Utrechter krijgt drie jaar celstraf voor dodelijk ongeval Uithof | De Utrechtse Internet Courant Utrechter krijgt drie jaar celstraf voor dodelijk ongeval Uithof | De Utrechtse Internet Courant

Utrechter krijgt drie jaar celstraf voor dodelijk ongeval Uithof

Utrechter krijgt drie jaar celstraf voor dodelijk ongeval Uithof
De kruising op de Padualaan waar het ongeluk op de Uithof plaatsvond.
De 39-jarige Raymond N. moet 3 jaar de gevangenis in. Hij veroorzaakte een zwaar ongeluk op de Uithof in 2016 waarbij twee personen om het leven kwamen.

De 39-jarige Raymond N. moet 3 jaar de gevangenis in. Hij veroorzaakte een zwaar ongeluk op de Uithof in 2016 waarbij twee personen om het leven kwamen.

De Utrechter reed in september 2016 met twee passagiers met hoge snelheid over een kruising op de Uithof. Hij kwam in botsing met een lijnbus, waarna de auto tegen een verkeerslichtmast tot stilstand kwam.

Eén passagier overleed ter plekke, een tweede overleed later in het ziekenhuis. Ook de verdachte raakte gewond en moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. Hij heeft zelf altijd ontkend dat hij te hard gereden heeft, onder invloed was en het rode stoplicht genegeerd heeft.

Onderzoek

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut blijkt echter dat de man onder invloed van alcohol en drugs was. Ook kan worden vastgesteld dat hij met een veel te hoge snelheid heeft gereden – tenminste 29 kilometer per uur te hard bij een limiet van 50 – en dat hij door rood gereden heeft.

Het verkeerslicht voor de verdachte stond op dat moment al bijna anderhalve minuut op rood. De rechtbank is het met de officier van justitie eens dat er juridisch gezien sprake is van zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Dit is de één na hoogste vorm van schuld bij een verkeersongeval.

Straf

De rechtbank laat weten dat het zich realiseert dat geen enkele straf recht kan doen aan het verlies en het verdriet dat het overlijden van beide, jonge, slachtoffers heeft veroorzaakt. Op de zitting hebben de nabestaanden een indringende slachtofferverklaring afgelegd.

De rechtbank weegt in het nadeel van verdachte mee dat hij eerder veroordeeld is voor verkeersfeiten. Als stok achter de deur, in de hoop dat verdachte zich in de toekomst niet aan soortgelijke strafbare feiten schuldig maakt, krijgt de man ook 6 maanden een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Het is geen stoplicht, het is een verkeerslicht. En ach, hij staat over een paar maandjes weer op straat. 3 jaar, automatisch 33%aftrek is 2 jaar, voorarrest er af. Gelukkig zijn er geen onschuldige voorbijgangers geraakt, maar dat zal de volgende keer waarschijnlijk wel gebeuren gezien het feit dat deze hardleerse dader al eerder veroordeeld is voor verkeersfeiten.

 2. Nlz

  De rechtsgang in Nederland lijkt mij ‘een beetje stuk’, met dit soort straffen voor een dergelijke opeenstapeling van fuck-ups. Heeft er iemand een nieuwe?
  En natuurlijk OM; “geen enkele straf blablabla” Maar anderhalf jaar ‘straf’ voor het leven van je kind wat door dit figuur op grove wijze is beëindigd, dat doet veel meer pijn bij de nabestaanden dan wanneer hij 20 jaar celstraf had gekregen. Hier was de maatschappij ook meer bij gebaat, die man langer van de straat en uit het verkeer.

 3. Neko

  Voor JdV, die in elk geval één van de zwaar op zijn gemoed drukkende zaken bij dit bericht kan laten rusten: https://onzetaal.nl/taaladvies/stoplicht-verkeerslicht/

 4. JdV

  @neko: dank!!!

 5. cas

  Helaas krijg je hier een zwaardere straf wanneer je creatief (fiscus proof) je geld beheerd dan iemand van het leven beroofd….

 6. Tim

  Gezien die twee doden, de duidelijke beschuldiging van bewust onvoorzichtig rijgedrag en de onbaatzuchtigheid van de verdachte, is drie jaar uitzonderlijk laag. Zijn eigenlijk ook zijn rijbewijs en auto ingevorderd? Zo iemand moet je niet meer op de weg willen hebben.

 7. w

  Tevens levenslange rijontzegging voor dit soort figuren die ongeschikt blijken te zijn om verantwoord een voertuig te besturen, ook voor diegene die dat kind van 8 uit Houten doodreed paar dagen terug en ook diegene die Ierse vrouw op biltsestraatweg vorige week doodreed.

 8. Opgeruimd staat netjes.

  Werd goddomme eens tijd dat deze crimineel opgesloten zou worden. En niet alleen voor dit feit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).