Utrechter (32) gewond na aanval van agressieve hond Utrechter (32) gewond na aanval van agressieve hond

Utrechter (32) gewond na aanval van agressieve hond

Utrechter (32) gewond na aanval van agressieve hond
Stockfoto
Een 32-jarige Utrechter is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij bij de Ibisdreef in Overvecht is aangevallen door een hond. De politie heeft een verdachte gearresteerd en twee honden in beslag genomen.

Een 32-jarige Utrechter is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij bij de Ibisdreef in Overvecht is aangevallen door een hond. De politie heeft een verdachte gearresteerd en twee honden in beslag genomen.

De verdachte was zijn honden rond 20.00 uur aan het uitlaten bij de Ibisdreef. Volgens de politie waren de dieren niet aangelijnd. Op hetzelfde moment was het slachtoffer zijn hond aan het uitlaten.

Eén van de honden van de verdachte viel op een gegeven moment de viervoeter van het slachtoffer aan. Toen de 32-jarige Utrechter tussenbeide kwam, werd hij het doelwit van de agressieve hond.

Traumahelikopter

De man raakte hierbij dusdanig gewond dat er een traumahelikopter werd opgeroepen. Deze landde uiteindelijk niet. Het slachtoffer is wel meegenomen naar het ziekenhuis.

Beide honden van de verdachte zijn nu dus in beslag genomen. Wat er met de dieren gaat gebeuren is niet bekend.

23 Reacties

Reageren
 1. henk

  het is onverantwoord van de hondenbezitter om
  dit soort honden niet goed op te sluiten, danwe aan de lijn te houden.

  ik heb het zelf ook twee keer meegemaakt in de houtrakgracht

 2. joop gerritse

  Afmaken!

 3. De Vries

  Hoop dat Joop doelt op het baasje.

 4. Pieet

  Opeten!

 5. Ed

  Wie? De honden of de eigenaar?

 6. Kadoendra

  @Henk

  Er is een kans dat het baasje niet zo goed opgevoed is, net als de hond.

  Iedereen kan een hond kopen en eigenlijk zou dit in betere banen geleid kunnen worden door het verplicht te stellen dat hondeneigenaars met hun hond een cursus moeten volgen.

 7. Zwaon

  Raor ……… meestal staat er wel bij, wat voor een soort hond het is, dus kan net zo goed zijn, dat ie door een Pinkinees is aangevallen …… felle beestjes trouwens :|(

 8. Koel Hoofd

  Soms kunnen honden ook gewoon ruzie krijgen.
  Heb dat ooit gezien tussen een dalmatier en een labrador, ging er hard aan toe want zo zijn mannetjes dieren als ze echt pissig zijn. Alleen ging een van de eigenaren (een jonge jongen) ertussen staan om zijn hond te pakken…
  Het gevolg: een gebroken arm en bijtwonden want beide honden hebben hem gepakt in hun blinde woede.
  NB! dit waren familiehonden die goed waren opgevoed die zonder problemen met de kinderen speelden, maar eerder ook met elkaar!
  Alleen toen even niet….

 9. Ton

  @Koel Hoofd
  Bedankt voor de broodnodige nuance !

 10. Wouter

  RTV Utrecht heeft een filmpje gedeeld en geeft aan dat het twee pitbulls en vermoedelijk een Staffordshire betreft. Op het filmpje is te zien dat het er hard aan toe gaat. Erg naar om te zien, dus wees gewaarschuwd, mocht je willen gaan kijken.

 11. Yoshua

  Heeft weinig met opvoeden te maken.
  Honden kunnen niet als mensen weglopen of een gesprek aangaan.
  Soms is er iets met de andere hond dat een hond zo boos maakt dat die wil vechten, zonder die hond ooit eerder te hebben gezien.
  Kan geur zijn of het gedrag dat de andere hond uitstraalt.
  Wat de fout van de eigenaar is, dat zijn hond niet was aangelijnd.
  Of je nou een Laberator hebt of een Pitbull, je moet je hond hebben aangelijnd wanneer er een andere (concurrent) hond in zicht komt.
  Uit eigen ervaring met mijn honden een Pitbull en een Boerboel weet ik dat honden elkaar niet vanzelfsprekend leuk en aardig vinden.
  Mijn honden zijn zeer vriendelijk in de omgang met mensen, maar ik laat ze nooit zomaar met andere honden in contact komen.
  Honden moet je aangelijnd houden, een hondenbaas weet dat iedere hond onbetrouwbaar is wat betreft met vreemde honden.
  Mijn honden hebben hondenvriendjes waar ze vrij mee kunnen spelen, zodra er een andere hond bij wil komen dan gaan ze direct aan de lijn.
  Ze dulden geen concurrentie van andere honden die mee willen spelen met hun vrienden.

 12. Kadoendra

  Inmiddels is het landelijk nieuws en staat het ook op het AD en de Telegraaf.
  Het is wel enorm heftig nieuws!

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1913491596/man-32-zwaargewond-nadat-honden-in-gevecht-raakten-in-overvecht

 13. Scherpschutter

  Het roekeloze gedrag van de eigenaar van de loslopende pitbulls (hoe haal je het in je hoofd?) dient bestraft te worden. Deze dieren zijn zijn eigendom en dat betekend dat je ook 100% hoofdelijk aansprakelijk zou moeten zijn voor de aangerichte schade aan het slachtoffer en dienst eigendom (de andere hond).

  De eigenaar van deze pitbulls zou wat mij betreft dan ook alle medische kosten moeten betalen, een forse schadevergoeding moeten betalen om het slachtoffer te compenseren in derving van inkomsten (en anders de werkgever van de man moeten betalen) en waar sprake is van psychologische schade ook deze kosten moeten voldoen. Dit uiteraard nog los bezien van gepaste rechtsvervolging en strafoplegging.

  Maar ja. Dat is nu net het probleem in het semi-socialistische Nederland. De medische kosten worden betaald door de belastingbetaler, het verlies aan inkomsten door de werkgever van de man en de psychologische kosten weer door de belastingbetaler. De dader blijft volkomen buiten schot. In deze kromstaat ondervindt de totale gek die deze twee honden los liet lopen werkelijk geen enkele consequenties van zijn roekeloze handelen, anders dan dat de honden vermoedelijk afgemaakt zullen worden. Op kosten van de belastingbetaler….

  Er is geen rechtsvervolging. Er is geen schadecompensatie. Er is helemaal niets aan gevolgen voor de dader. Welnu: hoe moet iemand die een dermate laag IQ heeft dat hij twee pitbulls onaangelijnd laat lopen nu in hemelsnaam een les leren op deze manier? Dit mens laveert vermoedelijk op het bewustzijnsniveau van een chimpansee door het leven en krijgt nu op geen enkele manier een prikkel om zijn beperkte brein eens aan het werk te zetten.

 14. Ton

  @Yoshua
  Dat klinkt allemaal wel erg ‘stads’.
  In het bos (losloopgebieden) hebben vrijlopende honden zeer zelden een conflict en als er al een conflict is lossen ze dat vrijwel altijd zelf, op zonder blijvende schade.
  Aangelijnde honden geven soms problemen omdat ze niet vrij zijn om zelf te reageren.
  Alleen honden met (te veel) jachtinstinct houd je noodgedwongen aan de lijn.

 15. Yoshua

  Scherpschutter,

  Alle schade wordt vergoed door je aansprakelijkheidsverzekering.
  Volgens de wet is een hond een ding.

  Ton,

  Ik ben weleens in het Panbos geweest, daar lopen inderdaad tientallen los met elkaar te ravotten.
  Dat bos is even druk als de oude gracht op zaterdagmiddag.
  Ik neem geen enkel risico door mijn honden daar ook los te laten.
  Ga liever naar de oude vliegbasis van Soesterberg.
  Kun je uren met je honden loslopen zonder andere honden tegen te komen.

 16. Koel Hoofd

  @Ton goed punt. Honden hebben eigenlijk geen leven in de stad aan een touwtje.

  Maar ik vind wel dat een hond onder appel moet staan, en dat is echt een kwestie van opvoeden. En daar heeft
  @Scherpschutter weer een strak punt. Een laag IQ in combinatie met honden die bekend staan dat ze ervaren BAASjes nodig hebben die “hondentaal begrijpen” is vragen om moeilijkheden

  @Kadoendra Ik zie niks heftigs, enkel pislinke honden die even de ‘sociale hierarchie op zijn honds uitvechten?
  Als je naar die beelden kijkt zie je dat een mens de nekklem op de hond toepast en ook gewoon bovenop op de hondgaat zitten.
  Strakke actie, je moet de hardstalen ballen maar hebben om dat te doen….

 17. Marian

  Vreselijk om het mee te maken dat je hond wordt gepakt, honden moeten aan de lijn, hoe is het met de hond van het slachtoffer? Ik hoop dat de eigenaar er goed uit komt!

 18. kees

  Laat ik voorop stellen dat dergelijke honden per direct verboden moeten worden,en dit soort eigenaren flink gestraft worden voor hun onverantwoordelijke omgang met hun honden.

 19. Truus

  Onbegrijpelijk die eigenaren van dit soort vechthonden…

  Aan de Maliesingel loopt er ook vaak zo’n vechthond los. De eigenaresse kijkt altijd schichtig om zich heen of er geen andere honden aankomen. Deze hond gedraagt zich namelijk zeer dominant tegenover andere honden.

  En als je er dan op wijst dat honden daar niet los mogen lopen….

 20. Gregor

  Dieren horen niet in een drukke stad. De ruimte is te schaars en lokt dit gedrag uit. Mensen kunnen ook niet hutjemutje wonen, laat staan dieren. Overigens bizar dat pitbulls nog steeds legaal zijn in Nederland. Zoveel verwondingen en schades richten deze beesten aan, dat kan anno 2020 echt niet meer!

 21. JdV

  Honden aan de lijn behalve op plaatsen waar dit uitdrukkelijk niet hoeft.
  En verder is het inbeslagnemen van de honden te begrijpen, het feit dat de eigenaar niet vastzit echter onbegrijpelijk.
  Honden zijn zoals gezegd een object (conform aansprakelijkheidsverzekering). Hier hebben we dus een persoon die met behulp van 2 objecten een ander persoon (zwaar) heeft verwond. Als hij dit met 2 messen of 2 honkbalknuppels zou hebben gedaan zou hij nu vast zitten. Nu het door 2 honden is gedaan loopt de dader (dat is de eigenaar namelijk) gewoon los. Volslagen gestoord, slappe hap bij het OM.

 22. ewvandersloot

  In sterrenwijk loopt ook een tengere vrouw met 2 volwassen pitbulls rond. Ze luisteren best goed, maar eentje niet altijd. Ze blijft dan maar roepen dat ie hier moet komen etc.. Als die honden door het lint gaan dan is zij niet degene die ze kan stoppen. Ook niet als ze aangelijnd zijn. Echt levensgevaarlijk .. .

 23. ACTK

  Hondje is niet te vertrouwen. Baasje heeft geen controle. Maken we hondje dood en sluiten we baasje een tijdje op. Baasje vergoed uiteraard alle schade + smartegeld wat ruimhartig wordt toegewezen door rechter. En baasje mag nooit meer een huisdier. Want baasje heeft of geen verantwoordelijkheidsgevoel, of een hiermee aangetoond onvermogen controle te houden over zijn beestjes.

  Overigens moeten we ongeveer hetzelfde doen met ouders en kinderen naar mijn mening. Hoewel ik iets terughoudender ben bij het afmaken dan. Maar mensen de consequenties laten dragen van niet genomen verantwoordelijkheid is in de basis een goed idee om ze beter na te laten denken voordat ze beesten en kinderen in hun leven halen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).