Utrechter Jelte Keur, maker van de bekende dronevideo van de Domtoren in de mist, heeft een nieuwe video gemaakt van Utrecht. Met zijn drone vliegt hij door de stad en dat levert mooie beelden op.
Vanaf 31 december 2020 gelden er nieuwe Europese regels voor drones. Door regels is het vanaf dit jaar onder andere mogelijk om binnen steden te vliegen met een drone van onder de 250 gram. Tenzij er een no-fly zone is.
Jelte vloog met zo’n kleine drone door te stad. “Ik ben erg onder de indruk van deze drone”, schrijft hij onder de video die hij op YouTube plaatste.
Artikel gaat verder onder de video
Domtoren
Hij kreeg in 2014 veel aandacht door de dronevideo die hij maakte van de Domtoren. De video werd door drones.nl uitgeroepen tot drone-video van het jaar 2014. Inmiddels is die ruim een miljoen keer bekeken.
Op woensdag 19 november 2014 plaatste Jelte de video op YouTube. De omstandigheden tijdens het filmen waren. Daar moest hij 200 dagen op wachten. De mistbanken en de morgenzon die door de domtoren scheen brachten een prachtig en mystiek beeld.
In de dagen daarna gebeurde echter iets wat hij zelf ook nooit had verwacht. De ophef rond het filmpje werd zo extreem dat hij zelfs even besloot om een radiostilte in te lassen: “Ik heb de media wel leren kennen in die periode”, zei hij eerder tegen DUIC.
Gekoppelde berichten

Het Jaar Van Jelte Keur: “Ik ben geen boerenpummel die Yippie-Kai-Yee riep en die drone de lucht in stuurde”
Voor de rubriek Het Jaar Van interviewt de DUIC-redactie aan het eind van het jaar…

Maker drone-filmpje Jelte Keur verguisd en geprezen op internet
De 32-jarige Jelte Keur heeft in Utrecht in no-time voor een ware hype gezorgd. Met…

‘Domtoren in de mist’ drone-video van het jaar 2014
Het drone-filmpje van Jelte Keur is door drones.nl uitgeroepen tot drone-video van het jaar 2014.…
3 Reacties
ReagerenPrachtig! Goed geëdit ook.
mooi stukje werk
Ja, mooi filmpje. Door die dynamische versnellingen mis je wel af en toe precies datgene waarvan je hoopt dat het mooi in beeld komt, maar ja, de maker kan ook niet altijd weten wat de kijker wel of niet wil zien.