Utrechter Maarten van Rossem krijgt binnenkort toch een coronaprik, ondanks ontbreken uitnodiging Utrechter Maarten van Rossem krijgt binnenkort toch een coronaprik, ondanks ontbreken uitnodiging

Utrechter Maarten van Rossem krijgt binnenkort toch een coronaprik, ondanks ontbreken uitnodiging

Utrechter Maarten van Rossem krijgt binnenkort toch een coronaprik, ondanks ontbreken uitnodiging
Maarten van Rossem op de Maliebaan. Foto 2016: DUIC / Renzo Gerritsen
Utrechter, historicus en tv-persoonlijkheid Maarten van Rossem heeft de stoute schoenen aangetrokken en zelf een afspraak gemaakt voor een coronavaccinatie. Dit deed hij door contact op te nemen met de GGD, zonder dat hij een uitnodiging heeft ontvangen. De gezondheidsdienst is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over dit soort praktijken, waardoor naar eigen zeggen het vaccinatieproces wordt verstoord. Ondanks dat blijft de afspraak wel staan.

Utrechter, historicus en tv-persoonlijkheid Maarten van Rossem heeft de stoute schoenen aangetrokken en zelf een afspraak gemaakt voor een coronavaccinatie. Dit deed hij door contact op te nemen met de GGD, zonder dat hij een uitnodiging heeft ontvangen. De gezondheidsdienst is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over dit soort praktijken, waardoor naar eigen zeggen het vaccinatieproces wordt verstoord. Ondanks dat blijft de afspraak wel staan.

In ‘Maarten van Rossem – De podcast’ die vrijdag is gepubliceerd legt de historicus uit hoe hij te werk is gegaan. “Ik belde het nummer en verrassenderwijs kreeg ik iemand aan de telefoon. Ik zei tegen die vrouw dat ik graag een afspraak wilde maken voor vaccinatie.”

De medewerker van de GGD vroeg vervolgens hoe oud hij was en zei dat de 77-jarige Van Rossem nog lang niet aan de beurt was. “Degene die mij had getipt zei dat ik gewoon moest blijven bellen.” En dat deed Van Rossem.

Driebergen

Uiteindelijk, na meerdere medewerkers van de GGD te hebben gesproken, lukte het hem om een afspraak voor zichzelf en zijn vrouw te maken in Driebergen. Van Rossem staat hier overigens niet alleen in. Er zijn meerdere mensen die op deze manier, of door zich bijvoorbeeld voor te doen als zorgmedewerker, een vervroegde afspraak konden maken voor een coronavaccin.

”Mensen die er doelbewust voor kiezen om het vaccinatieprogramma te ondermijnen en daarbij de wet overtreden, begrijpen niet voor welke grote taak we staan. Door dit voorval is het vaccinatieproces onnodig verstoord. […] Gelet op de beperkte beschikbaarheid aan vaccins is dit een buitengewoon kwalijke zaak”, zegt Jaap Donker, directeur Publieke Gezondheid GGD regio Utrecht, als reactie op een eerder voorval.

Minister

Ook minister Hugo de Jonge heeft gereageerd op de actie van Van Rossem. Op Twitter schrijft hij het volgende: “Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken…egoïsme is wel het laatste wat we nu kunnen gebruiken. Dé manier waarop we met elkaar deze crisis te boven komen is sámen. Gelukkig dat de meeste mensen deugen.

Een woordvoerder van de GGD zegt dat de afspraak van Van Rossem en zijn vrouw wel blijft staan. “Hij zou de uitnodiging voor een vaccinatie toch binnenkort hebben ontvangen. Deze gaan van oud naar jong, naar beschikbaarheid van het vaccin.”

67 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Hij heeft natuurlijk wel een punt. Als 64-jarige inwoner van De Bilt, mag ik vrijdag de 1e Astra Zeneca dosis in mijn arm ingespoten krijgen. Misschien had ie een huisarts in De Bilt moeten nemen, zo ver is dat niet van het Wilhelminapark.

 2. W.

  Dus de GGD maakt ten onrechte een afspraak voor Van Rossem en vervolgens wordt de GGD boos op Van Rossem dat hij het vaccinatieproces verstoort. Mensen die zich voordoen als zorgmedewerker oid proberen moedwillig de boel te belazeren, maar dit is gewoon slordig handelen door de GGD. Die hadden gewoon moeten (blijven) zeggen: wij zien dat u niet aan de beurt bent, u ontvangt een uitnodiging, etc.

 3. Marcel 59

  Weer typisch hoe knullig de overheid dit geregeld heeft. De naïviteit, dat de burger zich per definitie braaf gedraagt druipt er vanaf. Op het moment, dat dat niet zo blijkt te zijn, hebben we een “onvoorzien” probleem.
  Het moet softwarematig prima te regelen zijn, dat iemand die nog geen uitnodiging heeft gehad, ook helemaal niet ingepland kan worden voor een vaccinatie. Je kan er gewoon voor zorgen, dat medewerkers van de GGD en ingehuurde telefonistes, daar niet omheen kunnen; al is het maar om zichzelf te kunnen beschermen tegen al te opdringerige figuren. En kom nou niet aan met privacyregels, want voor een afspraak moet je wel je BSN-nummer opgeven.

 4. Erica

  Ik heb hier geen enkel respect voor. Niet voor het lastig vallen van de GGD; die zijn barstens druk en dan moet je niet onnodig gaan bellen. En voordringen vind kinderachtig en onfatsoenlijk.

 5. Kadoendra

  “Ook minister Hugo de Jonge heeft gereageerd op de actie van Van Rossem. Op Twitter schrijft hij het volgende: “Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken…egoïsme is wel het laatste wat we nu kunnen gebruiken.”

  Het jarenlange rechtse beleid van het CDA, VVD, PvdA en D’66 is ook gebaseerd op ““Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken” dus best wel hypocriet van deze CDA’er om nu egoïsme aan de kaak te stellen.

 6. Sandra

  Wat mij betreft doorschuiven van zijn afspraak tot iedereen geweest is. Wat een nare actie. Het zegt veel over hem als persoon en ik hoop dat hij dat zal merken aan zijn omgeving.

 7. Wageninger

  Dat vind ik zeer a sociaal van Maarten van Rossum
  Beetje voordringen op mensen die eerder aan de beurt zijn dan van Rossum zelf is
  Puur egoïsme
  Brengt vele wachtende ouderen in verwarring
  Ikke ikke en de rest kan stikken ,,zei hugo de jonge terecht

 8. Bert

  Typische babyboomer gedrag: schijt aan de rest, laat de anderen maar lijden.

  Afspraak annuleren en hem helemaal achteraan in de rij zetten.

 9. Herman

  Mooie stunt!
  Kinderachtige reactie van Hugo “Al” de Jonge.
  Had alle reacties wel eens willen lezen als iemand van de PVV of opa Hiddema van FVD dit had gedaan:)

 10. Karla

  Hetis absoluut niet netjes van Maarten van Rossem, maar het “systeem” is dus ook zo lek als een mandje. Er is blijkbaar geen logging van gesprekken, of dat men elkaar waarschuwt, of een behoorlijke training dat iedereen altijd hetzelfd zegt in dit soort situaties.
  We riepen ook allemaal “Foei” toen er gefraudeerd werd met kinderbijslag en ww en wat niet al, door mensen uit het Oostblok, maar we hebben dus NIETS geleerd van deze voorvallen.
  Kan ik zo kwaad op worden, alle systemen moeten getest worden op oneigenlijk gebruik, want niet iedereen is altijd even netjes, dat weten we toch? Dus waarom is dat hier weer niet gebeurd?
  Enne…waarom is het leger eigenlijk hiervoor niet ingeschakeld, of mijn eigen huisarts? Die doen dit veel vaker.

 11. C.

  Misschien is het ook naar aanleiding van het bericht over het zonder meer onmaatschappelijk gedrag van onze ‘slimste mens’ zinvol nog eens uitzoeken of de heer Van Rossum ook een vaccinatie voor zijn vrouw (jonger dan hij?) heeft geregeld. Dit naar aanleiding van de volgende zin uit zijn verslag/commentaar: “Maar omdat de voormalige hoogleraar het burgerservicenummer van zijn vrouw niet bij de hand had, moest hij terugbellen.”

  Wat er verder vooral zo kwalijk aan is is dat nu waarschijnlijk hele volkstammen zich melden en de procedure werkelijk tot de chaos maken die de heer Van Rossum meent te zien. Hij riep er feitelijk toe op! Schandalig.

  Is het niet mogelijk dat de GGD deze met duidelijk kwalijke opzet — meerder pogingen tot het maken van een afspraak die eigenlijk niet gemaakt mag worden — die zoals ik lees over veertien dagen gaat plaatsvinden, annuleren. En dan achteraan aanschuiven!

  Laatste suggestie: het pannetjes-protest tegen de avondklok voor één avond verplaatsen naar voor het huis van de heer Van Rossum, als protest tegen het niet naleven van (noodzakelijke) regels voor bestrijding van Corona, onmaatschappelijk gedrag dus.

 12. Pee

  Hij toont aan dat het een zooitje is en dat men langs elkaar heen communiceert.

 13. Hans

  Het AD laat een woordvoerder van de GGD aan het woord, die zegt:

  ,,Onze medewerkers controleren wanneer iemand belt het Burgerservicenummer. Dat koppelen ze aan de leeftijd van de persoon in kwestie. Als die leeftijdsgroep op basis van de vastgestelde volgorde aan de beurt is voor een prik, kan er een afspraak worden gemaakt. Op de vaccinatielocatie wordt opnieuw om een legitimatiebewijs gevraagd, om de leeftijd te controleren.”

  M.a.w. de afspraak die van Rossem heeft gemaakt is volkomen in orde. Zijn leeftijdscategorie was aan de beurt. En hij dus ook. Als zodanig staat die categorie met BSN in het systeem van de GGD. Daaruit bleek, nogmaals, dat van Rossem aan de beurt was. Hij heeft domweg de brief met uitnodiging niet afgewacht en heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om, geheel legitiem zo snel mogelijk een afspraak te maken.
  Niets aan de hand. En de Jonge is wel vaker zacht gezegd voorbarig. Nu ook weer in zijn commentaar. En weer met het moralistische opgeheven vingertje, typisch CDA – suggereren dat meneer van Rossem niet deugt. Deze minister kent zijn eigen systeem niet. Op 17 maart kunnen we hem wegstemmen.

 14. Wim

  Hans, je bent pas aan de beurt als je een brief krijgt.
  Die had Van Rossum niet, dus hij is een voorkruiper.
  Wat niet wegneemt dat de procedure dus lek blijkt te zijn.

 15. Hans

  @ Wim
  ‘Je bent pas aan de beurt als je een brief krijgt’.
  Dat is natuurlijk kinderachtige onzin.
  Je bent aan de beurt als jouw leeftijdscategorie aan de beurt is en jouw gegevens in relatie tot die categorie kloppen. Zo’n brief is domweg een uitnodiging om een afspraak te maken indien je dat wilt.
  Als de RDW mij een brief stuurt omdat mijn auto binnenkort APK gekeurd moet worden betekent dat nog niet dat ik mijn auto pas mag laten keuren als ik zo’n brief heb ontvangen. Ik houd dat zelf wel bij, ik maak gewoon op tijd een afspraak met een keuringsstation, brief of geen brief. In feite zijn uitnodigingsbrieven t.b.v het vaccineren niets meer dan een aardige serviceverlening van de overheid om je te helpen herinneren aan het feit dat je, vallend in die en die categorie, aan de beurt bent voor het prikje. Het wordt pas voorkruipen als je je er op slinkse wijze tussen wurmt, bijvoorbeeld als 50-plusser, laten we zeggen dat Henk Krol zich begeeft naar een priklocatie waar op dat moment alleen hoogbejaarden in aanmerking komen voor een vaccinatie.

 16. Korte Frans

  Intresant …

 17. Scherpschutter

  De reacties jegens van Rossem zijn wat flauw. Like it or not: onder de streep is ieder mens nu eenmaal een rationeel egoistisch wezen. Hoe tenenkrommend hypocriet de dieprode moraalridder van Rossem nu ook overkomt na een leven lang tegen egoisme (de menselijke natuur) gevochten te hebben; onder de streep van Rossem gewoon wat ieder ander mens ook zou doen: namelijk het eigenbelang voor dat van anderen plaatsen als het puntje bij paaltje komt.

  Mooi dat zelfs een 77-jarige verstokte socialist uiteindelijk nog de dosis nature of reality geserveerd krijgt die wijzere mensen zo rond hun 20e al wel geconsumeerd hebben. Maarten kan nu echt niet anders meer dan in de spiegel kijken en verbaast uitroepen wat is: “Ik ben een egoist”.

 18. Jozias

  Wat een flauwekul van SS hier weer.

  Maarten van Rossem heeft gewoon de GGD gebeld, omdat hij zich er over verbaasd heeft dat hij geen brief kreeg, terwijl zijn leeftijdgsgroep aan de beurt is.

  Tegelijkertijd weet hij dat bij de overheid de aanhouder wint. Het staat eenieder vrij om zelf assertief de telefoon te pakken. Het is aan de mensen aan de andere kant van de lijn om te bepalen of iets wel of niet kan of mag. Niet aan de burger.

  Dat zegt werkelijk helemaal niets over een al dan niet wel of niet aanwezige solidaire aard van van Rossum.

  Overigens is de PvdA al decennia geen sociaal-democratische partij/ beweging meer, maar gewoon een midden-machts-partij. Net als het CDA of D’66 dat zijn.

  Hugo de J. diskwallificieert zichzelf weer eens. Is Hugo niet die man die zichzelf kostte wat kost het Coronaminsiterschap aangemeten heeft, omdat hij dacht zodoende kans te maken op het premierschap (in eerste instantie)? Is Hugo de J. niet de man verantwoordelijk voor het zwalkend beleid, nu al bijna een jaar lang en de man die zichzelf keer op keer tegenspreekt en expres verwarring zaait in de media? De ex-basisschooleraar die nu een beroep uitoefent dat hem ver boven de pet gaat? De man die gewoon bewezen liegt, maar je dat geen liegen mag noemen, omdat hij politicus is? Een beetje een sneue vertoning dit, deze act, zo vlak voor de verkiezingen, alleen maar om er politiek garen bij te spinnen.

  Hugo de J. is de reden waarom het CDA slecht scoort in de peilingen en weer in een dalende trend terecht is gekomen.

 19. Johan

  @ Hans

  Lees eerst de procedure eens voor je onzin debiteert. Vb: groep 63 en 64 jaar is aan de beurt. In principe, zodra de vaccins er zijn. En als die er zijn krijg je een brief en ben je aan de beurt. De planning luister nauw. Voorkruipers als Van Rossum betekent wachten voor anderen.
  Vergelijking met RDW is flauw: jouw garage heeft genoeg capaciteit.

 20. Massegast

  Heeft zich natuurlijk telefonisch als ‘Professor van Rossum’ bij de GGD gemeld. Typisch een gevalletje van elleboog-socialisme. In de jaren 70 deed de Rooie Reus dat op die manier, als hij krepeertoestanden van het rauwe kapitalisme aan de kaak wilde stellen.

 21. Henk van H.

  @ Hans

  Kul. Je bent niet aan de beurt als jouw leeftijdscategorie aan de beurt is. Je bent aan de beurt als je uitgenodigd wordt.

 22. Hans

  @ Scherpschutter
  ‘onder de streep is ieder mens nu eenmaal een rationeel egoistisch wezen’. Rationeel? Betwijfel ik. Egoïstisch? Evenzeer betwijfel ik dit in absolute zin.
  Als dit een mensbeeld is kan dat iets zeggen over hoe je op dit moment jezelf en de wereld ervaart. Of op zijn minst zegt het wellicht iets over je, voor nu – over je kijk op de vraag of er naast egoïsme ook nog zo iets bestaat als altruïsme, belangeloosheid en mededogen. Wel eens over nagedacht? Ik soms wel. Los van links-rechts discussies en politiek gedoe. Uiteindelijk is dat bijzaak.
  Over Maarten van Rossem wil ik niet oordelen. Dat is mijn zaak niet. Ik denk dat ik alleen maar kan proberen om zo eerlijk mogelijk naar mezelf en naar m’n eigen motieven te kijken.
  Soms kan ik inderdaad hard egoïstisch zijn, dan weer zet ik in mijn beste momenten belangeloos het goede voor iemand anders voorop. Ik wou dat ik dat meer kon. Ik word daar misschien gelukkiger van? Zou kunnen, ik heb het vermoeden van wel. Interessant dat je dit thema opwerpt trouwens. Heel goed! Bedankt. Benieuwd naar je visie.

 23. Kees

  Zal het aantal managers en kantorpersoneel dat een prik heeft geriteld wel eens weten….
  Wat zal onze Hug daarvan vinden. Nu een beete selectie boos de bühne doen.

 24. Jan Schenning

  Doses van het Pfizer-vaccin in de diepvries van het Universitair Ziekenhuis Leuven.Beeld © EPA

  Veel meer zorginstellingen hebben tegen de regels in medewerkers gevaccineerd die helemaal niet in aanmerking komen voor een vaccin. Bij een grote zorginstelling in Schiedam kregen het bestuur en de directie een vaccin. Bij een grote zorgorganisatie in Amsterdam kregen vrijwilligers een uitnodiging die er al een jaar niet meer actief zijn..

  Hier heb ik een dergelijke reactie van De Jong op gemist!!

 25. Kadoendra

  @Scherpschutter

  “een 77-jarige verstokte socialist”

  Er staat mij iets bij dat Maarten van Rossem lijstduwer is geweest voor de PvdA.

  PvdA’ers zijn geen socialisten maar sociaal democraten.

  Socialisten hebben een brede sociale visie terwijl sociaal democraten niet verder komen dan de asielzoekersproblematiek.

 26. toinegoossens

  Verwerpelijk en verachtelijk deze actie van van Rossum. En dan ook nog eens het lef hebben om daar openlijk voor uit te komen.
  Het is het toppunt van elitair gedrag ten voeten uit.
  Weer 5000 stemmen voor Wilders gescoord Maarten. Doe eens normaal stuk onbenul.

 27. jan

  Die man is dik en oud. Waarom is hij al niet ingeënt? Dat zou Hugo de jonge zichzelf moeten afvragen!

 28. Scherpschutter

  @Kadoendra

  “PvdA’ers zijn geen socialisten maar sociaal democraten.”

  You say tomato, I say tomato… Het zijn beiden dorre loten aan de rotte boom van het collectivisme. Er is geen wezenlijk verschil.

  Van Rossem is bovenal ‘gewoon’ een enorme egoist. Misschien nog wel een grotere egoist dan u en ik samen, want van Rossem elleboogt z’n weg hier even door een rij zieke 70+’ers die het vaccin harder nodig hebben dan hij. Het is bijna grotesk, voor een man die z’n hele leven socialisme en solidariteit predikte…om zich nu -in zn eigen woorden- als een gewetenloze graaiende neoliberaal over de slappe ruggetjes van zwakkeren rollatort om zelf maar vooraan de rij te kunnen staan voor z’n shotje.

  Socialisten (sociaal democraten, hoe u deze nihilisten ook wil noemen) hebben geen enkele visie. Daar komt Maarten nu op z’n 77e achter. Z’n hele leven een hypocriete leugen geleefd. Arme drommel. Wat voor een gruwelijke hypocrisie zal hij zien als hij in de spiegel kijkt?

 29. Darius

  Goed gedaan van van Rossum.
  Niet afwachten maar eigen initiatief nemen.

 30. Reiger030

  Schaamteloze actie van dhr. van Rossum. Bravo, je hebt bewezen dat je met een beetje doorzettingsvermogen en geluk uiteindelijk drie dagen eerder een afspraak kan maken (de brief kwam immers vrijdag alsnog binnen).

  Wat wil je nu bewijzen? Dat je slimmer bent dan de duizenden GGD medewerkers die dagelijks hard werken om een einde aan deze crisis te maken? Die zitten echt te wachten op dit soort grappenmakers, zeker als ze ook een voorbeeldfunctie voor veel mensen hebben.

  Oprecht, ga je schamen Maarten. In deze COVID crisis ben je af.

 31. Scherpschutter

  @Hans 19:00

  “onder de streep is ieder mens nu eenmaal een rationeel egoistisch wezen’. Rationeel? Betwijfel ik. Egoïstisch? Evenzeer betwijfel ik dit in absolute zin.”

  Dan begrijpt u helaas de menselijke natuur niet. Onze natuurlijke staat is rationeel en egoistisch. Enkelen besluiten echter tegen deze staat in te handelen.

  “Als dit een mensbeeld is kan dat iets zeggen over hoe je op dit moment jezelf en de wereld ervaart.”

  Correct. Ik zie complete drommen mensen die totaal in de war zijn door alle troep die ze tussen de oren is geprogrammeerd.

  “Of op zijn minst zegt het wellicht iets over je, voor nu – over je kijk op de vraag of er naast egoïsme ook nog zo iets bestaat als altruïsme, belangeloosheid en mededogen. Wel eens over nagedacht?”

  Belangeloosheid en altruisme bestaan niet. De keuze om je weg te cijferen of op te offeren voor een ander is een egoistische keuze. Je doet dat omdat het JOU kennelijk beter doet voelen over jezelf. Egoisme puur sang.

  “Ik denk dat ik alleen maar kan proberen om zo eerlijk mogelijk naar mezelf en naar m’n eigen motieven te kijken.”

  Als u eerlijk bent zijn al uw motieven net zo egoistisch als die van mij en die van Maarten van Rossum. Wij mensen zijn nu eenmaal egoisten. De nature of reality dwingt ons hiertoe. In een zaak van overleven of dood elleboogt ook u zich een weg door de lijn, net als Maarten of ik.

  “Soms kan ik inderdaad hard egoïstisch zijn, dan weer zet ik in mijn beste momenten belangeloos het goede voor iemand anders voorop.”

  U begrijpt uw eigen emoties niet. U zet NOOIT een ander belangenloos voorop. Uw belang is dat de ander vooropstellen u een goed gevoel geeft…over UZELF. Het is een rationeel egoistische keuze.

  “Ik wou dat ik dat meer kon. Ik word daar misschien gelukkiger van?”

  Ziet u? U doet het omdat u er ZELF gelukkiger van wordt. Uw keuze is egoistisch.

 32. G. Waaijers

  Wat een naar narcistisch gedrag.
  Bah!

 33. Kees

  Hier kweek je geen sympathie mee. Een minpunt voor deze arrogante heer.

 34. Otto Nelemans

  Er is iets vreemds aan de hele gang van zaken. De heer van Rossum zie ik als een intelligente medeburgers en ik zie nu een hele reeks reacties op wat in feite klein bier is. De context waarin Van Rossem zijn ontboezemingen heeft gedaan ken ik niet. Ik begrijp dan ook niet waarom hij er zo mee te koop loopt. Wil hij aantonen hoe matig de GGD is georganiseerd? Ik denk het niet, want dan zeg je dat erbij. Wetenschapper of niet. Ik tast dus in het duister. Vooral omdat hij weet dat hij toch al bijna aan de beurt is. Kortom dit lijkt mij een interessantere benadering van de faux pas van iemand die het in mijn ogen niet verdient zo onbenullig gebasht te worden.

 35. Kees

  Als linksdenkend mens zoals van Rossem is zou hij iedereen evenveel kans op die prik moeten geven en dus niet moeten voorkruipen. Hypocrisie is hem niet vreemd.

 36. Jochem

  Van Rossem heeft hiermee aangetoond dat het systeem een rommeltje is. De GGD had medewerkers strict kunnen instrueren dat er alleen op uitnodiging wordt gevaccineerd. Dan niet achteraf klagen dat iemand na een aantal malen proberen toch een afspraak kan maken!
  Van Rossem beklaagde zich een poosje geleden in het programma Op1 over de trage en onheldere gang van zaken. Een of twee dagen daarna zei De Jonge dat Van Rossem voorbarig was en gezien zijn leeftijd de week daarop een uitnodiging zou ontvangen. Dat is dus kennelijk niet gebeurd. De Jonge doet wel vaker uitspraken die niet blijken te kloppen en ik kan me het chagrijn van Van Rossem dus wel voorstellen.

 37. Klinker_01

  Kansloze grap van Maarten van Rossum, slecht voorbeeld ook, weg met die man op RTV Utrecht, NPO en waar hij zijn voortrekkersgezicht (betaald van gemeenschapsgeld ook nog ) nog meer laat zien.

 38. Otto Nelemans

  Meneer(of is het mevrouw) Klinker toch!

 39. Guido

  Asociaal gedrag. Inderdaad achteraan aan laten sluiten. Bah!

 40. DB

  Tijdens de laatste persconferentie werd gezegd dat de groep 75 t/m 79 jarigen op dit moment aan de beurt was. Ha, dacht ik als 76-jarige. Ik bel gewoon ondanks het feit dat ik nog geen brief heb gehad, want die zal toch deze week wel op de mat liggen.
  Maar….helaas ik kon geen afspraak maken omdat het als volgt ging, eerst de 79-jarigen, daarna de 78-jarigen etc.en ……ik was nog niet aan de beurt. Dat kon nog wel even duren!! En ik heet natuurlijk ook niet “van Rossum” 🙂

 41. Erwin

  De actie van Van Rossem heeft als consequentie dat iemand anders die het vaccin mogelijk nodiger heeft het dus nog niet gekregen heeft.
  Sommige mensen vinden dat terecht, persoonlijk vind ik het asociaal en egoïstisch. Ik vind het tevens een typische babyboom-actie en behoorlijk walgelijk.

 42. Hanneke

  Nu begrijp ik dat mijn partner, met uitnodigingsbrief en woonachtig in Utrecht, niet op locatie Utrecht terecht kan. Hij is risicopatient en we wachten met smart tot de vaccinaties achter de rug zijn. Waardeloos dat bewoners van Utrecht moeten reizen, terwijl de locatie op 10 minuten van ons huis is. Neem aan dat het deze mijnheer ook nog gelukt is om zich te laten vaccineren in Utrecht!

 43. WMJ

  Niet slim van deze intelligente persoonlijkheid!

 44. Monique

  Maarten van Rossum sluit aan bij de Lange rij van voorkruipers cq. Mensen die gelobyed hebben om eerder geprikt te worden. Ik ben daar wel boos over omdat als er eerder op leeftijd geprikt was, zoals de Gezondheidsraad had aanbevolen was de lock down wellicht al voorbij was.

 45. Justin

  @Scherpschutter, doe je even rustig aan? Je projecteert als een malle.

 46. Frits

  Snap het hele probleem niet.. als ik morgen bel en vraag waarom ik nog geen uitnodiging heb gehad, ondanks mijn leeftijd en de beste man/vrouw kijkt in de computer, ziet mijn bsn nummer en leeftijd en maakt meteen een afspraak.. is dat voordringen?? Echt niet!

 47. Justin

  Bepaalde reaguurders hier zijn het schoolvoorbeeld van mensen die op het spectrum naar sociopathie nijgen en het diepe verlangen hebben dat iedereen zo is als zij zijn. De visie dat de mens intrinsiek rationeel en egoïstisch is is ongelovelijk simplistisch, gigantisch achterhaald en ondertussen ook oubollig te noemen.

 48. Scherpschutter

  @Justin 14/3/2021 – 15:17

  Integendeel. Zo is de nature of reality. Van Rossem komt er op z’n 77e achter. U hopelijk sneller, jongeman.

 49. Erwin

  Ja @Frits, dat is voordringen. Dat jij dat niet als zodanig percipieert is veelzeggend en kenmerkend voor de hedendaagse ik-cultuur en dikke vinger aan de anderen.

 50. Mia

  Hij heeft gebeld en een afspraak gekregen.

  Dit had volgens de protocollen niet gemogen. Ze hadden aan de telefoon geen afspraak mogen inplannen.

  Om nou de schuld alleen op Maarten af te schuiven…..

 51. Luuk Upuuk

  Gaan al die mensen die een probleem hebben met het “voordringen” hun vaccin afstaan aan iemand in een land waar ze geen vaccins hebben kunnen inkopen omdat “wij” met onze geldbuidel zowat de hele vaccinproductie hebben weggekaapt?

 52. Ans van Rossum

  Kort door de bocht Meneer de Jonge. Daadkracht ontbreekt. Niet bij de van Rossum.

 53. Hans

  Scherpschutter, volgens mij bent u een aanhanger van het psychologisch egoïsme, wat stelt dat mensen altijd handelen in hun eigenbelang.
  Ik geloof daar niet in. Het is bovendien een uiterst deprimerend mensbeeld. Compassie en altruïsme zijn reële opties, waar voor gekozen kan worden.

 54. Carel de Lange

  Schokkendste is nog wel dat van Rossem verbaasd is dat anderen zijn voorkruipen asociaal vinden. Geen enkelfatsoen deze voomer

 55. Jan Ackerstaff

  Prima gedaan Maarten van Rossem,als men met de GGD mailt krijg totaal geen bericht terug,vanwege een aanvraag voor een andere vaccinatie locatie.

 56. Willemina Zaal

  De heer Van Rossum heeft groot gelijk! Welk punt hij precies wil maken weet ik niet, maar het hele vaccinatieprogramma is van een grote ondeskundigheid en buitengewoon onduidelijk. Ook komt de minister in geen velden of wegen de geplande route na. Welke rol RIVM hier in speelt, of de ggd-en de kont tegen krib gooien is niet helder. Wel is m.i. de ene fout op de foute beslissing gestapeld: en daar wordt je als burger natuurlijk zeer boos van. Het ware beter geweest als de gemeenten direct met ggd’s de uitnodigingen verstuurt (de lijn lijkt me nu te lang) en verder een bedreven organisator aan het hoofd. Het volk mort terecht.
  Mvrgr,
  W. Zaal, Amsterdam

 57. HArry

  Mooi he. Nu blijkt Maarten het Astra Zenica met voordringen geregeld te hebben. Dus super slim van de GGD om zo van deze vaccins af te komen.

 58. Ton

  @ Hans 14/3/2021 – 19:43
  “Compassie en altruïsme zijn reële opties,”
  Nee, Altruïsme en compassie zijn “nature of reality” zoals Scherpschutter zo mooi formuleert.
  Ik hoop dat je nooit voor de keuze komt te staan maar als een ouder voor zichzelf of voor zijn/haar kind moet kiezen, kiezen velen niet voor zichzelf. Dat is de aard van het beestje.
  Ook in minder extreme situaties is een keuze voor naasten, familie, de groep, de soort i.p.v. het eigenbelang eigen aan ‘de menselijke natuur’.
  ( en niet alleen de menselijke).
  Afwezigheid van empathie wordt niet voor niets een stoornis genoemd.

 59. Adrie

  Maarten is een beste vent en blijkt ook bang te zijn. Hij mag mijn plek innemen, een aantal mensen zullen doen wat hij doet. Gun ze dat! Bij dit onderwerp spelen alle karakters mee. We kunnen ons beter bozer maken over het randverschijnsel van de ontkenners en complotdenkers.

 60. Jos Roelin

  Foei van Rossum.
  Ondergetekende, 78 jaar heeft keurig volgens de planning een brief gekregen en een afspraak kunnen maken. U had ook even op de brief kunnen wachten, deze wordt nl. in de week 10 en week 11 verstuurd aan alle 75 tot 79 jarigen, op volgorde van leeftijd.
  Duidelijk is Maarten dat je voor dringt! Ellenbogen werk van een bekende Nederlander..bah!!!

 61. Katja

  Het systeem is ondoorgrondelijk, ik weet iemand van 63 die een oproep kreeg, diens zus van 70 wacht nog steeds op een oproep. En iemand van 77, zijnde Maarten, ook nog niet gevaccineerd. Wie kan dit uitleggen ? En in het VK na bijna drie maanden al 25 miljoen mensen de eerste prik ! Het kan heus wel.

 62. Hans

  Ik moest even goed lezen wat je bedoelde Ton, maar ik begrijp uit je reactie dat jij ook vindt dat altruïsme en compassie deel uitmaken van de natuur van de mens. Ik denk dat je daar volkomen gelijk in hebt. Het zijn wel kwaliteiten die ‘ondergesneeuwd’ kunnen raken en die we moeten ont-dekken, of opnieuw moeten zien te voeden en activeren.

 63. Piet

  🤔🤨🤭😏😴 Wat een deels ellendige reacties. Alleen uit verveling en om je zelf beter te voelen? Wat een woede bij sommigen, een regelrechte nondiscussie van 2 haaks op elkaar staande zienswijzen. Ga iets nuttigs doen met je leven. Bied je aan als vrijwilliger bij de GGD als het gedrag van MvR je stoort ipv te zeiken. En bel gerust als je geen vertrouwen hebt in onze geweldige overheidsinstellingen en je bang bent om een brief gemist te hebben met een oproep voor jezelf en je vrouw ? Daar zijn die telefoonnummers toch voor? Of kruip alvast onder de grond als het zeiken op deze forums je leven gaat beheersen. Normaal reageer ik nooit. Maar ik verveelde me 5 minuten in mn verplichte vakantie met dit zeikweer buiten. Echter na het lezen van al dat gezeik hierboven tijdens mn 3e bakkie koffie ben ik weer genezen van mn verveling en ga ik weer wat schilderwerk in huis doen of zo de tuin in. Mensen, ga iets nuttigs doen met je verwende (incl. het mijne) leven. Maarten, je heb gelijk. Minister de Jonge, je hebt gelijk. Punt.

 64. Carla

  Ik vraag me af hoe de ggd werkt. Als je naar de ggd belt om een test, ik woon in Drenthe in Dalen. Eerst willen ze je naar Assen sturen, dat ligt hier 60 km vandaan. Terwijl er in Emmen ook een teststraat is die is hier 18 km vandaan. Onze zoon woont in Deventer die wilde ze naar Zwolle sturen, terwijl hij bijna tegen over een teststraat woont. Ook hij heeft een aantal keer gebeld, tot hij iemand kreeg die hem wel naar die teststraat stuurde. Geloof niet echt in de deskundigeheid van de ggd daaromtrent.

 65. Manson

  Ik heb ook zin om te zeuren. Ik weet alleen even niets

 66. A. Smeets

  Arny
  Ik ben zelf 79 jaar en kon dagen na van Rossem en na 2 uur aan de telefoon blijven hangen pas een afspraak maken en dan ook voor een latere datum. Van Rossem beweert dat hij aan de beurt was. Nee, Hij drong voor. Zijn CATEGORIE was aan de beurt (75 – 79) niet hijzelf. Binnen de categorie krijgen de oudsten het eerste een uitnodiging.
  Dat hij nu van de minister excuses eist is de wereld op zijn kop.

 67. Toine Goossens

  Van Rossum dringt voor. Dat is hij zijn hele leven al gewend. Dat hij dat bij de Coronaprik doet moet niet verbazen.
  A. Smeets heeft volledig gelijk.

  Wie de GGD/RIVM enquête voor de Coranaprik invult, krijgt net zoals ik aan het einde de opmerking te zien: ‘U behoort niet tot een risicogroep’, wacht op de uitnodiging.

  Daar nam van Rossum geen genoegen mee.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).