Utrechters leveren in twee dagen tijd ruim 210 kilo vuurwerk in bij de gemeente Utrechters leveren in twee dagen tijd ruim 210 kilo vuurwerk in bij de gemeente

Utrechters leveren in twee dagen tijd ruim 210 kilo vuurwerk in bij de gemeente

Utrechters leveren in twee dagen tijd ruim 210 kilo vuurwerk in bij de gemeente
Tijdens de inleveractie van afgelopen week is ruim 210 kilo vuurwerk ingeleverd bij de gemeente. Utrechters konden tijdens de inleveractie straffeloos hun vuurwerk komen brengen. Zij kregen dus geen boete of strafblad.

Tijdens de inleveractie van afgelopen week is ruim 210 kilo vuurwerk ingeleverd bij de gemeente. Utrechters konden tijdens de inleveractie straffeloos hun vuurwerk komen brengen. Zij kregen dus geen boete of strafblad.

Het ging niet alleen om legaal vuurwerk, dat vanwege het landelijke vuurwerkverbod werd ingeleverd, maar ook om illegaal vuurwerk dat sowieso al verboden was. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het vuurwerk ingenomen, slaat het tijdelijk ergens op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt.

Het inleveren van consumentenvuurwerk of illegaal vuurwerk kon straffeloos in het kader van de pardonregeling, zo liet het ministerie van Justitie en Veiligheid vorige week weten. Burgemeester Dijksma noemt de inleveractie een succes. “Zo dragen we samen bij aan een veilige stad rond de jaarwisseling”, schrijft ze op Twitter.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  210 kilo…LOL. Dat heeft 1 gemiddelde liefhebber ongeveer wel in huis. En dan spreken van een groot succes…Het is gewoon weer een enorme ambtelijke flop die heel veel heeft gekost en niets heeft opgeleverd.

 2. Angelique

  Even snel uitgerekend: normaalgesproken wordt er per jaar zo’n 300.000 kilo vuurwerk verkocht in Utrecht.

 3. HArry

  Om dit getal te kunnen duiden zou ik graag willen weten hoeveel kg er jaarlijks de lucht in gaat.

  Maakt nogal uit of het een 10 ton of 100 ton is.

  In beide gevallen is 210 kg niet echt indrukwekkend.

 4. Manou De R.

  Nice try “feel good” bericht. En wat denken ze nu dan? Dat het vanaf 29 december stil is in de stad? Ik wil iedereen van de politie en handhaving zien rondrennen en rondvliegen om alles een beetje bij te kunnen houden de laatste paar dagen van het jaar. Amusementswaarde: vijf stars!

 5. Pee

  Degenen waar ze het graag van zouden zien dat die het inleveren doen dat toch niet.
  Ik hoop alleen maar dat het niet uit de klauwen escaleert met oud en nieuw,al heb ik wel een slecht voorgevoel.

 6. Hans

  Even een kleine kanttekening bij de kritische geluiden der rekenaars al hier ter plekke: ik ga ervan uit dat veel mensen, die normaal gesproken rond deze tijd hun vuurwerk in huis hadden nu niets hadden liggen van dit alles, domweg omdat er geen vuurwerk te koop was op de reguliere markt. Dus van die 300.000 kg die er anders zou zijn kunnen we een substantieel getal aftrekken. Het spul wat ingeleverd is, is vrijwel allemaal illegaal en zeer explosief. Explosief trouwens in meerdere opzichten: wordt het toch aangetroffen in een sociale huurwoning dan dreigt huisuitzetting. Ook zal er dan een forse taakstraf op volgen plus een aantekening in het justitieel register (strafblad). Tot slot is je brandverzekering waardeloos bij een eventuele woningbrand (niet uitzonderlijk rond de kerstdagen). Degenen die het spul nu al hebben ingeleverd hebben wijselijk eieren voor hun geld gekozen. Het mag best een succesje heten, deze inleveractie, wat mij betreft.

 7. Herman

  Wow, nog 210.000 kilo te gaan. Vermoed/vrees dat die 1 januari om 0.01 de lucht in gaat……

 8. roman

  haha zwaar vuurwerk haha zijn rotjes die alleen plof pluf doen haha 210 kg waarvan 209.5 karton en papier is

 9. Kadoendra

  Graag wil ik melden dat je met 210 kilo knalvuurwerk toch echt wel een flink aantal hondendrollen kan opruimen.

  In mijn jeugd vond ik en mijn jeugdvrienden het zeer leuk om een kanonslag in een hondendrol te steken en ik kan mij nog zeer goed herinneren dat iedereen het op een enorm rennen zette zodra de lont aan was gestoken, Rennen dus voor de naderende shitstorm!

  P.s hierbij wens ik alle DUIC reguurders en alle DUIC medewerkers fijne Kerstdagen!

 10. Ome Jan

  Dit kost meer dan het oplevert. Wat een onzin zo’n inlever-actie.210 Kilo wat voor 95% papier is.
  Als mensen vuurwerk eng vinden blijven ze maar binnen met de jaarwisseling (deden ze toch al)
  Als er overlast is van die ‘zogenaamde’ zware dreunen,die al illegaal waren moeten ze daar maar eens achterna,zijn vaak dezelfde plekken waar het gebeurt. (zijn zelfs hele foute klik en meldlijnen voor)
  Trouwens,in de stad Utrecht wordt de overlast met het jaar minder maar het geschreeuw word steeds luider. Dat doet pas pijn aan de oren.

  Vuurwerk bashen met verkeerde informatie is zo makkelijk tegenwoordig. Tenenkrommend om te horen hoe de zelfbenoemde specialisten het in de media eventjes laten weten hoe het zit,en de meute jaknikkers loopt er gewoon dom achteraan.

  Zijn belangrijkere zaken momenteel die wat meer aandacht verdienen.

 11. Hans

  Fijn ome Jan. Dat is ook een mening. Het verbod op het afsteken van vuurwerk is echter niet bedoeld om het vuurwerk te bashen maar om alle dokters en verpleegkundigen te ontlasten die nu hun handen meer dan overvol hebben aan al die patiënten met corona. Ze hebben nu even geen tijd voor afgerukte handen, blinde ogen en derdegraads brandwonden. Vandaar de maatregel.

 12. Ome Jan

  Afgerukte handen door een knetterrotje?
  Dit soort misinformatie bedoel ik nou.

  Knalvuurwerk was voor dit jaar al verboden.
  Vuurpijlen waren voor dit jaar ook al verboden.
  Al het knalwerk wat mensen nu horen is en was al illegaal.
  Dit jaar mag er ivm zorgdruk alleen f-1/cat-1 vuurwerk worden afgestoken (kindervuurwerk) zoals knetterlinten,discoflitsers,mini-fonteintjes,sterretjes,knetterballen,bengaals vuur en grondbloemen.

  Kerst is geweest en om alle corona perikelen te doen vergeten gaan we het weer over vuurwerkoverlast hebben.
  Iedereen mag een mening hebben maar liefst wel met de juiste informatie.

 13. Koos

  Prima actie van de gemeente om (illegaal) vuurwerk te laten inleveren zonder strafvervolging. Dat is nog eens service.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).