Utrechts bedrijf gaat pakketjes binnen uur bezorgen | De Utrechtse Internet Courant Utrechts bedrijf gaat pakketjes binnen uur bezorgen | De Utrechtse Internet Courant

Utrechts bedrijf gaat pakketjes binnen uur bezorgen

Utrechts bedrijf gaat pakketjes binnen uur bezorgen
De nieuwe bezorgdienst Packaly gaat producten die Utrechters online kopen bij winkels in de stad binnen een uur bezorgen. Vanaf augustus start Packaly met de service. Welke winkels zich al hebben aangesloten wil het bedrijf nog niet zeggen.

De nieuwe bezorgdienst Packaly gaat producten die Utrechters online kopen bij winkels in de stad binnen een uur bezorgen. Vanaf augustus start Packaly met de service. Welke winkels zich al hebben aangesloten wil het bedrijf nog niet zeggen.

Met de service kunnen Utrechters binnenkort kiezen voor de optie ‘afleveren met Packaly’ waar ze na het afrekenen een track & trace code krijgen toegestuurd. De winkel zorgt dat de producten klaarstaan, waarna de Packaly-koerier het pakket ophaalt en binnen een uur bezorgt bij de klant.

Volgens de start-up hebben een aantal grote Utrechtse retailers zich al aangesloten, maar welke dit zijn wil het bedrijf niet zeggen. De adviesprijs zal 4,99 euro zijn per pakket.

Uitbreiden

Volgens medeoprichter Axel Dekker moet directe bezorging niet alleen voor voedsel, maar ook voor fysieke producten binnen een uur kunnen. “Veel producten die we online bestellen liggen ook bij de winkels in de schappen. Dagelijks rijden diverse bestelbussen met online bestellingen vanuit grote magazijnen naar de binnensteden, waarna ze producten afleveren die misschien een kilometer verderop ook beschikbaar zijn.”

Het internetbedrijf wil zich de komende maanden focussen op de pilot in Utrecht en daarna uitbreiden naar andere grote steden in Nederland. Naast de partijen die zich al hebben aangesloten bij het platform wil het bedrijf de komende zes maanden nog eens twintig winkels aantrekken.

6 Reacties

Reageren
 1. Hadjememaar

  Ik schat is dat dit niet gaat bijdragen aan de veiligheid op het fietspad. Hipsters in strakke Lycra pakjes op een baanfiets zonder remmen.

 2. Cico

  Hadjemaar: iedereen kan cliché’s opdrammen, maar hipsters zijn over het algemeen geen koeriers.

 3. Bertje 030

  Heb binnenkort een nieuwe wasmachine nodig, achter op de fiets bezorgd met meenemen van de oude?????

 4. Piet

  @Bertje 030 , wie zal het zeggen! Er zijn genoeg koeriers met een bakfiets(bijv. Futurumshop) dus niets is onmogelijk.

 5. wollie

  Nog even en er wordt vastgoed gehuurd bij jou in de buurt, waar die spullen klaar liggen, met mensen erbij die je er iets over kunnen vertellen. Nog sneller!

 6. Koel Hoofd

  Grote retailers hebben zich al aangesloten. Die hebben dus al een webshop en volledige back office wat er bij hoort, voor hun is het een logische stap die nog duurzaam is ook. Maar omdat er tegenwoordig gewerkt wordt met apps die de koper precies vertellen wanneer het pakje moet aankomen, zal het inderdaad gevaarlijker worden op het fietspad en er meer door rood gefietst gaan worden.

  Maar als het om duurzaam gaat: het meest duurzame is gewoon als de Utrechters zelf op de fiets stappen om even naar de stad te gaan en in de winkels te kijken wat ze willen kopen. Met de ruime openingstijden en mega fietsenstalling is er nu echt geen excuus meer om dat niet te doen, behalve luiheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).