Utrechters kunnen meedenken over nieuwe inrichting van gebied rond Weerdsluis Utrechters kunnen meedenken over nieuwe inrichting van gebied rond Weerdsluis

Utrechters kunnen meedenken over nieuwe inrichting van gebied rond Weerdsluis

Utrechters kunnen meedenken over nieuwe inrichting van gebied rond Weerdsluis
Weerdsluis. Foto: Robert Oosterbroek
De gemeente vraagt Utrechters om mee te denken over de herinrichting van het gebied rond de Weerdsluis. Daar komt meer groen, zitplekken en ruimte voor voetgangers en fietsers.

De gemeente vraagt Utrechters om mee te denken over de herinrichting van het gebied rond de Weerdsluis. Daar komt meer groen, zitplekken en ruimte voor voetgangers en fietsers.

Om de openbare ruimte rond de Weerdsluis te verbeteren, werkt de gemeente Utrecht aan een schetsontwerp. “We willen het vooral prettiger maken om in het gebied te verblijven”, aldus de gemeente. Zo komt in het gebied ruimte voor groen en worden de aansluitingen op bestaande wandel- en fietsroutes verbeterd.

Meedenken

Om mensen uit de buurt en andere betrokkenen bij het schetsontwerp te betrekken, wordt op maandag 19 juni een informatiebijeenkomst georganiseerd. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn mensen welkom bij poppodium EKKO. Om 19.30 uur is er een presentatie met toelichting over de plannen voor het gebied rond de Weerdsluis.

Daarnaast wordt er een klankbordgroep opgericht waarin mensen met verschillende achtergronden en belangen kunnen meedenken. Naast bijvoorbeeld ondernemers, fietsers en voetgangers worden er in de groep drie van de tien plekken voor omwonenden gereserveerd. Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen geïnteresseerden zich melden om de bewonersbelangen in de klankbordgroep te vertegenwoordigen.

Ook kunnen bewoners reageren op een vragenlijst op het online platform Denk Mee. Deze wordt na de bijeenkomst online gezet.

Vervolg

Na alle opgehaalde opmerkingen, wensen en ideeën wordt het schetsontwerp gemaakt voor de nieuwe inrichting van Weerdsluis. Daar komt in grote lijnen te staan wat waar zou kunnen komen. De verwachting is dat het schetsontwerp begin volgend jaar is vastgesteld door het college van B&W. Daarna wordt het ontwerp verder uitgewerkt.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Henk

  Gewoon zo laten en met de kostenbesparing belastingverlaging doorvoeren!
  #minderoveheid

 2. Baliekluiver

  Wie destijds het referendum over de inrichting van het stationsgebied heeft meegemaakt weet wat er in Utrecht terecht komt van ‘meedenken’…

 3. Rob H.

  Er zal toch wat moeten gebeuren, want de bestrating is kapotgereden door auto’s.

 4. Rutger

  Roost wordt weggehaald om verblijven te ontmoedigen en dan gaan we hier, waar allemaal huizen omheen staan, verblijven aanmoedigen. #warrigbeleid

 5. Luuk Upuuk

  O jee, daar gaan we weer……………….

 6. Massegast

  Laat het karakter van de Bemuurde Weerd en de sluizen zoals het is. Verbeter alleen wat strikt nodig is. Vooral niet ‘opleuken’. J.C. Bloem, Nederlands grootste dichter, heeft er twee prachtige gedichten aan gewijd. (Ronald Giphart, ‘Stad van zachte idioten’. 2017. p. 26 en 27). Ik hoop dat de sfeer van die gedichten en de Bemuurde Weerd blijven samenvallen. (Dus ook geen kekke fietsbrug over de singel!)

 7. Per Ommegaande

  En wat is het probleem dat hier moet worden opgelost?
  Persoonlijk vind ik het een prima stukje Utrecht. Ijsje halen,trapje zitten, bootjes kijken, en dat kan nu ook prima.
  Niks meer aan doen zou ik zeggen. Is ook wat beter voor de begroting.

 8. Zuilen030

  Laten zoals het is, alleen een verbod op zwaar vervuilende diesels van pleziervaart, het staat eraf en toe blauw van de walm. Met auto’s en vrachtwagens kan dit wel, waarom niet met de boten?

 9. TJA…

  We mogen meedenken. Ach ja…
  Het gaat er natuurlijk om dat er een zoefzoef fietspad moet komen dat aansluit op wat er langs de Weerdsingel moet komen.

 10. Derk van Dorth, kandidaat gemeenteraadslid

  Gewoon zo laten zoals het is! Wat is het probleem dat hier moet worden opgelost? Alleen de door auto’s kapotgereden bestrating herstellen. Er verblijven al velen bij de sluis, verder is er nog veel plaats waar Roost zat.

 11. Wim

  De sluis gewoon sluis laten zijn , alleen noodzakelijk onderhoud doen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).