Utrechter (20) opgepakt voor afsteken illegaal vuurwerk; ‘Explosie te vergelijken met handgranaat’ Utrechter (20) opgepakt voor afsteken illegaal vuurwerk; ‘Explosie te vergelijken met handgranaat’

Utrechter (20) opgepakt voor afsteken illegaal vuurwerk; ‘Explosie te vergelijken met handgranaat’

Utrechter (20) opgepakt voor afsteken illegaal vuurwerk; ‘Explosie te vergelijken met handgranaat’
Still uit video
Een 20-jarige man die eerder zwaar vuurwerk afstak in de Utrechtse Geuzenwijk is woensdag aangehouden. De verdachte had een video van de explosie gedeeld op sociale media.

Een 20-jarige man die eerder zwaar vuurwerk afstak in de Utrechtse Geuzenwijk is woensdag aangehouden. De verdachte had een video van de explosie gedeeld op sociale media.

De politie zegt dat de knal van het vuurwerk is te vergelijken met de explosie van een handgranaat. Agenten zijn daarom ook na het zien van de beelden een onderzoek gestart.

Dat leidde naar de 20-jarige Utrechter die woensdag is aangehouden. In de woning van de verdachte werd overigens geen zwaar vuurwerk meer aangetroffen.

Opslag

Maandag werd na een melding over een schuur aan de Jan van der Doesstraat nabij de Geuzenwijk een opslag van illegaal vuurwerk gevonden. Een 35-jarige Utrecht is daarbij aangehouden.

Bekijk hieronder een video van de politie waarin onder andere de explosie is te zien en over de aanhoudingen van deze week wordt gesproken.

13 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Bravo !

 2. Rottebert Peermans

  Haha is toch lachen man wie is er niet groot geworden met doodshoofd strijkers en nitraat bommetjes? Moet kunnen! Je mag ook niks meer tegenwoordig.

 3. amy

  lekker buurtje!

 4. Petrus

  +1!

 5. Frits

  De vergelijking met een handgranaat die altijd gemaakt wordt slaat de plank mis. Een handgranaat is bijvoorbeeld gemaakt om scherven te verspreiden. Een vuurwerkbom is een vuurwerkbom.

 6. Inez

  Bij mij in de wijk wordt bijna dagelijks vuurwerk afgestoken. (Meestal ‘s avonds). Maar diegene is altijd snel weg natuurlijk. Hier moet harder tegen worden opgetreden. Laatst een vuurpijl vlak bij mijn open raam.

 7. cas

  @ Rottebert, ja, maar als jonge jongen was ik wel slim genoeg om te weten dat een cobra toch echt een tikkie te gevaarlijk was…

 8. Justin

  @Frits, het gaat om de explosie en het geluid, niet om hoeveel omstanders je er mee raakt. Nogal vreemd om daarover te denken als je het over vuurwerkt hebt…

 9. anna

  Je mag ook niks meer tegenwoordig: vuurwerkfeest staat voor: auto’s in de fik steken, openbare eigendommen vernielen, mens en dier angst aanjagen. Ja zeker daar zijn we mee groot geworden ga toch weg. Vuurwerk, illegaal of niet illegaal is al jaren geen feest meer maar een geldslurpende, verziekend iets.

 10. Kadoendra

  @Frits

  “De vergelijking met een handgranaat die altijd gemaakt wordt slaat de plank mis. Een handgranaat is bijvoorbeeld gemaakt om scherven te verspreiden. Een vuurwerkbom is een vuurwerkbom.”

  Er zijn twee soorten handgranaten, één voor het verspreiden van scherven en een andere gericht op de explosieve kracht.

 11. Bart

  @ anna, beetje kort door de bocht misschien. Zolang je de instructies op de verpakking volgt en dit op afstand van mensen en dieren doet hoeft er helemaal niks kapot te gaan. Lijkt mij meer een kwestie van goed fatsoen dan dat dit inherent is aan vuurwerk of mensen die dat afsteken. Dat de overheid nu tientallen miljoenen belastinggeld wil gaan uittrekken voor 385 eerste hulpbezoeken t.o.v. 659.000 (jaar 2019; cbs) begrijp ik dan weer weinig van.

 12. Inez

  @Bart: Helaas hebben een heleboel mensen die vuurwerk afsteken geen goed fatsoen; ze gooien vuurpijlen naar voorbijgangers of richten op ramen. Deze mensen verpesten het voor de vredelievende afstekers.

 13. cas

  Als het mensen tegen zijn is het nooit dat een paar rotte appels het verpesten voor de rest…. Maar gelijk is elk stuk vuurwerk gevaarlijk en iedereen een idioot. Ga lekker een huisje op de Veluwe huren tijdens nieuwjaar…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).