Utrechts Diakonessenhuis opent opnieuw speciale corona-afdeling Utrechts Diakonessenhuis opent opnieuw speciale corona-afdeling

Utrechts Diakonessenhuis opent opnieuw speciale corona-afdeling

Utrechts Diakonessenhuis opent opnieuw speciale corona-afdeling
Het Diakonessenhuis heeft maandag opnieuw een speciale corona-afdeling geopend. De afdeling is gistermiddag omgebouwd en inmiddels worden er al coronapatiënten behandeld. De patiënten die er lagen zijn overgeplaatst naar andere plekken in het ziekenhuis.

Het Diakonessenhuis heeft maandag opnieuw een speciale corona-afdeling geopend. De afdeling is gistermiddag omgebouwd en inmiddels worden er al coronapatiënten behandeld. De patiënten die er lagen zijn overgeplaatst naar andere plekken in het ziekenhuis.

Op de speciale afdeling zijn 14 bedden beschikbaar voor coronapatiënten die geen ic-hulp nodig hebben. “Als de situatie erom vraagt, kan het ziekenhuis nog een tweede afdeling openen”, zegt een woordvoerder van het Diakonessenhuis. Ook de ic-capaciteit kan nog worden uitgebreid.

Momenteel liggen er negen patiënten op de corona-afdeling en nog eens twee besmette patiënten op de Intensive Care. Volgens het draaiboek van het Diakonessenhuis zou de speciale afdeling pas ingericht worden bij 14 coronapatiënten, maar gezien de toenemende druk heeft het ziekenhuis besloten dat nu al te doen.

De tweede coronagolf heeft tot nu toe geen gevolgen voor de reguliere zorg. “Zoals het er nu voorstaat, kan de reguliere zorg op dezelfde capaciteit doorgaan”, zegt de woordvoerder desgevraagd.

17 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Mooie kans om notoire feestneuzen verplicht stage te laten lopen op zo’n afdeling zodat ze met eigen ogen de ellende kunnen zien die ze aanrichten met het onderhouden van hun ‘sociale leven’…

 2. guus

  Laten we rokers dan ook verplicht meelopen op de afdeling longziekten?
  Ook die veroorzaken schade bij ongewenste meerokers.

 3. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat vooral ouderen geen afstand houden en geen mondkapje dragen.

 4. Gerard Brugmans

  Bromsnor moet wel even blijven opletten:
  https://www.nu.nl/coronavirus/6081587/rivm-tweede-golf-waarschijnlijk-veroorzaakt-door-vakantievierende-jongeren.html

 5. anoniem

  Was gisteren in het Diak en wat schets mijn verbazing: het hele protocol aan de ingang is natuurlijk ontsmetten en een masker uitgereikt krijgen. So far so good. Maar omdat we meer dan een uur hebben moeten wachten, heb ik veel werkende mensen (van werklui tot artsen) voorbij zien lopen. Opvallend dat 60% van deze mensen geen masker droeg. Erg tegenstrijdig met het protocol.

 6. Hadjememaar

  Gerard Brugmans, ik ken erg veel jongeren die zich wél aan de regels houden en heel wat ouderen (waaronder mijn moeder) die schijt hebben aan de regels.

  Ik denk dat het geen zin heeft om welke bevolkingsgroep dan ook de schuld te geven van de tweede coronagolf. Daar schieten we niks mee op. Het zijn individuen die er voor kiezen zich niet aan de regels te houden en het zijn die individuen die we daarop moeten aanspreken (en verantwoordelijk houden). Zelf zou ik graag Willem Engel willen aanspreken. Wat een trumpiaanse idioot is dat zeg. Zaait dood en verderf onder zijn eigen fanbase om er zelf beter van te worden. Treurig.

 7. Scherpschutter

  @Hadjememaar

  Het heeft vooral weinig zin om iemand aan te spreken op de tweede golf als er helemaal geen tweede golf is. De statistieken op de website van Stichting Nice spreken voor zich:

  https://stichting-nice.nl/

  Er is geen tweede golf, kijkende naar de ziekenhuisopnames en IC opnames.

  Daarnaast is het enige waar je de jeugd van zou kunnen beschuldigen in mijn beleving dat ze niet snel genoeg corona oplopen en veel te voorzichtig zijn. De jeugd is namelijke een geweldige immuniteitsbuffer. Ze merken helemaal niets van corona en 1x gehad is antistoffen waardoor ze nooit meer iemand kunnen besmetten.

  Als je al iemand wil beschuldigen dan zijn het natuurlijk de ouderen waar de vinger naar toe moet, aangezien deze groep in ieder geval begin dit jaar veel te weinig heeft gedaan om zichzelf te beschermen, waar ze zowat het complete zorgaanbod opslokken.

  Maar net u eens hoor. Vingerwijzen is geen oplossing. De jeugd lekker volgas corona laten oplopen wel, mits de ouderen zichzelf nu eens goed gaan beschermen en niet zo eigenwijs zijn om maar deel te blijven nemen aan het maatschappelijke leven. Het kan nu even niet. Simpel.

 8. Cor Rijnbeek

  Compliment voor de organisatie en het personeel, dat goed inspeelt op de noodzakelijke behoefte.

 9. Ton

  ‘zo eigenwijs zijn om maar deel te blijven nemen aan het maatschappelijke leven’.
  Je zult maar ‘een maatschappelijk leven’ hebben.

 10. Koel Hoofd

  @Hadjemaar, je hebt gelijk.
  Nederland is een extreem individualistische maatschappij.
  Andreas Voss (een bekende naam intussen) maakte dat heel duidelijk met deze anecdote:
  Als je tegen een Duitser zegt ‘spring’ dan vraagt deze ‘hoe hoog?’
  Als je tegen een Nederlander zegt “springt” dan vraagt deze waarom en begint een discussie….

  Mensen zoals Willem Engel zouden eigenlijk moeten worden opgesloten in een psychiatrische kliniek voor het in gevaar brengen van de volksgezondheid en destabilisatie van de maatschappij dankzij de megalomane eigen egotrip.

 11. Lexus

  Zoals gebruikelijk hangt het commentaar van Scherpschutter weer van generalisaties aan elkaar. Als je erop wilt reageren weet je niet waar je moet beginnen en waar je moet eindigen. Eén ding hier slechts: de statistieken van het NICE betreffen alleen de IC-opnames, niet de ziekenhuisopnames en al helemaal niet de besmettingen. Daarvoor moet je bij https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/ zijn.

 12. Aanstoot

  @anoniem

  Ook ik was gisteren (niet anoniem!) in het Diac, in anderhalf uur langs drie afdelingen. Mijn ervaring was geheel anders: ik heb niemand zonder mondkapje gezien, geen arts geen verplegend personeel, geen bezoeker. Alles was perfect geregeld en het personeel was buitengewoon vriendelijk!

 13. Erwin

  Scherpschutter kan geen grafieken lezen. Ook al betreft nice alleen opnames op de ic’s (en dus niet het aantal besmettingen), dan nog is er wel degelijk (het begin van) een tweede golf zichtbaar.

 14. Anoniem

  Klopt wat anoniem zegt ik zag dat ook dat de medewerkers geen mondkapje dragen. En als je patiënt bent hoef dat ook niet. Hoe krom zijn de regels dan van het ziekenhuis ik lag op 14september tot 16 september erin.

 15. Bromsnor

  Ook de beschouwende reacties van Bromsnor worden niet altijd geplaatst 🙁

 16. Bromsnor

  Bromsnor vindt dat Gerard Brugmans eens een echte krant moet lezen: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hebben-jonge-vakantiegangers-de-tweede-golf-echt-aangezwengeld~b71a0a73/

 17. Trol

  Het nieuwsbericht zegt eigenlijk: Diak en zorg doen gewoon hun werk. Ik snap werkelijk niet waarom het bijzonder is en kennelijk heel moeilijk is om een paar honderd coronazieken op te vangen. Men zegt toch ook niet: postbodes gaan brieven bezorgen, omdat er meer brieven zijn of vuilnismannen gaan vuilnis ophalen omdat er meer vuil is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).