Utrechters kunnen via een videoboodschap afscheid nemen van Jan van Zanen | De Utrechtse Internet Courant Utrechters kunnen via een videoboodschap afscheid nemen van Jan van Zanen | De Utrechtse Internet Courant

Utrechters kunnen via een videoboodschap afscheid nemen van Jan van Zanen

Utrechters kunnen via een videoboodschap afscheid nemen van Jan van Zanen
Foto: Robert Oosterbroek
De gemeente Utrecht vraagt inwoners van de stad om een videoboodschap in te spreken voor de vertrekkend burgemeester Jan van Zanen. Op zaterdag 27 juni staat er op het stadhuis een Zeg maar dag tegen ’t jochie-videocamera.

De gemeente Utrecht vraagt inwoners van de stad om een videoboodschap in te spreken voor de vertrekkend burgemeester Jan van Zanen. Op zaterdag 27 juni staat er op het stadhuis een Zeg maar dag tegen ’t jochie-videocamera.

Van Zanen is tot eind juni nog burgemeester van Utrecht. Daarna vertrekt hij naar Den Haag. Omdat samenkomsten van meer dan dertig personen nog niet toegestaan zijn is het afscheid aangepast.

Utrechters die Van Zanen gedag willen zeggen kunnen dat dus doen door een videoboodschap in het stadhuis op te nemen. Hiervoor hoeft geen afspraak gemaakt te worden. De gemeente vraagt mensen wel rekening te houden met de coronamaatregelen.

Fietstocht

Op vrijdag 26 juni neemt de burgemeester afscheid van de stad met een fietstocht. De bedoeling is dat hij tijdens deze tocht alle tien de wijken van de stad bezoekt. Van Zanen volgt daarbij deels de Vuelta-route die was voorzien voor deze zomer.

Peter den Oudsten wordt op 1 juli benoemd tot waarnemend burgemeester van Utrecht. Hij is daarmee tijdelijk burgemeester van de stad, totdat er een nieuwe definitieve burgemeester is gevonden.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. walter

  Oke,doei

 2. Scherpschutter

  Jongens, is het nou ff klaar met dat geriefenstahl van deze passant die vrijwel niets voor de stad heeft betekent?

  We hebben het hier niet over een legendarische Utrechter die ongekende prestaties heeft geleverd. We hebben het echt maar over een veredelde lintjesknipper die nog niet een deuk in een pakje boter heeft kunnen slaan op vlakken die er wel toe doen. Ordehandhaving bijvoorbeeld.

  Ga wat nuttigs doen van mijn geld in plaats van dit soort infantiele flauwekul.

 3. HArry

  Ga morgen even een bloemetje leggen bij het stadhuis.
  Ter nagedachtenis van onze grondwettelijke rechten door een coronawet.

  Zou onze vertrekkende burger vader ook moeten doen.

 4. Bijnkers

  Ik heb een video waar de burgemeester een 103-jarige man ,met een leuke speech, feliciteert. Kan dit videootje ergens voor het afscheid gebruikt worden? Bedankt.

 5. HArry

  Vandaag een mooie witte roos opgehangen aan het hek van het Stadshuis. Dit ter afscheid van onze grondwettelijke rechten door coronawetgeving en de burgemeester die de viruswaanzin demonstratie van vandaag verbood. Vele waren mij met bloemen al voorgegaan. Jammer dat de DUIC hier geen aandacht aan heeft geschonken.

 6. JJ

  @ Harry

  Hoe kan je het over ongrondwettelijk hebben als de definitieve tekst van de noodwet nog niet eens bestaat? De noodwet is namelijk voor publicatie al teruggeroepen door onze controlemechanismen van de democratie en moet aangepast worden.

  Waar heb je het dus eigenlijk over?

  Alles wat ik op sociale media aan zogenaamde artikelen uit de noodwet heb zien langskomen zijn allemaal fantasie artikelen en gewoon fake news, doelbewust door professionele trollen geplaatst om de zaak op te hitsen, hetgeen dus gelukt is.

  Ze stonden ook niet in de tijdelijke tekst van de noodwet, die dus niet definitief wordt en herschreven moet worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).