Utrechter Rick Creemers gaat op solo fietstocht van 55.000 kilometer | De Utrechtse Internet Courant Utrechter Rick Creemers gaat op solo fietstocht van 55.000 kilometer | De Utrechtse Internet Courant

Utrechter Rick Creemers gaat op solo fietstocht van 55.000 kilometer

Utrechter Rick Creemers gaat op solo fietstocht van 55.000 kilometer
Op 1 september zal Utrechter Rick Creemers vanaf de Domtoren vertrekken voor een solo fietstocht rond de wereld. De tocht van 55.000 kilometer is al jaren een droom van hem. In 2 jaar zal Rick alleen de wereld rond fietsen om op 1 september 2017 weer onder de Domtoren te staan.

Op 1 september zal Utrechter Rick Creemers vanaf de Domtoren vertrekken voor een solo fietstocht rond de wereld. De tocht van 55.000 kilometer is al jaren een droom van hem. In 2 jaar zal Rick alleen de wereld rond fietsen om op 1 september 2017 weer onder de Domtoren te staan.

Hij is er bijna klaar voor, nu fietst Rick nog op de speciaal voor hem gebouwde fiets door Utrecht, maar op 1 september vertrek hij richting het oosten. De 22-jarige Utrechter is net enkele maanden afgestudeerd: “Dit is het moment waarop ik er twee jaar tussenuit kan. Ik heb jaren gespaard en hard gewerkt om dit mogelijk te maken.” Het reizen is voor Rick niet onbekend, met zijn ouders woonde hij eerder in Curaçao, Australië en Egypte.

Opa

De liefde voor het fietsen was ook al vroeg ontstaan bij Rick: “Ik weet nog goed hoe ik als jongetje van 7 met mijn moeder door de outback van Australië reed en twee fietsers tegenkwam. Het bleken Nederlanders te zijn die dwars door het land fietsten. Ik dacht: dat wil ik later ook wel doen.” Z’n eerste langere tocht was echter niet door Australië maar van Nederland naar Rome. “Ik kreeg enkele jaren geleden het dagboek van mijn opa en daar stond in te lezen dat hij in 1950 binnen 16 dagen naar Rome was gefietst. Ik heb toen, precies 63 jaar later dezelfde tocht ook gemaakt. Ik vertrok net zoals mijn opa op 1 juli en ook op 20-jarige leeftijd. Eigenlijk wilde ik sneller in Rome zijn dan mijn opa, maar dat is niet gelukt. Ik deed er 18 dagen over.”

Naar Rome fietsen is bijna gemakkelijk vergeleken met de tocht die Rick nu gaat maken. Vanaf Utrecht fietst hij naar Maleisië, dan met de boot naar Indonesië. Na Indonesië pakt hij de boot naar Australië waar hij het land van noord naar zuid zal doorkruisen. Vervolgens pakt hij het vliegtuig naar Alaska en fietst vanaf daar naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Dan vliegt hij naar Kaapstad om vervolgens naar Israël te fietsen, en dan via Turkije en de Balkan weer de boot te pakken naar Algerije. Via Marokko gaat hij dan weer richting het noorden om bij de Domtoren uit te komen.Rick Creemers 006Slopende procedures
De tocht heeft heel wat voeten in de aarde. “Ik ben nu elke dag aan het plannen, organiseren en trainen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.” Het regelen van visums hoort daar ook bij: “Slopende procedures.” Toch is het regelwerk het allemaal waard: “Het lijkt mij fantastisch om zelfstandig en op eigen kracht de wereld rond te gaan. Op deze manier kan ik mijn droom beleven. Ik zal zoveel mogelijk bij de lokale bevolking slapen en zodoende overal met mensen in contact komen.”

Toch zijn er ook wel dingen waar Rick af en toe tegenop ziet: “Tja soms gaan er dagen voorbij zonder dat ik iemand zal zien, en als ik dan iemand zie kan het best ook een dronkenlap zijn. Ook is het erg waarschijnlijk dat ik een keer beroofd zal worden ergens in die twee jaar.”

Zijn fiets is speciaal voor hem met de hand gebouwd en heeft de nieuwste technische snufjes. Rick hoopt natuurlijk van niet, maar het is ook mogelijk dat zijn fiets gestolen wordt: “Daar heb ik gelukkig een goede verzekering voor, mocht het gebeuren kost het wat tijd, maar uiteindelijk wordt mijn nieuwe fiets gewoon naar mij opgestuurd. Waar ik ook ben in de wereld.”

Rick is de komende maanden te volgen via zijn Facebookpagina.Rick Creemers 002Rick Creemers 005 Rick Creemers 004(Foto’s Robert Oosterbroek)

5 Reacties

Reageren
 1. Huh?

  Een speciaal voor hem gebouwde fiets? Is toch “gewoon” een Santos Travelmaster 2.9 met Rohloff and riemaandrijving..?

 2. Peet

  Held!! Utregse held!!

 3. Utregter

  Mooie fiets Rick!
  Zou er alleen, en nu spreek ik uit ervaring, andere bidonhouders op zetten zodat je grotere flessen water er in kunt doen! Succes man!

 4. Wouter

  Geweldig Rick een heel goede tocht gewenst !!!
  Ik zou stiekem wel met je mee willen 🙂
  Ga je in elk geval volgen !

 5. Paul en Hetty

  jaloers Rick! Onze droom om dit ook nog een keer te doen. We volgen je!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).