Utrechters op surveillance met de wijkagent | De Utrechtse Internet Courant Utrechters op surveillance met de wijkagent | De Utrechtse Internet Courant

Utrechters op surveillance met de wijkagent

Utrechters op surveillance met de wijkagent
De politie laat tegenwoordig regelmatig burgers meegaan op surveillance met wijkagenten. Zo ook in Utrecht om de verbinding te zoeken met mensen in de wijk.

De politie laat tegenwoordig regelmatig burgers meegaan op surveillance met wijkagenten. Zo ook in Utrecht om de verbinding te zoeken met mensen in de wijk.

Gisteren stapte Hakan Keskin uit Kanaleneiland in bij de politieauto van de wijkagent. Samen de wijkagent gingen ze op surveillance door de wijk.

Dat burgers samen met de politie surveilleren is niet nieuw volgens de politie. “Sinds het ontstaan van social media als Instagram, Facebook en Twitter is het creëren van interactiviteit tussen bevolking en politie nu een stuk makkelijker”, laat de politie weten. “Het gebeurt niet dagelijks maar regelmatig kunnen er gewoon mensen mee met de wijkagent.”

Voordat iemand instapt bij een wijkagent wordt altijd wel goed uitgelegd wat hij of zij op een dagje kan verwachten. “Mensen moeten wel goed horen dat een surveillance best heftig kan zijn. Je kan onderweg veel tegenkomen in de wijk”, laat een woordvoerder van de politie weten. “Een verkeersongeval is bijvoorbeeld een situatie die voor de gewone burger niet altijd prettig is om te zien. Mensen maken uiteindelijk zelf een keuze of ze instappen.”

3 Reacties

Reageren
  1. Rick

    Goed initiatief! Ik volg de politie van Utrecht Noordoost op Instagram en het is erg interessant om te zien wat zij allemaal doen en meemaken. Zou graag een keer mee gaan met een surveillance!

  2. Geenstijl@Utrecht

    Dit is zeer zeker een goed initiatief, om te laten zien wat voor een druk er op agenten staat, en dat voor erg weinig loon.

  3. Wim Vreeswijk

    Lijkt me een uitstekend initiatief. Hoe meer ogen en oren in de wijk, des te meer inzicht ontstaat in de oorzaken van de steeds verder toenemende onveiligheid en worden banlieus en eigen rechter wijken zoals in Moolenbeek, Parijs en Nice wellicht voorkomen . De wijkagent hoeft m.i. helemaal geen kantoorwerk meer te verrichten, maar kan onderweg gewoon ‘en route’ optimaal gebruik maken van zijn laptop en mobiel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).