Utrechters vroeg gewekt door harde knallen Utrechters vroeg gewekt door harde knallen

Utrechters vroeg gewekt door harde knallen

Utrechters vroeg gewekt door harde knallen
De Moreelsebrug. Foto Robert Oosterbroek
In Utrecht zijn maandagochtend veel mensen wakker geworden van drie harde knallen. De knallen waren in grote delen van de stad te horen. Waarnemingen komen uit onder meer Zuilen, Overvecht, Oog in Al, Lombok en Leidsche Rijn.

In Utrecht zijn maandagochtend veel mensen wakker geworden van drie harde knallen. De knallen waren in grote delen van de stad te horen. Waarnemingen komen uit onder meer Zuilen, Overvecht, Oog in Al, Lombok en Leidsche Rijn.

Op sociale media vragen mensen zich af wat de knallen heeft veroorzaakt. “Het was rond 05.15u in de nacht en het waren drie knallen met dof nageluid. Dacht nog dat het mogelijk van de bouw was, maar heb geen idee. Erna ook geen sirenes gehoord”, schrijft iemand bijvoorbeeld op Twitter.

Op Twitter staat ook een filmpje van een beveiligingscamera waarop het geluid te horen is.

Tekst loopt door onder de tweet

Verschillende mensen laten weten na de knallen sirenes te hebben gehoord. Bij de politie zijn meerdere meldingen binnengekomen uit Utrecht, Vleuten en Maarssen. De politie heeft onderzoek gedaan maar zegt nog verklaring voor de knallen te hebben gevonden.

23 Reacties

Reageren
 1. Ouwe henk

  Ik dacht dat mijn vrouw beppie ontploft was
  Zat rechtop in bed
  Wie waar wat wanneer?

 2. G.H.

  JdV die de eerste fietsers sanctioneert die toch door de Van Sijpesteijntunnel fietsen?

 3. Katja

  In Noordwest ook gehoord, was een doffe dreun.

 4. Boem

  Ook in Tuindorp duidelijk te horen geweest.

 5. Thuisblijver

  Straaljagers door de geluidsbarrière, simpel!

 6. Thuisblijver

  Maar het kan ook oefenen zijn voor de volgende plofkraak.

 7. Yoshua

  Vorig jaar waren soortgelijke knallen te horen in de stad.
  Lijkt er verdacht veel op dat Gaia en Ouranos relatie problemen hebben en de ruzie deze knallen veroorzaken.

 8. Wim Vreeswijk

  De russen staan aan onze gemeentegrens, vrees ik.

 9. Gillende keukenmeid

  Volgens mij is dit ook niet de eerste keer in het nieuws. Met meerdere microfoons verdeeld over de gemeente kan de locatie van de explosie wellicht makkelijker opgespoord worden. Als in het ergste geval nou bijvoorbeeld om een reeks bomaanslagen zou gaan zoals in Parijs, zou dat nog wel eens handig kunnen zijn.

 10. Karla

  Ook in de binnenstad hoorbaar.

 11. Uuutje

  Zijn wss gewppn straaljagervluchten vh leger/ luchtmacht of iets dergelijks. Die moeten vaker boven land oefenen dit jaar. Als het bovendien als geheim vermeld staande vluchten zijn is hier ook geen verdere data over te vinden.

 12. Realistisch

  Dit zijn mensen geweest die handgranaten aan het testen waren gezien de tussenpozen en de doffe knal.

 13. Pee

  Vliegtuigen die door de geluidsbarrières gaan maken een ander geluid.
  Misschien had iemand nog vuurwerk liggen.

 14. Mister m.

  Criminelen die hun materiaal uit Belgische grond uittesten…na avondklok afschaffing staan velen pin automaten scherp…banken hebben hun automaten aangepast …zo ook de crimineel met een betere grotere bom…dus ieder die in de buurt van een automaat woont…begin te verhuizen. Dit was mijn advies..heb 10 jaar gezeten ..weet waar ik over praat

 15. Mister m.

  Straaljager heeft een fluitend na geluid ..dus boem pssssff…ok mensen..niet veel films kijken….een explosie is ten eerste heel moeilijk te onderzoeken..getuigen moet t van hebben that s itt…die tijd sliep iedereen ..behalve de crimineel…denk s na…ze testen hun materiaal uit België…meer niet…de zorg is ..wat komt hierna…een geld automaat of een bv of een woning…stel je voor…nog maals ..iedere wonende boven een automaat…zoek andere woning…via advocaat tegen een bank ..urgentie

 16. JdV

  G.H. Lol. Scherp. Maar neen, it was not me 🙂

 17. Anoniem

  Kanaleneiland ook gehoord

 18. Berend Jurgen

  De politie zegt geen idee te hebben. Wel opmerkelijk dat ze 15 minuten na het voorval met een surveillanceauto langs het adres reden waar een scooter (die direct na het voorval vanuit de richting van de knallen kwam en zonder licht er op hoge snelheid vandoor ging) naar binnen ging. Blijkbaar had een agent toch wel een ideetje wat het kon zijn en wie het mogelijk gedaan had.

 19. Sgt der Genie bd

  @Realitisch. Het waren geen handgranaten. Die geven bij detonatie nml geen doffe knal. Dat zou ik eerder omschrijven als een felle knal omdat de detonatie snelheid van springstof zeer hoog is.

 20. Katja

  Meteoriet door de dampkring ?
  KNMI vragen.

 21. Quinten

  Ik heb op mijn deurbel beelden ook lichtflitsen in beeld bij de knallen. In Zuilen. Ik voelde het ook. Wel heftige klappen.

 22. Donna...

  14 october2019 ook knallen gehoord en op 14 januarie 2020..is toch wel heel erg bizar dat ze niet weten wat het is..ik zag een grijs/blauwachtig licht tijdens de derde knal..eerste 2 alleen gehoord..

 23. Merlin

  Net weer 1 te horen in Tuindorp (02:00)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).