Utrechter verdacht van serie plofkraken op geldautomaten in Duitsland Utrechter verdacht van serie plofkraken op geldautomaten in Duitsland

Utrechter verdacht van serie plofkraken op geldautomaten in Duitsland

Utrechter verdacht van serie plofkraken op geldautomaten in Duitsland
Het gebied is afgezet na de vondst van een mogelijk explosief
Een verdacht pakketje in een woning aan de Boliviadreef hield de gemoederen flink bezig gisterenochtend. Meerdere woningen werden ontruimd. Een Utrechter wordt nu in verband gebracht met een serie plofkraken op Duitse geldautomaten, wat de aanleiding vormde voor een doorzoeking aan de Boliviadreef.

Een verdacht pakketje in een woning aan de Boliviadreef hield de gemoederen flink bezig gisterenochtend. Meerdere woningen werden ontruimd. Een Utrechter wordt nu in verband gebracht met een serie plofkraken op Duitse geldautomaten, wat de aanleiding vormde voor een doorzoeking aan de Boliviadreef.

De Nederlandse en de Duitse politie hebben het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar tientallen plofkraken op geldautomaten in Duitsland. Op basis hiervan hebben de Duitse autoriteiten aan de Nederlandse politie gevraagd om een aantal arrestaties en huiszoekingen te doen.

Een van deze doorzoekingen vond gisteren plaats in een woning aan de Boliviadreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Daar werd een verdacht pakketje aangetroffen, waarna meerdere omliggende woningen zijn ontruimd. Door de EOD werd later vastgesteld dat er geen sprake was van explosief materiaal.

In totaal zijn er gisteren vier personen aangehouden. De vier verdachten, in de leeftijden 25, 26, 29 en 30 jaar, komen uit Mijdrecht, Utrecht en Houten.

 

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Bernd Arts

  Opmerkelijk dat als het om criminaliteit gaat gesproken wordt over “Utrechter”, maar als het over iets positiefs gaat er wel ineens plek is voor een toevoeging: “Feest in Lombok: Utrechters vieren WK-ticket”

 2. Geenstijl@Utrecht

  Wordt de woning van deze verdachte nu ook gesloten,of blijven we weer wegkijken zoals dat altijd gebeurt in de stad Utrecht.
  Stel je voor of dit pakket was ontploft,misschien dan gewoon toch maar het huurcontract ontbinden.

 3. Uuu

  Niet zo raar, er zijn 300 Utrechtse jongeren uit met name Kanaleneiland en omliggende wijken betrokken bij de plofkraakbende (ook aan Taghi gelieerd).

 4. Pragmatist

  Klopt mijn vermoeden dat deze types vaak komen uit overvecht en kanaleneiland? Ik hoor dagelijks wel een harde knal in Kanaleneiland. Misschien dat ze daar hun vuurwerk testen voordat ze de grens overgaan. Of het nou verkeersongelukken zijn kan ik niet zeggen, want ze racen ook keihard met hun dienstwagens.

  Nou Dijksma, je hebt wat werk te doen met deze buurten!

 5. Marty Baron

  @Bernd: van mensen die feestvieren in Utrecht is toch helemaal niet bekend waar ze wonen? Van deze persoon wel. En juist omdat hij/zij in Utrecht woont is het relevant op dit lokale medium.

  Jouw kop “Feest in Lombok: Utrechters vieren WK-ticket” zou trouwens zonder toevoeging van een land waarvóór ze feest vieren een beetje nietszeggend zijn. Je moet maar geen journalist worden.

 6. Anne Marie

  Wordt er in een woning explosieven, wapens, messen en/of verhandelbare drugs gevonden dan worden de daders -eigenaren veroordeeld en kunnen zij voor de veiligheid van de omwonenden niet meer in hun woning terugkeren. Als dat de manier is om de woningnood op te lossen?

 7. Wim

  @Geenstyl dit pakje was geen explosief materiaal dus kan je het huis niet sluiten.
  Wel goed lezen en geen oordeel geven.

 8. Wim

  Wordt langzamerhand rustig in Utrecht; de halve bevolking zit ondertussen achter Duitse tralies. En laat ze daar maar zo lang mogelijk blijven.

 9. Geenstijl@Utrecht

  @Wim,

  Je hebt helemaal gelijk,was dit keer te voorbarig,mijn excuses …

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).