Utrechter (43) die gebiedsverbod Lucasbolwerk meerdere keren negeerde krijgt celstraf Utrechter (43) die gebiedsverbod Lucasbolwerk meerdere keren negeerde krijgt celstraf

Utrechter (43) die gebiedsverbod Lucasbolwerk meerdere keren negeerde krijgt celstraf

Utrechter (43) die gebiedsverbod Lucasbolwerk meerdere keren negeerde krijgt celstraf
Archieffoto Lucasbolwerk
Een 43-jarige man uit Utrecht moet zes weken de gevangenis in omdat hij meerdere keren een gebiedsverbod voor het Lucasbolwerk heeft overtreden. Dit verbod is onlangs door de gemeente geïntroduceerd vanwege de overlast door veelal verslaafden in het gebied.

Een 43-jarige man uit Utrecht moet zes weken de gevangenis in omdat hij meerdere keren een gebiedsverbod voor het Lucasbolwerk heeft overtreden. Dit verbod is onlangs door de gemeente geïntroduceerd vanwege de overlast door veelal verslaafden in het gebied.

In mei van dit jaar besloot de gemeente Utrecht vanwege de toenemende overlast rond het Lucasbolwerk meerdere maatregelen te nemen. Zo konden personen die zich misdroegen een gebiedsverbod krijgen en ook werd het toezicht opgeschroefd.

Begin deze maand is het in heel de stad bovendien niet meer toegestaan harddrugs te gebruiken. Ook deze regel is ingevoerd om de toegenomen overlast van gebruikers in de binnenstad tegen te gaan.

Vrijheidsbeperkende maatregel

De 43-jarige man uit Utrecht die woensdag terechtstond heeft een gebiedsverbod gekregen omdat hij alcohol dronk. In juli werd hij drie keer aangehouden omdat hij zich ondanks het gebiedsverbod toch in de omgeving van het Lucasbolwerk begaf. De man is volgens het OM eerder al veroordeeld voor vergelijkbare feiten.

Naast de zes weken celstraf heeft de rechtbank de verdachte een zogenoemde vrijheidsbeperkende maatregel opgelegd voor de duur van zes maanden. Deze maatregel bepaalt dat hij niet meer op en rond het Lucasbolwerk mag komen. Wanneer de man dat toch doet, wordt hij direct na zijn aanhouding drie dagen vastgezet.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Nou nou zeg,dat zal die verslaafde leren zeg,heeft nu gratis kost en inwoning,met methadon verzorging.
  Wie lacht er het laatst.

 2. Willow

  @Geenstijl: wat is wel de oplossing dan?

 3. Utrechtsch

  @GeenStijl

  Ik vind 6 weken anders best een significante duur voor het overtreden van een gebiedsverbod. En daarna nog 6 maanden in beperkte vrijheden leven. Mocht meneer daarna besluiten terug te keren naar het bolwerk zal het ongetwijfeld gemakkelijker zijn weer naar de gevangenis gestuurd te worden.

 4. Lombokker

  Nou ja, hij is in ieder geval zes weken van de straat. Wordt vervolgd!

 5. Robbin

  hebben ze pressies wat ze willen hebben rust eten en regelmaat en tv ,,,,natuurlijk

 6. Tegengaan gebieds claim door overlast makers.

  Een groeiend probleem daar, veel junks claimen nu het gebied en ik zag diverse mensen en touristen ook omlopen vanwege het geschreeuw, de paden blokkerend, en veel afval nu ook.
  De ervaring leert dat het van belang is dit gelijk bij het begin de kop in te drukken.
  Veel controle op gedrag, camera’s en misschien aanhoudende klassieke muziek !

 7. Utregs studenten core

  Krek

 8. W

  @tgcdom: houden verslaafden niet van klassieke muziek?

 9. Binnenstadbewoner

  Een hoek van Park Lepelenburg is het volgende probleemgebied aan het worden met dezelfde overlast als Lucas Bolwerk.

 10. W.H.de Groen

  Notoire verslaafden aan harddrugs waaronder ook de alcoholisten behoren verdienen een humane behandeling die hun leven weer op het juiste spoor kunnen gaan zetten. Dat houd wat mij betreft in een in den beginne 2 jarige opsluiting onder militair regime waarbij zij weer een ritmisch bestaan gaan kennen en de nodige scholing kunnen gaan krijgen. Geen zoethouderij meer in een opvang waarbij we dure hulpdiensten in stand gaan houden die geen zoden aan de dijk zetten. Daar ze tevens een gevaar zijn voor de Volksgezondheid vanwege het gebrek aan hygiene en een te zware aanslag op het politieapparaat zijn……Haal ze z.s.m van de straat ten behoeve van hun zelf en alle anderen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).