio, samen met mijn vader toen ik vijf jaar oud was. Dat was in het vroegere, helaas afgebrande, Tivoli. Het optreden maakte grote indruk omdat het een van de eerste was die ik ooit zag en staat daarom nog steeds op mijn netvlies. Ik heb veel gezien in mijn leven maar dat is mij altijd bijgebleven – toch wel bijzonder.”

Grootste ergernis?

“Dat ik in mijn straat mijn auto nooit kwijt kan. Ik heb een paar verkeersborden neergezet om een plekje te claimen, maar de buren weten dat, dus die zetten hun auto daar toch gewoon neer. Of iedereen die op de fiets met oortjes in de stad door rijdt. Ik rij regelmatig mensen bijna van hun sokken. Mensen letten gewoon totaal niet op.”

Inspiratie

“Al het jonge muzikale talent in Utrecht inspireert mij. Maar ik heb veel gezien, dus krijg niet zo gauw een harde piemel meer van muziek. Op de Herman Brood Academie komt nog wel veel leuks langs. Dan zie je dat er toch wel heel veel jong talent in Utrecht rondloopt.”

Utrecht is…

“…the best there is!”

1 Reactie

Reageren
  1. Berend

    Hij heeft wel gelijk over Maneki.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).