‘Utrechter (36) die op A2 werd gearresteerd kwam van zijn werk en reed te hard’ ‘Utrechter (36) die op A2 werd gearresteerd kwam van zijn werk en reed te hard’

‘Utrechter (36) die op A2 werd gearresteerd kwam van zijn werk en reed te hard’

‘Utrechter (36) die op A2 werd gearresteerd kwam van zijn werk en reed te hard’
De A2 werd tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Bron: Twitteraccount Rijkswaterstaat
De man die donderdag op de A2 bij Utrecht werd gearresteerd reed te hard en ‘misschien’ ook te dicht op de auto’s waar John van den Heuvel en zijn beveiliging inzat. Hij had echter geen idee dat de misdaadjournalist in een van de voertuigen zat en verklaarde dat hij van zijn werk kwam. Dat is te lezen in een persbericht van de advocaat van de verdachte.

De man die donderdag op de A2 bij Utrecht werd gearresteerd reed te hard en ‘misschien’ ook te dicht op de auto’s waar John van den Heuvel en zijn beveiliging inzat. Hij had echter geen idee dat de misdaadjournalist in een van de voertuigen zat en verklaarde dat hij van zijn werk kwam. Dat is te lezen in een persbericht van de advocaat van de verdachte.

Donderdag werd de snelweg A2 bij Utrecht in beide richtingen afgesloten vanwege een politieactie. Al snel werd duidelijk dat het te maken had met de bedreigde misdaadjournalist John van den Heuvel. Er werd één voertuig aan de kant gezet en de bestuurder, een 36-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden.

Veerle Hammerstein, advocaat van de verdachte, laat nu het volgende weten via weten een persbericht: “De politie zag in zijn (verdachte, red.) rijstijl en overige omstandigheden een dreiging en de noodzaak om in te grijpen. Mijn cliënt heeft echter vanaf het begin verklaard dat hij van zijn werk kwam en op enig moment op de A2 te hard reed en misschien ook te dicht op auto’s waarvan hij niet wist dat dit de journalist John van den Heuvel betrof.”

Hammerstein zegt verder dat haar cliënt na het stopteken direct zijn auto aan de kant heeft gezet en mee heeft gewerkt aan het onderzoek. “In zijn auto zijn geen strafbare goederen aangetroffen.” Op dit moment zou de verklaring van de verdachte worden geverifieerd.

Gekoppelde berichten

28 Reacties

Reageren
 1. Joep

  Mooie waarschuwing voor alle bumperklevers.

 2. Esrin W.

  Als je last hebt van bumperklevers dan zit je onterecht op de linkerbaan en ben je aan het treuzelen. Helemaal prima als je 100 of 80 wilt rijden, ga dan helemaal rechts rijden achter een vrachtwagen geplakt. Je kan dan een boek lezen of je appjes doen en bent dan verder niemand tot last.

 3. WV

  Ah ja. En dan besluit de rechter-commissaris zomaar de voorlopige hechtenis te verlengen.
  Fraaie credentials ook heeft die gast. Lijkt een simpele ziel die als verkenner door de club van Ridouan T is vooruitgestuurd.

 4. Johan

  Deze verklaring valt niet serieus te nemen en krijgt ten onrechte aandacht. De onderzoeksrechter heeft niet voor niets besloten die man vast te houden. Dit is een ernstige zaak.

 5. Willem

  Ha Ha Ha.

 6. Speak Up

  Hoe groot is de kans dat iemand die rechtstreeks aan Taghi gelieerd is toevallig aan het bumperkleven is bij de grootste misdaadjournalist die onder constante beveiliging staat, omdat hij door diezelfde Taghi met de dood bedreigd wordt?

  Rararara

  Hoe kan die jongen een Audi van 93.000 euro betalen?

  Hoe kan zijn vader de congiërge een Audi van 93.000 euro betalen?

  U weet wel, Taghi, o.a. van de Audibendes.

 7. G.H.

  @Esrin W.
  U wilt dus eigenlijk zeggen dat de politie de verkeerde auto van de weg heeft gehaald, en dat Van den Heuvel in het schavot had moeten zitten?

 8. Frits

  @Esrin
  Aha, u was erbij.

  De politie is ongetwijfeld geïnteresseerd in een getuige die met arendsogen heeft waargenomen dat Van den Heuvel met 80 à 100 km/u onnodig op de linkerrijstrook reed.

 9. Joep

  @Esrin Zoals je behoort te weten mag je in NL overdag niet harder dan 100. Als ik op een drukke snelweg 100 rijd op de linkerbaan dan mag dat gewoon. De linkerbaan is niet alleen gereserveerd voor snelheidsduivels die harder willen rijden dan toegestaan.

 10. Wim

  Esrin komt nooit op de A2. Daarom weet hij niet dat iedereen daar, vijfbaansbreed, vanwege de trajectcontrole 106 km/uur rijdt….

 11. J.

  Ha Esrin W. Lachwekkende reactie. Die gast in die Audi was een Utrechter. Elke Utrechter weet dat er trajectcontrole is daar en gaat dus niet harder dan 100. Dat jochie had er dus helemaal geen last van dat vd Heuvel hem met 100 ophield op de linkerbaan.

 12. Scherpschutter

  De man had geen wapens in de auto, gaf gehoor aan het eerste beste stopsignaal en heeft kennelijk alleen gereden als een idioot, hetgeen natuurlijk ook niet bepaald het gedrag is van iemand die bijvoorbeeld als spotter handelt.

  Bovendien is de verklaring van gedrag consistent geweest en (vermoedelijk) zeer simpel te controleren. En zo begint het allemaal stevig op een ernstig misverstand te lijken.

  Vermoedelijk is deze verdachte dit weekend nog op vrije voeten. De vraag lijkt eigenlijk eerder op welke grond hij in vredesnaam vastgehouden wordt, dan op welke grond hij vrijgelaten zou moeten worden….

 13. Lombokker

  @Esrin W.
  Zo’n beveiligd persoon wordt vervoerd in een ‘kolonne’ van minimaal 3 gepantserde auto’s. Ze rijden altijd wat harder dan de rest van het verkeer, en mogen ook harder rijden dan de maximumsnelheid. Als er file staat gaan ze met gereduceerde snelheid (en blauwe zwaailichten) verder over de vluchtstrook.

  Een van de redenen om zo snel te rijden is dat je dan makkelijker kunt zien of je wordt gevolgd. Als je bij zo’n stoet gaat bumperkleven val je natuurlijk wel op, en is het niet zo vreemd dat beveiligers en politie in actie komen.

  Ik acht de kans trouwens vrij groot dat we hier met een ‘gewone’ asomobilist te maken hebben. Dat past in ieder geval wel bij het type auto.

 14. Berend

  Er is inmiddels veel meer bekend over deze harder werker en aanwinst voor de maatschappij.

 15. wollie

  @esrin bumperklevers hebben juist last van mij… maar Vmax = Vmax 👍🏻

 16. Bill

  @Scherpschutter, superdoordachte analyse die weer getuigt van scherp inzicht, zoals altijd!

  Ik denk inderdaad ook dat het een misverstand is, waar je een advocaat uit de Hammersteinfamilie voor nodig hebt. Dat is inderdaad de meest aannemelijke gang van zaken. Ik hoop dat je snel je licht weer laat schijnen over andere misverstanden, Scherpschutter!

 17. Realist

  Precies, het is gewoon een keurig nette jongeman die van zijn werk kwam..

 18. Lachgas

  Gaat uit als een nachtkaars.

 19. Kaat

  Wel heel toevallig allemaal dat dit allemaal zo samenkomt… Typisch voor de huidige generatie criminelen om meteen het slachtoffer te gaan spelen.

 20. F.Sme

  Dat is uitgesloten. Er is daar namelijk 100% trajectcontrole, met dus 100% pakkans. Dat weet zowat iedereen. Werkelijk niemand rijd er dan ook zómaar te hard. Óf met een enigzins goede reden (spoed naar het ziekenhuis, bevalling, of zoiets) óf met hele foute plannen, zoals hier.
  Pakkans op snelheid is 100%, als hij niks met John van den Heuvel te maken zou hebben zou hij nu sowiezo zijn rijbewijs voor 2 jaar kwijt zijn en zijn auto (reed 200 km p/u….) – dus een erg slecht verhaal….

 21. Willem

  @ss: “ gaf gehoor aan het eerste beste stopsignaal”. Die gast is door een AT klemgereden. Hij reed met 200 km/h achter het konvooi aan, samen met wsl nog een voertuig en 2 motorrijders. Voldoende redenen om het protocol in gang te zetten.
  Ook al zou het een misverstand zijn dan nòg is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Raar dat je dat niet snapt.

 22. Binnenstadbewoner

  Ah DUIC trol is weer eens aan het trollen.

 23. Pee

  Wat voor werk doet hij dan waar je een bivakmuts en diverse crypto-mobieltjes voor nodig heb.?
  De kers op de taart is zijn connectie met die taghi.

 24. Speak Up

  Ik rijd ook dagelijks met 200 km/u, een bivakmuts, een cryptotelefoon in mijn auto, achter een wegvluchtend zwaar beveiligd convooi aan met daarin diegene die door mijn bende met de dood wordt bedreigd, begeleid door 2 weggevluchte motorrijders.

  “Ik ben onschuldig”. Ik zal Taghi mijn vriend even appen op de cryptotelefoon.

 25. Scherpschutter

  @Willem

  Ik merk dat u een ernstig leesgebrek heeft. Ik heb namelijk geen enkel bezwaar tegen het in werking stellen van een protocol geuit.

 26. RV

  Hij kwam van zijn werk? Of was hij nog met werk bezig?

 27. Bill

  @Scherpschutter, ik zou opletten met mensen beschuldigen van een leesgebrek terwijl je zelf ook zo systematisch de plank misslaat. Maar ik vermoed dat het cherrypicken uit reacties de enige manier is om nog een beetje voor jezelf te verantwoorden dat je gelijk hebt, wellicht.

 28. woutvr

  Grootheidswaanzin van vd Heuvel. En daar wordt de heleA2 voor afgezet. Leerpuntje?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).