Utrechter Yuri van de Groenekan heeft gisteren in Nieuwegein de lekkerste gehaktbal gemaakt tijdens de ‘Hollandse Pot Gehaktballenwedstrijd’. Volgens de jury blonk hij uit vanwege zijn originele aanpak.
Want naast halal rundergehakt, uitgebakken bacon, ei en rode ui heeft Van de Groenekan zwarte truffel aan zijn recept toegevoegd. Een ingrediënt dat de jury erg kon waarderen. Voor originaliteit kreeg hij dan ook twee keer een 8, en een keer een 9.
De driekoppige jury stond onder leiding van de 72-jarige Utrechtse Ria van den Brink. Sinds het huwelijk met haar man maakt Van den Brink al gehaktballen. Als onbetwist gehaktbalspecialist weet ze precies welke ingrediënten nodig zijn, en hoe je de perfecte bal bereidt. Als tip geeft ze mee dat het verstandig is om te wachten tot de jus een beetje bruin is geworden voordat de gehaktballen de pan in gaan.
5 Reacties
ReagerenHalal rundergehakt met bacon 🙂 I’m loving it.
Waarom zou je halal gehakt gebruiken als je toch bacon toevoegt?
Wat bezielt deze ‘gehaktbalspecialist’ om vlees van ritueel, levend onthoofde runderen te gebruiken? In Nederland is er een humaan alternatief voorhanden. Meneer is duidelijk geen moslim.
Halal en dan uitgebakken ‘bacon’ ? Ik snap em niet…
En waar halen we deze opmerkelijke bal en wie is Ria van den Brink die pas NA haar huwelijk met haar man begon met het bereiden van gehaktballen ?
Wat deed Ria vóór het huwelijk en maakte ze toen ook al wat klaar ?
Hoop vragen..