Utrechter (20) aangehouden voor doorrijden na aanrijding van 7-jarig kind Utrechter (20) aangehouden voor doorrijden na aanrijding van 7-jarig kind

Utrechter (20) aangehouden voor doorrijden na aanrijding van 7-jarig kind

Utrechter (20) aangehouden voor doorrijden na aanrijding van 7-jarig kind
De politie heeft een 20-jarige man aangehouden die donderdag doorreed na een aanrijding. Hij reed rond 16.15 uur een 7-jarig meisje aan op de Gloriantdreef, bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht. Het meisje raakte lichtgewond.

De politie heeft een 20-jarige man aangehouden die donderdag doorreed na een aanrijding. Hij reed rond 16.15 uur een 7-jarig meisje aan op de Gloriantdreef, bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht. Het meisje raakte lichtgewond.

Het meisje liep donderdagmiddag met haar moeder over de Gloriantdreef toen ze werd geschept door een afslaande Volkswagen Polo. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door.

De politie heeft kunnen achterhalen wie de auto bestuurde. De 20-jarige verdachte werd vrijdag aangehouden. De politie is nu nog op zoek naar mensen die donderdag tussen 16.10 en 16.30 uur in het winkelcentrum waren en iets gezien hebben. Ook mensen die gezien hebben waar de verdachte na het ongeluk heen is gereden, kunnen zich melden.

19 Reacties

Reageren
 1. Piet

  Goed werk, politie! Een 20-jarige in een vw polo door Overvecht… Just sayin. Ik kon op mijn 20e nog geen auto betalen.

 2. Pieter

  Echt zo’n laffe actie trouwens om door te rijden. Heel blij dat de politie heeft kunnen achterhalen wie er bestuurde!!! Eigenaar is 1, maar bestuurder is goud. Er wordt namelijk net even te makkelijk ontkend wie er reed (“ik leen hem uit aan iedereen / mijn neef reed erin / ik weet het niet / ik was het niet / zwijgrecht / ik
  ben geen snitch”)

 3. Sandy

  Golfje?

 4. Manou De R.

  Het type auto past weer heel mooi in de situatie en ook op die locatie. Mooi als dingen op zijn plek vallen.

 5. W.

  Waarschijnlijk is dit gebeurd voor de Action, waar mensen oversteken van de Action naar de kringloop of vice versa. Dit is een tamelijk link punt, omdat automobilisten met een onverklaarbare haast hier regelmatig op hoge snelheid de hoek om rijden vanaf de Seinedreef, dikwijls zonder richting aan te geven, en daarbij geen voorrang verlenen aan overstekende voetgangers. En als je er wat van zegt stappen er acuut allerlei agressieve figuren uit, die ineens alle tijd hebben om je te intimideren.

 6. Johan

  @piet gelukkig bestaat er iets als werken.. probeer het eens zou ik zeggen. Of zie je ergens in het artikel aanleiding om aan te nemen dat er niet is gewerkt voor dit voertuig? Ik niet namelijk.

 7. Elly

  Je hoeft geen psycholoog te zijn om de vooroordelen te zien die van de meeste reacties af druipen, heel bijzonder om te zien……

 8. HL

  Heel Overvecht is een link gebied voor alle verkeer, vooral de zwakkere / kwetsbare verkeersdeelnemers.
  er rijden daar de meest stupide en onverantwoorde golfrijders.
  En altijd is het de schuld van de ander.

 9. JdV

  @elly: vooroordelen die geheel juist blijken te zijn noemen we feiten. Daar hoef je inderdaad geen psycholoog voor te zijn, en ik ga er van uit dat u dat ook niet bent.

 10. bawang putih

  @Elly
  in feite doet u hetzelfde, heel bijzonder om te zien…..

 11. Berk

  @Elly wellicht moet u zich eens in deze contreien begeven dan begrijpt u wellicht waar deze reacties vandaan komen.

 12. Pee

  @Elly

  Je hoeft ook geen psycholoog te zijn om te weten dat de ”vooroordelen” feiten zijn omdat het gewoon waarneembaar is als je gewoon kijkt.
  Maar jij zal daar vast niet al te vaak zijn dus dan weet je niet beter .
  De vooroordelen kloppen gewoon.

 13. Pee

  @Johan

  Heb jij wel ergens kunnen lezen wat voor werk deze persoon doet dan?
  Het is mensenkennis en het praktijkdeskundigen die er dagelijks mee geconfronteerd worden met deze figuren of dacht je dat er zomaar wat geroepen word.
  Kom je wel genoeg buiten?

 14. Bert Bommel

  @elly statistisch profileren is dat. Als het eruitziet als een hond en het blaft als een hond, dan is het meestal een hond. Een Volkswagen polo of golf in Overvecht heeft ook zo zijn statistieken

 15. Piet

  Elly en Johan, kom eens een tijdje in Overvecht, Kanaleneiland en omgeving Kanaalstraat kijken. Patronen worden
  snel zichtbaar.

 16. Utrechtvoorutrecht

  Verkeerstechnisch valt rond het winkelcentrum wel wat te verbeteren. En @elly, dank voor de nuance. Helaas komt die slecht aan hier.

  Zo zijn rechtse mensen ook vaker lager opgeleid, hebben ze vaker een strafblad en rijden ze vaker te hard. Rijdt één van u een Polo?

 17. Elly

  @Piet, ik wóón in Overvecht, ben dus erg bekend met de vooroordelen die gelden voor deze wijk, en @Pee, nee, het zijn geen feiten, als je hier vaak bent (of zoals ik woont) kan je heel andere ” feiten” waarnemen……

 18. Bernhard

  Ik woon ook in Overvecht en kan de vooroordelen m.b.t. hatchbacks van Duitse makelij en hun bestuurders bevestigen. Of Elly moet een nieuwe bril overwegen, of een stukje realiteitszin ontbreekt.

 19. Piet

  Haha, mooi gezegd Bernhard.
  Elly, ik ben blij voor je dat je er nog niet mee te maken hebt gehad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).