Utrechter ramt meerdere auto’s: ‘De bestuurder leek volledig doorgedraaid’ | De Utrechtse Internet Courant Utrechter ramt meerdere auto’s: ‘De bestuurder leek volledig doorgedraaid’ | De Utrechtse Internet Courant

Utrechter ramt meerdere auto’s: ‘De bestuurder leek volledig doorgedraaid’

Utrechter ramt meerdere auto’s: ‘De bestuurder leek volledig doorgedraaid’
Foto: Facebook politie Utrecht
Een 38-jarige Utrechter heeft dinsdagavond als een bezetene door de stad gereden en meerdere auto’s geramd. Politieagenten moesten de man met geweld uit de auto halen die al helemaal aan gort was gereden.

Een 38-jarige Utrechter heeft dinsdagavond als een bezetene door de stad gereden en meerdere auto’s geramd. Politieagenten moesten de man met geweld uit de auto halen die al helemaal aan gort was gereden.

Hij reed tussen 17.30 uur en 18.15 uur bij de Europalaan in Utrecht de A12 op, heeft de A2 richting Amsterdam genomen en kwam later op het Lageweideviaduct in Utrecht tot stilstand door een dubbele botsing met de vangrail.

De politie kreeg op dinsdag rond 17.30 uur een melding van gevaarlijk rijgedrag in de buurt van de Europalaan in Utrecht. De getuige meldde dat een grijze auto van links naar rechts over de rijbanen reed, met hoge snelheid op zijn voorgangers afkwam en ook weer hard moest remmen om botsingen te voorkomen.

De politie meldt dat de automobilist geheel doorgedraaid was. “De bestuurder van de Honda leek door het dolle heen en na het rammen van de auto van de melder vervolgde hij zijn weg via de A12 en de A2. Op de Stadsbaan Leidsche Rijn ramde hij de vangrail maar de Honda bleef met zware schade en, volgens een getuige, als een ‘bezetene’, doorrijden.”

Gillend in de auto

Toen de politie hem wilde aanhouden was de man aan het gillen, op zijn stuur aan het slaan en wild en agressief om zich heen aan het zwaaien. De man wilde niet luisteren naar de bevelen van de politie om uit de auto te komen. “We hebben twee ruiten in moeten slaan om de man onder controle en uit zijn auto te krijgen.”

In de auto trof de politie een gebruikershoeveelheid harddrugs aan. De man leek onder invloed van alcohol en verdovende middelen en bij hem is een bloedproef afgenomen. Het gaat om een 38-jarige man uit Leidsche Rijn. Hij is bij de politie al bekend vanwege het rijden onder invloed en het doorrijden na aanrijding.

De politie heeft het vermoeden dat er meer auto’s zijn beschadigd door het roekeloze rijgedrag van de verdachte. Ook is er het vermoeden dat de verdachte andere automobilisten heeft gehinderd, bijvoorbeeld door deze af te snijden tijdens het rijden.

11 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Levenslange rijontzegging?

 2. Henk

  15 dagen voorwaardelijk, 100 euro boete. Gewoon doorlopen, niets aan de hand mensen.

  Voor ik het vergeet, als u enkel door rood rijdt krijgt u wel een veelvoud van de boete van deze draaideurcrimineel.

 3. [email protected]

  Misschien had een taser massage op zijn plaatst geweest voor deze feestbeest, ben benieuwd wat voor een fop strafje deze bestuurder krijgt.

 4. katja

  @Bernhard; geloof het maar niet, hooguit cursus en 6 maanden ontzegging, wedden ?

 5. Yoshua

  Tegenwoordig ben je voor deze onzin drie jaar je rijbewijs kwijt een verplichte cursus en een controle op je geestgesteldheid.
  De kosten alleen al voor cursus en je nalaten kijken zijn boven de € 3000.-
  Pakken ze je binnen vijf jaar voor een tweede keer is je rijbewijs ongeldig en moet je opnieuw examen doen.
  D66 rechters zijn helemaal de weg kwijt.
  20 uur schoffelen en € 50.- boete was net zo goed.
  Jan met de pet is de pineut, de elite kan zijn gang blijven gaan. 🙂

 6. Jeroen

  Beste Yoshua, dank voor je leerzame bijdrage. Ik heb nooit geweten dat D66 de rechters levert voor onze stad.
  Ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig wat je bedoelt met je laatste zin “Jan met de pet is de pineut, de elite kan zijn gang blijven gaan”
  Wat is “de elite” dan toch allemaal aan het doen waardoor “Jan met de pet” toch zo de pineut is?

  Nederland is het land waarbinnen, in vergelijking tot de meeste Europese landen, vrij zwaar gestraft wordt. Kan het zijn dat het dus allemaal wel een beetje meevalt en dat de gearresteerde meneer een straf op maat kan verwachten die hoogstwaarschijnlijk onplezierig voor hem zal uitpakken? Maar wellicht zie ik het helemaal verkeerd.

 7. Lombokker

  @Jeroen
  Uw bewering dat er in Nederland zwaar gestraft wordt in vergelijking met andere Europese landen is pertinent onjuist.
  Als we bijvoorbeeld kijken naar het aantal gevangenen per 100.000 inwoners staat Nederland van alle OESO-landen vrijwel onderaan; alleen Zweden, Finland, Japan en IJsland scoren lager:
  https://www.statista.com/statistics/300986/incarceration-rates-in-oecd-countries/

 8. Jeroen

  @Lombokker
  Dat is niet wat ik bedoel. Waar het mij om gaat is dat heel veel mensen het onterechte gevoel hebben dat er in Nederland soft gestraft wordt. Dat is nog niet zo lang geleden uitgezocht en de resultaten van dat onderzoek zijn uitgebreid in het nieuws geweest.
  Lees voor de aardigheid dit artikel maar eens, dat maakt perfect duidelijk wat ik met mijn eerdere reactie voor ogen had:
  http://www.secjure.nl/2017/02/06/heersende-opvatting-nederlandse-rechters-laag-straffen/

 9. Robin

  @Lombokker,
  Omdat er in NL relatief minder mensen gevangen zitten dan in andere landen wil dat volgens jou zeggen dat er in NL niet zwaar gestraft wordt? Een bijzonder kromme redenering. Waarom zou dat een 1 op 1 verband moeten zijn? Je zou ook kunnen zeggen dat er zo hard gestraft wordt dat minder mensen in de fout gaan en daardoor weer minder mensen in de bak belanden. Als er dus iets ‘pertinent’ onjuist is dan is het uw denkwijze wel.

 10. Cico

  Het is dus zijn tweede keer, dus hij is zijn rijbewijs kwijt. De auto was al aan gort gereden. Daarnaast krijgt hij een strafblad met alle gevolgen van dien. De rechter bepaald een boete (va. 1100 euro), een taakstraf en de rijontzegging van een paar jaar. Dat ligt allemaal hoe ernstig de zaak is.
  Daarna kan je opnieuw gaan lessen en examens afleggen, als je al door het verplichte onderzoek door psychiater op jouw kosten (ong. 1200 euro) komt.

  Het is een indicatie. Maar de man gaat dus niet bepaald een paar uur schoffelen in het park met een klopje op de schouder van een ‘D66 rechter’.

 11. bee

  @Jeroen
  dus als iemand dronken achter het stuur kruipt en iemand dood rijdt om daarna gauw de plaats van het ongeluk te verlaten ,en wat later bleek ,dat deze al meerdere keren voor rijden onder invloed is gepakt .
  om deze met 160 uur werkstraf weer heen te sturen vind jij dus een normale straf omdat de rechter dat heeft opgelegd.(dit is een voorbeeld van hoe het werkt en is niet dit geval waar het nu om draait.)
  flik je dat in een ander EU land dan mag je hopen dat je na een paar jaar gevangenis naar buiten mag.
  waarom recidiveren er een hoop mensen?
  omdat de straf te laag is.
  Nederland straft niet die dragen daders op handen en slachtoffers kijken maar hoe of wat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).