Utrechters bestellen veel vegetarische- en luxe producten | De Utrechtse Internet Courant Utrechters bestellen veel vegetarische- en luxe producten | De Utrechtse Internet Courant

Utrechters bestellen veel vegetarische- en luxe producten

Utrechters bestellen veel vegetarische- en luxe producten
De best verkochte producten bij online supermarkt Picnic zijn sinds de start bananen, melk en komkommers. In Utrecht worden relatief de meeste vegetarische producten gekocht. Ook bestellen inwoners van de stad veel luxe levensmiddelen.

De best verkochte producten bij online supermarkt Picnic zijn sinds de start bananen, melk en komkommers. In Utrecht worden relatief de meeste vegetarische producten gekocht. Ook bestellen inwoners van de stad veel luxe levensmiddelen.

Boodschappenbezorgdienst Picnic levert jaarlijks honderdduizenden bestellingen. Het bedrijf analyseert constant wat iedereen bestelt.

Uit die analyse blijkt dat in Utrecht relatief de meeste vegetarische producten worden besteld. Zo belandt de groene aspergeburger van &Samhoud in de Domstad het vaakst op het boodschappenlijstje ten opzichte van de andere plaatsen waar Picnic bezorgt.

Utrechtse klanten bestellen daarnaast ook vooral veel luxe levensmiddelen. Pindakaas bijvoorbeeld, maar dan wel met karamel en zeezout.

Andere steden

In Amsterdam is net als vorig jaar hipstervoeding nog steeds het meest in trek. Avocado en humus zijn de producten die relatief het meest worden besteld in de hoofdstad. Potten met doperwten en worteltjes worden in Almere relatief het vaakst besteld. In Delft wordt het meeste volkorenbrood gegeten, terwijl klanten in Zoetermeer voor knäckebröd met sesamzaad gaan. Van alle steden waar Picnic de boodschappen bezorgt zijn deze in Rotterdam het vaakst halal.

23 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Een aspergeburger?! Dat is welhaast een misdaad tegen beschaving als zodanig.

  Ten eerste is het helemaal geen burger (zoals ook de EU bepaald heeft, volgens mij mag het zelfs geen burger meer genoemd worden) maar een schijf. Een burger is gemaakt van vlees. Punt.

  Ten tweede: wat voor een absolute culinaire barbaar vernietigt nu een prachtig seizoensproduct als een asperge om er een geperste schijf met andere troep van te maken? Het is hetzelfde als een mooie Ibericoham te gebruiken om er soep van te trekken…

  Dat een “aspergeburger” uitgerekend in Utrecht gretig aftrek vindt, verbaast me dan wel weer heel weinig. ‘De Utrechter’ heeft een hoop goede dingen, maar qua smaak is het ronduit hopeloos te noemen.

 2. Dipsaus

  Das allemaal mooi en best, wat ik me dus steeds afvraag is waarom die picknick karretjes allemaal zo piepen en knarsen in de constructie en of een beetje wd40 geen oplossing is.

 3. Yoshua

  Wat moet je met deze cijfers.
  Picnic geeft geen informatie over omzetten alleen over producten.
  Ben gekapt met Picnic vanwege het uitbuiten van zijn personeel in de magazijnen en op kantoor.
  De app ontwikkelaars zijn goedkope krachten uit Zuid en Oost-Europa.
  In mijn ogen is Picnic alles behalve een eerlijke werkgever met een goed hart voor zijn personeel.
  Kijk je naar het verleden van de oprichter (Tango, Route Mobile) dan is zijn manier van uitbuiten weer logisch te verklaren.

 4. Marcel

  Ik heb eens even bij de Jumbo op de Biltstraat de tijd genomen om te lezen wat er in vegetarisch zit. Je schrikt je kapot. Dit wil je gewoon niet eten. Bij vlees doen ze al van alles maar in VG is het echt bizar. Moet je gewoon is doen, lezen, wat er in zo’n burger zit. Er is maar 1 woord voor: gatverdamme.

 5. Cico

  Niet echt representatief voor ‘Utrecht’, maar voor de hoogopgeleide en goede verdienende klantenkring van PicNic. Ali, Henk en Bep doen gewoon boodschappen bij de Boni, Nettorama of Coop.

 6. cas

  @ Yoshua, welkom in de “moderne wereld”. Helaas is hier zeer weinig tegen te doen dan niet meer daar kopen. Daarom zouden mensen ook niks meer bij action en primark moeten kopen.

 7. Coenraad V

  Is dit artikel eigenlijk een soort van verkapte reclame voor PicNic ?
  Trouwens, hoe zit het eigenlijk met de insectenburgers ?
  Het werd eerder verkondigd dat producten op basis van insecten (eiwit) zo in trek waren.
  Dus hoeveel krekelkroketten zijn er nu verkocht ?

 8. Bernhard

  @Marcel: Vertel? Zeker van die levensgevaarlijke E-nummertjes.

 9. Tiny

  @marcel kan je dat toelichten? Ik heb niks bijzonders kunnen vinden met een korte zoektocht. Het is vooral vaak soja, uienextract, maltodextrine en vitamine B12. Lijken me prima producten. Ben zelf nogal van het vlees al waren recente ervaringen met de vegetarisch nepvlees eigenlijk heel goed.

  Dat je werkelijk van ieder voedingsmiddel en -supplement websites kan vinden hoe dodelijk het is betekent niet dat dat klopt.

 10. Kadoendra

  @Yoshua

  De op de kapitaal krachtige selectief gerichte ondernemerspartij de VVD vind het fantastisch!
  Een paar zeer kapitaal krachtige ondernemers die geld steken in een concept en dit concept laten draaien met goedkope werknemers.
  Terwijl over de winsten de belasting hocus pocus trucjes worden losgelaten.
  Kijk b.v naar een multinational als Starbucks toen deze zich belasting technisch zich gevestigd had in Nederland leverde het de schatkist zeer weinig op.

 11. wollie

  ik hoop niet al te veel; de krekelburger van de hamburgertent hier om de hoek was een klein culinair delictje…

 12. Hetty

  Naar deze cijfers is een interessant onderzoek te doen: welke plaatsen/provincies bestellen welk voedsel het meest, en waarom.
  En pas maar op: straks vervoeren de krakelkarretjes (Dipsaus) allemaal culinaire delictjes in de vorm van krekelburgers (Wollie)

 13. JdV

  Zoals recent onderzoek en de reacties van Kadoendra alhier hebben aangetoond zijn vegetariers ongelukkige en depressieve mensen. In ieder geval aanzienlijk vaker dan vleeseters. Als je kijkt naar het maag-darmstelsel van een mens is ook in 1 klap duidelijk dat vegetarisch of veganistisch leven een slecht idee is. Helaas zijn deze mensen te vergelijken met zwaar fundamentalistische gelovigen. Het is namelijk een levensoveruiging, en zoals we allemaal weten speelt logica daar geen enkele rol in. Deze arme, misleidde mensen moeten eigenlijk tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Ik pleit dan ook voor wetgeving waarbij producenten van voedingsmiddelen altijd worden verplicht dierlijke producten in hun fabrikaten te gebruiken.

 14. Bertje 030

  Allemaal leuk en aardig maar een fatsoenlijk krat bier hebben ze dan weer niet.

 15. Rutger

  Wat een zure reacties allemaal. Niks mis met vegetarisch eten. Ik vind vlees lekker maar voor planeet en je eigen gezondheid niks mis mee om wat minder vlees te eten.

  Picnic is ook meer dan prima. Helaas bezorgen ze niet in mijn huidige woonplaats en zijn we weer terug naar AH bezorging. Wel meer assortiment, maar duurder en en een mindere app.

 16. Kadoendra

  @JdV

  Ik verbaas mij altijd over vleeseters die hele stelling hebben over vegetariërs, terwijl deze personen nog nooit eens een goede vegetarische maaltijd hebben genoten.

  Daar de gemiddelde vegetariër in een vroeger tijdstip ook vlees gegeten heeft is de gemiddelde vegetariër wel zeer goed instaat om de verschillen te benoemen.

  Mensen die stoppen met vlees (en dan vooral rundvlees daar dit voor de maag zeer moeilijk is om te verteren) eten krijgen hetzelfde goede gevoel in hun hoofd als wat je krijgt als je gesport hebt.

  De beste koks herken je aan hun vegetarische maaltijden want alleen een zeer goede kok is in staat om maaltijden te maken waarbij je het helemaal niet door hebt dat er geen vlees in verwerkt is.

 17. Scherpschutter

  @JdV

  Hoe waar! 🙁

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/152503932/taakstraf-veganistische-ouders-na-ernstige-verwaarlozing-peuter

 18. Simon

  Mooi dat Utrecht ook dit keer weer voorop loopt op het gebied van duurzaam voedsel. Hopelijk zet deze ontwikkeling door en behoort het eten van dode dieren en zuivel spoedig tot het verleden.

 19. Sef en Karin

  @ JdV

  Haha, wat een humor weer.

  Grappig dat het dan met name de verstokte vleeseters zijn, met een rechtse signatuur, die hier dag in dag uit zitten te klagen over zo’n beetje ieder onderwerp. Klagen over een wereld die gedomineerd wordt door rechts-economisch overheidsbeleid bovendien; en dat al sinds Thatcher en Reagan. Zo’n beetje mijn hele bestaande leven.

  Dat je de mening van bijv. vegetariërs online (in het online-domein) de laatste jaren niet of nauwelijks meer terugziet doet juist vermoeden dat JdV maar wat uit zijn nek kletst. We zien dagelijks in onze eigen praktijk precies het omgekeerde van wat hij beweert. Namelijk vleeseters, rokers, etc.. die de godganse dag aan het klagen zijn.

  Kennelijk zijn vegetariërs (we hebben het hier even niet over mensen met een veganistisch dieet, maar ook daarvoor zou het kunnen gelden) best gelukkig met hun eigen leven. En mensen die links stemmen misschien ook wel. daarom besteden ze ook veel tijd aan hun eigen geluk en dat van mensen in hun omgeving, in plaats van zich bezig te houden met online gescheld en geklaag.

  Het leuke is sowieso dat een Scherpschutter en een JdV een beetje bezig zijn met een dagelijks achterhoede gevecht. Het is niet voor niets dat professionele trollen (uit Oost Euopa) of die van rechtse politieke partijen dagelijks miljoenen posts moeten doen om aan propaganda te doen. Kennelijk moeten mensen heeeeeel hard overtuigd worden het omgekeerde te doen dan wat ze eigenlijk van plan waren. Ze moeten bespeeld worden, ze moeten aan de lopende band gemanipuleerd worden. Omdat ze uit zichzelf precies het tegenovergestelde lijkten te doen dan wat populisten willen (mensen tegen elkaar uitspelen, zelf de macht claimen).

  Gelukkig wijzen de cijfers ook anders uit. 10% van al het vlees is al vervangen door plantaardige vervangers en dat is de afgelopen 3 jaar gebeurd. Dus het zal alleen maar heel hard toenemen.

  Niet voor niets dat de vleesindustrie zichzelf zo belachelijk maakt door lobby te voeren in het EU-parlement door vleesvernagende namen met een vleesklank te willen verbieden (zoals burgers). Niet voor niets zien mensen dagelijks nutteloze gigantische stalbranden, waar 100.000 dieren per dag (!) levend (!) bij verbranden, alleen omdat geld ertoe doet in de vleesindustrie. Niet voor niets zien en weten mensen dat rood vlees eten enorm kankerverwekkend is. Niet voor niets weten mensen dat vlees vol zit met rommel. Hormonen, chemische toevoegingen om de prijs te drukken. Dan hebben we het nog niet gehad over alle ziekte uitbraken in de veestapel en alles ziektes die bij mensen kunnen ontstaan (Kreuzveld Jacob, Salmonella)

  Niet voor niets zien mensen al het leed dat levende wezens met hersens en gevoel (dieren) wordt aangedaan, alleen maar omdat er geld mee verdient wordt door personen.

  Vlees eten is niet nodig als je maar de goede bouwstoffen/ bouwstenen en vitaminen binnen krijgt. Dat is makkelijk uit plantaardige stoffen te halen. Daarnaast zijn heel veel bega-opties gewoon verdomd lekker. Bepaalde noten, bepaalde groenten, champignons en andere paddestoelen. Een echte culinaire hobbykok kan daar wonderen mee verrichten.

  Propaganda en maniupalitie is nodig, omdat de meeste mensen van nature goed zijn en vertrouwen hebben in de ander. Mensen moeten door trollen uitgespeeld worden, zodat het speelveld extreem wordt en daar spinnen populisten garen bij. De gevolgen zien we. De gevolgen van populisten op de lange termijn aan de macht zijn gigantisch voor de wereld. Of het nu dictaturen zijn of regimes met een schijn van democratie. Om een voorbeeld te noemen. het Amazone gebied staat as we speak af te fikken. De longen van de wereld. Alleen maar, omdat een rechts populist zeer veel grond ter beschikking wil stellen aan de vleesindustrie (slechts een paar multinationals). Rechtstreeks voor weidegrond of voor productie van veevoer (soja bijv.).

 20. Scherpschutter

  @Sef en Karin 22/8/2019 – 15:19

  Fascinerend verhaal. Verder helemaal niet populistisch ofzo.

  *kauwt tevreden verder op zijn beef jerky*

 21. Katja

  @Simon, wat is er zo duurzaam aan het laten bezorgen ipv zelf halen ?

 22. Kadoendra

  @Sef en Karin

  Graag wil ik reageren op jullie reactie daar deze niet gebaseerd is op kreten-logie en roeptoeter-logie en andere vage “wetenschappen”.

  De vleesindustrie is een bedrijfstak die zijn eigen broek niet kan ophouden dit zorgt er voor dat elke bewoner van Nederland jaarlijks voor ruim euro 300,- via de belasting meebetaald om de vleesindustrie jaarlijks van subsidie te voorzien.

  Tegenover deze subsidie-slurpers staat de nieuwe industrie die zich op vegetarische producten richt en deze zeer sterk groeiende industrie doet het zonder subsidie-slurpen.

  Veel personen zien in de val van de Berlijnse Muur de val van Links.
  Als voorbeeld kan ik me nog goed herinneren een voorval die heeft plaats gevonden ten tijden van het Paarse Kabinet.
  Op een VVD partijcongres gingen op een gegeven moment alle aanwezige leden de Internationale zingen, maar toen een aantal jaar later de beursgenoteerde banken gered moesten worden met geld van de belastingbetaler zong de VVD de Internationale niet meer.

  Mijn inziens is er geen Links en ook geen Rechts meer er is slechts nog Conservatief en Progressief.
  Progressief kijkt naar vernieuwing en vooruitgang, terwijl Conservatief elke vernieuwing en vooruitgang angstvallig tegen probeert te houden.

 23. Scherpschutter

  @Kadoendra

  Dat is slechts ten dele juist. Links en rechts is altijd al een valse tegenstelling geweest. De enige tegenstelling die er toe doet is die tussen collectivisme (we regelen alles via een dwingende overheid) en individualisme (we regelen alles zoveel mogelijk zelf, zonder dwingende overheid).

  De enige werkelijke waarheid is dat we in extreem collectivistische tijden leven, waarin de overheid niet alleen minimaal de helft van het inkomen van iedere Nederlander rooft, maar verder ook op ieder denkbaar gebied burgers de wet voorschrijft. Verkiezingen gaan om niet anders meer dan van wie nog meer geld afgepakt moet worden en aan wie het moet worden uitgedeeld, en wie welke regels moet worden voorgeschreven.

  Volgens mij leven we in de natte droom van iedereen met een linkse inborst en de absolute nachtmerrie van iedere liberale (kapitalistische) geest…Uw structurele geklaag vind ik dan ook vrij verbijsterend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).