Utrechter die op A2 werd opgepakt weer vrijgelaten; ‘Verdachte situatie lijkt toeval te zijn’ Utrechter die op A2 werd opgepakt weer vrijgelaten; ‘Verdachte situatie lijkt toeval te zijn’

Utrechter die op A2 werd opgepakt weer vrijgelaten; ‘Verdachte situatie lijkt toeval te zijn’

Utrechter die op A2 werd opgepakt weer vrijgelaten; ‘Verdachte situatie lijkt toeval te zijn’
De A2 werd tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Bron: Twitteraccount Rijkswaterstaat
De 36-jarige Utrechter die donderdag werd aangehouden op de A2 is vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) laat zondag weten dat de verdachte situatie toeval lijkt te zijn.

De 36-jarige Utrechter die donderdag werd aangehouden op de A2 is vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) laat zondag weten dat de verdachte situatie toeval lijkt te zijn.

Donderdag werd de snelweg A2 bij Utrecht in beide richtingen afgesloten vanwege een politieactie. Al snel werd duidelijk dat het te maken had met de bedreigde misdaadjournalist John van den Heuvel. Er werd één voertuig aan de kant gezet en de bestuurder, een 36-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden.

Zaterdag liet de advocaat van de verdachte weten dat haar cliënt van zijn werk kwam, te hard reed en misschien ook te dicht op de auto’s waar Van den Heuvel inzat. De misdaadjournalist zelf reageerde zaterdagavond in RTL Boulevard op het incident. Hij vertelde onder meer dat er in de Audi van de verdachte een bivakmuts en een cryptotelefoon werden aangetroffen.

Het OM laat nu weten dat de Utrechter op last van de officier van justitie heen is gezonden. “De man blijft formeel wel verdachte, maar er is onvoldoende bewijs om hem langer vast te houden. Verdachte situatie lijkt toeval te zijn. Politieonderzoek duurt voort”, aldus het OM.

Gekoppelde berichten

19 Reacties

Reageren
 1. Moulay

  Een persoon met een crimineel verleden, die al betrokken is geweest bij het Marengo proces. Gebruik maakte van het verschoningsrecht (personen die zichzelf of hun familie door de getuigenis in het gevaar van een strafrechtelijke vervolging brengen). Ja dit lijkt me allemaal duidelijk toeval

 2. Aqua

  dus de bivakmuts in auto heeft een dermatologische reden?

 3. Scherpschutter

  Ja, op de paar gebruikelijke DUIC onderbuik-brullers na, zag een blinde dat uiteraard nog wel aankomen. Zonder bewijs geen strafbaar feit. Zo simpel is het.

 4. Bill

  @Moulay, @Aqua, volgens hobbycriminoloog en Neerlands grootste denker Scherpschutter is dit allemaal volledig onschuldig en heeft het niets maar dan ook niets te maken met enige criminele activiteit. Dus dan zal het wel kloppen, toch?

 5. Scherpschutter

  @Aqua

  Wellicht ging mijnheer carnaval vieren. Weet u veel…

 6. Speak Up

  Zoals ze al vanuit Itialië geroepen hebben: het OM in Nederland is een lachertje. Zo pak je de maffia/ georganiseerde misdaad in NL niet aan.

  Taghi lacht zich dood in zijn cel.

  De test is geslaagd: het OM en politie en justitie kunnen niets uitrichten.

  Hoeveel dwarsverbanden heb je nodig eigenlijk? Dit was geen toeval.

 7. Realist

  De bivakmuts, een link met vd Heuvel, de cryptotelefoon en de achtervolging ten spijt, als feitelijk niets bewezen kan worden is het zoals het is.

 8. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Mourad O., verdachte van incident rond John van den Heuvel, voorlopig op vrije voeten.

  Zie je wel, gewoon een bullshit verhaal van angstige beveiligers ……

 9. Thuisblijver

  Kan geen toeval zijn. Wat wel gelukt is om John de stuipen op het lijf te jagen, maar bewijs dat maar eens. En denk maar niet dat een paar politieagenten zomaar de A2 laten afsluiten, hier was echt wel wat aan de hand!
  Vele “verdachten” worden heengezonden in afwachting van verder onderzoek, zo doen wij dat in ons rechtvaardige Nederland. Mooie auto, een paar extra telefoons (privé en zakelijk) is op zich geen overtreding.
  Maar: Stel je voor dat Mourad op de snelweg A3 van Casablanca naar Rabat de colonne van Koning Mohammed VI aan het opduwen was, dan zat hij nu in een koude cel te gillen terwijl hij z’n zeepje probeert op te rapen.
  Dat verdere onderzoek zal natuurlijk moeten gaan over eventuele contacten met de groep van Taghi en daar zal de cripto telefoon wel uitsluitsel over gaan geven.
  Ook de aanschaf van de auto en het feit dat z’n pa als katvanger hiervoor is gebruikt zal worden onderzocht.
  Mocht het allemaal toch een misverstand zijn, dan kan deze jongen ook nog worden onderzocht op zijn verstandelijke vermogen, want iedereen weet dat je op de A2 niet harder dan 100 moet rijden.
  Laatste optie: deze jongen is zo geniaal omdat hij lachend onze suffe regeltjes omzeilt en gewoon verder gaat met zijn manier van leven.
  Wie het weet mag het zeggen.

 10. Berend

  ik rij ook altijd met 200 km/u achter agenten aan, juist om ze een beetje uitdaging te geven in hun werk.

 11. D.

  Ik vermoed dat het eerder gebrek is aan bewijs, terwijl er toch veel verdachte signalen zijn. Kennelijk moet er eerst iets ernstigs gebeuren. Laten we hopen dat niet zo ver komt.

 12. Binnenstadbewoner

  Ja DUIC trol allemaal heel onschuldig natuurlijk. Een bivakmuts, cryptotelefoon in auto, hardnekkig met 200 km/u blijven bumperkleven achter een bedreigde journalist, een tweede verdachte auto en twee verdachte motorscooters in de buurt. Niks aan het handje.

 13. Ed.

  Kon ik ook maar zo’n advocaat betalen toen ik een bekeuring kreeg voor zonder bel fietsen (1963) …

 14. woutvr

  En daar zetten ze de A2 voor af. Dank je, John…

 15. Scherpschutter

  @Binnenstadbewoner

  Wel, Inspector Gadget, stuur uw BEWIJS naar het OM zou ik zeggen….LOL.

  Man man man….

 16. Binnenstadbewoner

  @ DUIC trol: in uw beleving is hier niet eens sprake van een verdachte situatie want ‘hij had ook carnaval kunnen vieren’. Dat hij een strafblad heeft en zijdelings voorkomt in het marengo proces kennelijk ook niet. Deze verdachte is meer dan terecht gearresteerd. Dat hij nu weer vrij is wil niet zeggen dat er alsnog bewijs komt of dat hier een strategie van OM achter zit. Het politieonderzoek is nog steeds gaande.

  man man wat een wereldvreemde blik weer.

 17. Bernhard

  Ik heb ook altijd een bivakmuts en cryptotelefoon bij me als ik uit m’n werk kom. Onmisbaar tijdens het forenzen. Meestal pak ik dan met 200 km/u de linkerbaan, liefst bumper aan bumper met de auto voor me. Dan ben je lekker vlot thuis.

 18. Scherpschutter

  @Binnenstandbewoner

  De man IS onschuldig, want geen schuld is bewezen. De rest van uw gezemel laat ik maar even voor wat het is.

 19. Speak Up

  En gebrek aan bewijs maakt nog niet dat iemand onschuldig is. Het laat eerder het onvermogen zien van het OM om de georganiseerde misdaad/ de maffia aan te pakken. Net zoals men in de VS tot aan de jaren zeventig onmachtig was en in Italië tot aan de jaren tachtig en negentig.

  De wetgeving moet dus aangepakt worden, want het gaat hier om georganiseerde misdaad en ik durf er veel op te verwedden dat dit een doelbewuste actie van de chauffeur was.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).