Utrechters doen schokkende uitspraken in ‘Danny zoekt problemen’: “Laat ze naar Auschwitz gaan” | De Utrechtse Internet Courant Utrechters doen schokkende uitspraken in ‘Danny zoekt problemen’: “Laat ze naar Auschwitz gaan” | De Utrechtse Internet Courant

Utrechters doen schokkende uitspraken in ‘Danny zoekt problemen’: “Laat ze naar Auschwitz gaan”

Utrechters doen schokkende uitspraken in ‘Danny zoekt problemen’: “Laat ze naar Auschwitz gaan”
In een aflevering van NTR-programma ‘Danny zoekt problemen’ dat morgenavond wordt uitgezonden doen enkele Utrechters schokkende uitspraken over de komst van vluchtelingen naar Overvecht. Dat is te zien in een teaser die online is gezet.

In een aflevering van NTR-programma ‘Danny zoekt problemen’ dat morgenavond wordt uitgezonden doen enkele Utrechters schokkende uitspraken over de komst van vluchtelingen naar Overvecht. Dat is te zien in een teaser die online is gezet.

In Overvecht wordt een leegstaand kantoorpand verbouwd tot noodopvang voor het COA, zo besloot de gemeente afgelopen januari. Dit leidde tot veel discussie in de stad. Veel van de buurtbewoners waren en zijn nog altijd fel tegen en hebben hevig geprotesteerd.

Dit deden ze onder andere op een informatieavond in het Stadhuis. Buiten de deuren werd er geprotesteerd. NTR-verslaggever Danny Ghosen was er deze 19 januari voor het programma ‘Danny zoekt problemen’ bij en kreeg schokkende uitspraken te horen van de demonstrerende Utrechters.

Voor het programma dat woensdagavond 25 mei om 21.45 uur op NPO 3 wordt uitgezonden maakt Ghosen, nu vlak voor het AZC opengaat, de balans op met voor- en tegenstanders. Bekijk hieronder een voorproefje van de uitzending. Waarschuwing: het zijn schokkende teksten.


26 Reacties

Reageren
 1. R_Utrecht

  In en in triest dit. Wat een tenenkrommende domheid. Volledig gebrek aan argumentatie, enige vorm van inlevingsvermogen of historisch besef, maar wel een overschot aan aggresiviteit en vooroordelen. Dit zijn de types waar je als maatschappij bang voor moet zijn, ipv de vluchtelingen waar ze tegen demonstreren.

 2. Kees B

  Deze gasten zijn ronduit GEVAARLIJK
  Verbannen naar Rusland.

 3. Niels Utreg

  Volgens mij is wat ze zeggen strafbaar en staan ze duidelijk op beeld. Dus OM: doe er wat aan. Steeds meer van dit soort leeghoofden, korte metten mee maken.

 4. Rietje

  Ongelooflijk….
  Hoe krijg je dat soort narigheid je strot uit.
  En dan zijn er mensen die beweren dat racisme geen issue is in Nederland.

 5. Niels Utreg

  Denk trouwens dat er in één vluchteling meer IQ zit dan in al die gasten (met hun stoere capuchonnetjes) bij elkaar. Wat dat betreft een hele verbetering voor Utrecht Oost straks: het gemiddelde IQ van Sterrenwijk stijgt enorm met de komst van een AZC.

 6. Geenstijl@Utrecht

  De opmerking over Auschwitz is een zeer schokkende opmerking, ik denk niet dat deze persoon beseft dat dit totale vernietigingskampen zijn, waar miljoenen mensen zijn vermoord.
  Het is erg jammer dat deze mensen niet op een beschaafde manier hun zorgen uiten voor de camera, je hoort over de aanrandingen in Keulen/Duitsland, blijkbaar hebben de actievoerders dit voor ogen en is men daar bang voor, en dat is natuurlijk bebrijpelijk, ook gezien de incidenten die worden verzwegen door het COA.
  Maar ondanks de schokkende opmerkingen moet je deze mensen wel serieus nemen.

 7. Kuch

  En toen waren de Hans Oudwijkjes e.d. stil hier…..

 8. Joost

  Bange mensen met een problematische jeugd…

 9. Rietje

  @Geenstijl
  Er is geen enkel excuus te verzinnen voor dergelijke uitspraken.
  Echt geen enkele.

 10. De vrolijke noot.

  Hoewel ik van mening ben dat asielzoekers zo snel mogelijk terug moeten naar het land van herkomst, vind ik de uitlatingen over Auschwitz echt heel erg ver gaan.
  Maar blijkbaar hebben mensen die verbaal niet sterk zijn, geen rem op hun uitlatingen en dat is jammer, zeker niet als je beseft waar Auschwitz voor staat.
  @Niels Utreg 24/5/2016 – 18:24,
  Niet iedere asielzoeker is goed opgeleid zoals menig linksmens ons wil doen geloven.
  http://www.nrc.nl/next/2015/11/03/geef-syrische-jongere-een-horizon-1554664

 11. Hans Oudwijk

  Kuch 18:54
  Wat wil je dat ik hierop zeg dan? Dat die lui in het filmpje walgelijke en verwerpelijke uitspraken doen lijkt mij, net als elk ander weldenkend mens, evident.
  Tevreden zo of moet ik vanwege uitspraken van derden, mensen die ik niet persoonlijk ken, door de knieën of een kowtow doen of zo?

 12. Michiel B

  Diep treurig. Zo’n totaal gebrek aan kennis, ervaring. Zulke wereldvreemdheid.

  Als Utrechter, Nederlander, blanke man, normaal mens neem ik hier afstand van. Laat het OM inderdaad maar vervolgen en laat de rechter maar een celstrafje met een verplicht geschiedenislesje opleggen.

  Zo jammer.

 13. Toine Goossens

  Schokkend en absoluut niet acceptabel.

  Maar 2 opmerkingen:

  1. Dit zijn beelden van 4 maanden geleden. Inmiddels zijn de gemoederen bedaard.
  2. Voorafgaand aan de raadsvergadering heb ik persoonlijk met demonstranten gesproken. Dat waren normale gesprekken met normale mensen. Utrechters die zich zorgen maakten, o.a. over de ontwikkelingen op de Straatweg. Daar is inmiddels stevig door de gemeente ingegrepen.

  Soms lopen emoties ontoelaatbaar uit de hand en krijgen ophitsers hun kans. Ik ga niet kijken, ik wordt al onpasselijk als ik Halbe Zijlstra hoor spreken. De uitlatingen van die man zijn gevaarlijker dan dit gezwets.

 14. W.H. de Groen

  Dergelijke uitlatingen zijn natuurlijk niet goed te praten… maar weet dat hier natuurlijk veel meer aan de hand is….!
  Het is natuurlijk al jaren zo dat de laagste en nu ook middeninkomens als straatvuil zijn behandeld door aan de EU verbonden regeringen die het welzijn van deze mensen volledig uit het oog verloren zijn.
  En wanneer je dan ook nog uit Salafistische hoek continue bedreigd word met moord en doodslag kan je er op wachten dat het een keer flink los gaat.

  Draghi pomt elke maand nog zo’n 80 Miljard naar financiele instellingen om de tekorten van hun criminele activiteiten van voor 2008 aan te vullen terwijl de jongeren in Europa hun toekomst als sneeuw voor de zon zien verdwijnen.

  En wanneer deze vnml jongeren nu al weten never en nooit meer in aanmerking te gaan komen voor een betaalbare woning terwijl de vluchtelingen deze in hun schoot geworpen krijgen ….is er stront aan de knikker.

  Ook een rechtstreeks gevolg van de wanpraktijken van de Neo-liberale maffia die hier momenteel hier de lakens uit deelt is dat door hun falen extreem-rechts binnenkort met de bouw van Auswitsch 2.0 zal gaan starten.

  De uitlatingen van deze “Sterrenwijkse jongeren” zal ik never en nooit delen maar gaarne wil ik deze schofferingen op de schouders gaan leggen die er verantwoordelijk voor zijn en dan hebben we het toch meer over de Wellinks,Scheringa’s en ander vuilnis die als zijnde de N’Drangeta te keer zijn gegaanmet het geld van hardwerkende mensen.

  Al met al hoop ik dat deze jongeren gaan beseffen dat in hetzelfde schuitje zitten als de vluchtelingen die hier heen komen waarbij ze eens goed voorgelicht mogen gaan worden wie daar de oorzaak van zijn geweest !

  Dit is geen racisme maar een eindresultaat van reeds gepleegde misdaden tegen het volk.
  Uit eigen kringen…en het gaat door en door…

 15. Leon

  En dat mag ook nog stemmen…..

 16. Kuch

  Gaan we dit soort malloten nu ook nog enigzins verdedigen “De volijke noot” en “Geenstijl” puur en alleen, omdat ze een net zo verwerpelijk anri-vluchtelingen standpunt delen als u zelf?

  Tuurlijk joh. Laten we de vluchtelingen terugsturen naar steden die weet ik niet hoe vaak een Rotterdam-bombardementje over zich heen hebben gehad joh. Erg realistisch.

  Daarnast schandelijk hoe wij in Europa nog niet eens meer echte oorlogsvluchtelingen durven te helpen, dat er mensen zijn die deze mensen gelukszoekers noemen. Dat wij ze nu laten opvangen door een dictatuur. Alleen, omdat ze bang ben dat ze dadelijk niet meer op vakantie kunnen of dat ze niet meer gewetenloos kunnen shoppen op de zaterdag.
  Hoezo first world problems?

 17. Kuch

  @ De vrolijke noot?

  Wat heeft links of rechts er nog eigenlijk mee te maken?

  Wat boeit mij het opleidingsniveau in hemelsnaam? Van mij hoeft Nederland er niet beter van te worden hoor. Ik ben ook niet bang voor mijn baan en ja ik ben binnenkort werkloos. Ik gun iemand in een meer penibele situatie dan mijzelf echter gewoon een baan. Puur, omdat ik mij voorlopig nog kan redden en ik niet per sé mijn geld hoef uit te geven aan onnodige luxe zaken. En ja, ik noem bijna alles waar wij ons geld aan uit geven luxe ja. Zo goed hebben zelfs de armen het bij ons ja.

  Het gaat hier merendeels om mensen op de vlucht voor hun leven.

 18. Frits

  Opvang in de regio, daar ben ik voor,,islam bij de islam houden
  Waarom? Islam en democratie werkt niet
  Dat taalgebruik is natuurlijk intriest
  Schandalig

 19. WP

  @’De vrolijke noot’

  Beseft u wel dat met het gebruiken van de term ‘linksmens’, u zich ook niet verbaal sterk maakt? Uw argument over de opleiding van asielzoekers wordt zo door mij in ieder geval al heel wat minder serieus genomen, en ik ben niet eens links te noemen… Gebruik de door u zelf genoemde rem ook eens af en toe…

 20. Geenstijl@Utrecht

  Nou nou nou, links Utrecht mag zijn onderbuik gevoel weer even ventileren op de DUIC, gewoon even wegkijken van de realiteit, andere mensen veroordelen en jezelf goed praten omdat dat nou eenmaal zo in is.
  Het is gewoon een feit, de islam hoort niet in Europa, overal waar de islam opduikt is er ellende, en dat is gewoon een feit die zichzelf laat zien in het aantal vluchtelingen.
  Waar zijn de rijke moslim landen om voor opvang te zorgen, Saoedi Arabië bv. ruimte zat nergens dus ……… Europa mag het opknappen ten koste van zijn eigen inwoners.

 21. Joost Niemoller

  Het werkelijke probleem bij links is de intellectuele luiheid. Die openbaart zich door het gebrek aan maatschappelijke analyse. In plaats daarvan wordt er gescholden. Het ultieme scheldwoord van links is ‘racisme.’

  Het woord ‘racist’ kent als ieder scheldwoord geen definitie. Het uitspreken ervan heeft alleen effect wanneer het met grote ernst en met de juiste timing uitgesproken wordt. Er hoort dus een ernstig gezicht bij, een grote mediadekking, en op de achtergrond een rechter die er een oordeel bij zal uitspreken. Je moet weten: Hier is iets heel ernstigs aan de hand. Dit wordt niet zomaar gezegd, maar bij hele speciale gelegenheid. En de ultieme straf ervoor is maatschappelijke uitsluiting.

  Op die manier kon bijvoorbeeld Hans Janmaat voor racisme veroordeeld worden. Hij had gezegd dat hij de multiculturele ideologie wilde opheffen. En dat zou racistisch zijn. Onzin natuurlijk, maar er was in de media genoeg ernst verzameld, en Hans Janmaat was nog maar een enkeling. Janmaat werd verwijderd van de massa en kon zo een slachtoffer worden. Zodoende kon er een waarschuwend effect uitgaan van het ‘racisme’ schelden.

  Maar zoiets werkt maar zolang het werkt. Wanneer er te vaak mee gehakt wordt, raakt het wapen bot.

  De ultieme straf voor ‘racisme’ is nu nog maar de tijdelijke verwijdering van Facebook. Het racismegescheld in de media klinkt steeds luider en vaker. Je hoort het daardoor nauwelijks nog. De deftigheid is er vanaf.

  Wie een kinderfeestje viert, is een racist.

  Wie islamkritiek bedrijft, is een racist.

  Iedere bakker is racist. (Behalve Turkse bakkers.)

  Wie criminaliteit onder allochtonen aan de orde wil stellen, is een racist.

  Wie op Wilders stemt, is een racist.

  Wie geen Mohammed meer aanneemt bij zijn bedrijf (door slechte ervaringen), is een racist.

  Wie geen stelende ‘asielzoekers’ is zijn buurt wil hebben, is een racist.

  Wie zijn kinderen niet naar een zwarte school wil sturen, is een racist.

  Wie in een blanke buurt woont, is een racist.

  Wie in een dorp woont, is een racist.

  Wie niet meer naar Pauw kijkt, is een racist.

  Kortom; iedereen is een racist.

  Alleen de allochtonen zijn vrijgesteld.

  Tja, dan kan ‘racist’ alleen nog maar een geuzennaam worden. Er zit voor links niets anders op dan een nieuwe naam verzinnen. Iets wat nog erger klinkt. ‘Nazi’, of ‘fascist’ zijn al uitgewerkt en niet deftig genoeg meer. Het moet dus een raar en nieuw woord worden.

  We wachten het rustig af. Aan nieuwe woorden geen gebrek bij links.

 22. Vivant Omnes Virgines

  “Wie geen Mohammed meer aanneemt bij zijn bedrijf (door slechte ervaringen), is een racist.”

  Ja, dat is wel de definitie van racisme ja…

 23. Lekkage

  Kan een persoon met de naam Mohammed of Mike ook gewoon een eikel of klootzak zijn dan? Dacht het wel. Net zoals ieder ander inclusief ondergetekende.

  Maar is het dan niet cultureel bepaald wat de omschrijving van een eikel of klootzak is?
  Correct. De grootst gemene delers binnen de groep vormt deze cultuur.

  En net hier schuilt de problematiek. Wanneer een willekeurige groep zijn cultuur wenst te behouden wordt het “andere” mogelijk als bedreigend gezien. Maar is dit dan racisme want dan zouden alle groepen per definitie racistisch zijn?

  Of zijn we niet allemaal een racist als het er op aankomt? De Turken binnen hun groep, de Armeniers binnen hun groep, de Antilianen binnen hun groep de Islamisten, Christenen, Atheisten binnen hun groep.

 24. Joost Niemoller

  @Vivant Omnes Virgines 25/5/2016 – 12:05,

  Of het is een ontzettende realist, dat kan ook.

 25. Redactie

  De discussie is gesloten.

 26. Ron Baars

  Het is heel schokkend hoe er gereageerd word op asielzoekers.
  Het zijn mensen op de vlucht.6000.000 joden zijn omgekomen in auswitch en andere vernietiging kampen.Het zijn uitspraken van mensen die zelf geen oorlog hebben meegemaakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).