Utrechters kunnen reageren op nieuwbouwplannen de Helling; werkzaamheden starten volgend jaar Utrechters kunnen reageren op nieuwbouwplannen de Helling; werkzaamheden starten volgend jaar

Utrechters kunnen reageren op nieuwbouwplannen de Helling; werkzaamheden starten volgend jaar

Utrechters kunnen reageren op nieuwbouwplannen de Helling; werkzaamheden starten volgend jaar
Impressie van het nieuwbouwcomplex. Bron: Gemeente Utrecht
Voordat de plannen voor het nieuwe appartementencomplex op de Helling in Utrecht worden goedgekeurd, kunnen omwonenden nog hun reactie geven. Dat kan tot en met 26 januari. Daarnaast is dinsdag 19 december een bijeenkomst georganiseerd voor de mensen die meer informatie over het project willen.

Voordat de plannen voor het nieuwe appartementencomplex op de Helling in Utrecht worden goedgekeurd, kunnen omwonenden nog hun reactie geven. Dat kan tot en met 26 januari. Daarnaast is dinsdag 19 december een bijeenkomst georganiseerd voor de mensen die meer informatie over het project willen.

Op de plek aan de Helling waar nu nog een leeg bedrijfspand staat moet straks een appartementencomplex verrijzen met in totaal 56 woningen. Op de begane grond van het pand komen 9 atelierwoningen. Het atelier ligt direct aan straat en op een tussenvloer komt het woongedeelte. Het idee is dat kunstenaars of andere creatieve ondernemers hier straks wonen en werken.

Daarnaast komen er 34 vrije sectorhuurwoningen en 13 middenhuurwoningen. In het pand komt een fietsenstalling voor de bewoners, en voor het gebouw komen bomen. Het appartementencomplex ligt straks tegenover poppodium De Helling.

Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen tot en met 26 januari reageren op deze plannen. Dinsdag 19 december is er tussen 18.30 en 19.30 uur een inloopbijeenkomst in het leegstaande bedrijfspand op de Helling 12-14. “Na verwerking van de reacties legt het college het definitieve bestemmingsplan, naar verwachting in de lente van 2024, voor aan de gemeenteraad”, is te lezen in een wijkbericht. Het is de bedoeling dat later in 2024 de bouw begint.

Gekoppelde berichten

28 Reacties

Reageren
 1. Kloek

  Jaren ’70 gruwel-copy-paste.

  Volgens mij willen we erg graag een nieuwe Bijlmer-Meer-uitstraling (met dezelfde taferelen ofzo)?

 2. Len

  10 lagen er bovenop graag.

 3. W

  Zo dan! had het “architectenbureau” nog een jaren 80 tekening in een stoffige la liggen?!
  Wat een gruwel! Kijk toch eens hoe mooi en vernieuwend in Amsterdam en Rotterdam wordt gebouwd. Utrecht als het achterlijke broertje.
  En eens met Len: knal er ff 10 lagen bij.
  En nog een tip: skip die atelierwoningen. hoeveel kunstenaars zijn er eigenlijk in Utrecht?!

 4. berthar

  Maak eens een wandelingetje van station Utrecht Vaartsche Rijn naar het zuiden, en keer bij de Broeder Alarmstraat via de Briljantlaan weer terug naar het station. Nooit zo’n unieke verzameling uiterst armoedige architectuur gezien ! Met Moxy als absolute, nooit overtroffen, dieptepunt. Sterkte.
  En wat een geluk dat Nieuw-Rotsoord nog bestaat !

 5. Angelique

  Weer een kans gemist meer woningen te realiseren.

 6. Het mist totaal creatieve uitstraling !

  Bestaat er geen concept stedenbouwkundig plan die zorgt dat hier echt alleen creatieve architectuur komt die onderscheidend is ?
  Waar is de schoonheids commissie ?
  Laat in iedergeval met kleur blijken dat dit het ” Pastoe” gebied is…
  Creëer identiteit.

 7. Katja

  Helling op een hellend vlak.
  Wat een armoede, ben overigens benieuwd of er echt sprake van invloed zal zijn.

 8. Wim

  @ Len

  Dat had met dat Moxy-gedrocht moeten gebeuren. Iconische plek op die hoek. Bij dit gebouw, dat midden in het terrein ligt, lijkt dat minder gepast. Anyway, Utrecht heeft sowieso hoogtevrees.

 9. J

  Past qua afstotelijkheid wel goed bij het gedrocht op de kop van rotsoord , het Moxyhotel.
  Jammer hoor.

 10. Don

  @Len nog 10 lagen van deze fantasieloze lelijkheid genade.

 11. stephen taylor

  Inderdaad, bestaat de schoonheidscommissie nog?

 12. Rob H.

  Heerlijk. Lees de commentaren hier en daar: https://www.duic.nl/algemeen/bouw-van-140-meter-hoge-toren-in-utrecht-stap-dichterbij-eerste-bewoners-mogelijk-in-2028-sleutel/ Er zit 1 dag tussen beide berichten.

  Hier is het te laag, daar weer te hoog. Utereg is een notendop: het is nooit goed of het deugt niet.

 13. Johan

  Verzameling als los zand bij elkaar staande nietszeggende gebouwen op Rotsoord. Met als dieptepunt die vormeloze grijze bak van Moxy. Inderdaad, op die markante plek had een iconische toren moeten komen.
  Utrecht en stedenbouw: wat een ongelukkige combinatie is dat toch.

  @ Rob H. Een punt kan je niet maken door appels met peren te vergelijken hoor.

 14. FH

  Rotsoord wordt totaal onterecht neergezet als ‘a place to be’ en om vlakbij te wonen. Ja, er zijn een paar bedrijfsgebouwen modern hergebruikt, maar het is verder echt verbijsterend, ongestructureerd volgezet met beton. Stadsbestuur altiblieft!!

 15. Sj

  @rob h: lekker nozele vergelijking, alsof het dezelfde reaguurders zijn

 16. Laurens

  Veel gezeur. Zelf vind ik het gebied rondom station Vaartsche Rijn een van de gaafste stukjes Utrecht. Ook met het Moxy hotel.

  Maar paar lagen erbij zou hier inderdaad niet misstaan en er is wel gewoon woningnood.

 17. Jelmer

  Zeer inspiratieloze blokkendoos.
  Maar misschien is dit net als oost berlijn over 70 jaar wel cool retro. Maar ben bang van niet.

 18. JH

  Willen Utrechters nog reageren? Wordt er iets met de reacties gedaan dan?
  Daar hebben wij geen goede ervaringen mee.
  Ik zie één plaatje en eerlijk…het ziet er niet uit. Het is een kleine locatie waar een garagebedrijfje zat. Er komen tiny tiny houses. Utrecht gaat een nieuwe grens over. Nog kleiner, nog lelijker en waarschijnlijk nog duurder.
  Het is om te lachen of te 😭

 19. Mark

  Best een armoedig ontwerp. Architect maar overgeslagen? Ook het ‘weelderige’ groen valt op. Vooral veel stenen. Om wat beter aan te sluiten bij de Utrechtse slogan ‘healthy urban living’ zullen de kunstenaars nog flink moeten tegelwippen. Wel goed dat er eindelijk gebouwd gaat worden. En nog een pluspuntje: het ziet er net iets beter uit dan de huidige treurigheid. Al scheelt het niet veel.

 20. Olijfje

  Zitten die atelierwoningen aan de achterkant? Ik zie op de tekening vooral blinde muren of hekken. Lijkt me handig om tegen aan te pissen als je in die buurt aan het zuipen bent geweest.

 21. Ramon

  De gemiddelde reaguurders hier hadden op Rotsoord graag weer een compleet aangeharkt stukje stad willen zien, met eenvormigheid in de bebouwing en precies meer van het zelfde.

  Rotsoord is altijd een allegaartje van gebouwen geweest. Dat is het nu nog steeds. Maakt het gebied juist erg leuk. Mooie horeca, menging van soorten bewoners en bedrijvigheid. Een modern vormgegeven rafelrand.

  Helemaal leuk!

 22. Niels

  Ga bijvoorbeeld eens in de Schildersbuurt kijken en laat je inspireren door de architectuur aldaar…

 23. Ruben H

  Leuke grijze sovietstijl. De nieuwe appartmenten in Kanaleneiland (bruine stenen) met glazen balkons ogen veel warmer en zijn ook veel hoger. Dus niet mooi en niet praktisch.

 24. Jeroen

  Wat een verschrikkelijke griebus weer. Dat was het, en op deze manier blijft het dat. Jaren 60/70 betonnen galerijflats. Kunnen we echt niks beters verzinnen?

 25. Christoffel

  Grappig dat huizen van twee duizend jaar mooier konden zijn dan nu. De oorlog is lang voorbij en economisch kunnen we niet echt klagen in Nederland, dus waarom zo’ goedkoop stijl die niets bijzonders toevoegd aan de character van de stad en de geest van de mensen?

 26. Kunstzinnig en sociaal

  Ik mis de sociale huurwoningen, in een stad met te weinig sociale woningen lijkt het me handig om dit te bouwen impl van vrije sector woningen die we in overvloed hebben. Ook kunstenaars zouden een sociale woning kunnen gebruiken. De meeste kunstenaars kunnen geen vrije sector betalen.

 27. Martha

  Wat ik wil zeggen is dat Utrecht wat deze architectuur betreft arm is aan fantasie. Deze vierkante vormloze geschetste minecraft blokken zijn geen reclame voor wat we noemen een cultuurstad. Arm aan grafisch inzicht model opgestapelde bananendozen. Ontwerp planeet Mars. Een kleuter geeft er nog meer fleur aan. Dat zoiets wordt goedgekeurd zegt al genoeg.

 28. w

  @Kunstzinnig en sociaal
  mss op zoek naar een reguliere baan en je kunstzinnigheid (waar je blijkbaar niet van rond komt), als hobby?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).